Pölkky – HPK 3-2

Pölkky Kuusamo räjäytti liikuntahallin.

Pölkky Kuusamo – HPK 3-2 (25-19, 24-26, 25-19, 18-25, 15-13).

Pölkyn ja HPK:n illan kamppailussa oli silmiinpistävää kotijoukkueen periksiantamattomuus. Jo ottelu alku lupaili hyvää Pölkyn mennessä varsin pirteästi pelanneen Riikkaliisa Kärkkäisen syöttäessä nopeaan tahtiin 6-0 johtoon. Erässä ja pelissä nähtiin loistavia puolustuksia molemmilta joukkueilta, vaikka pallolle annettiin kättä kovilla hyökkäyksillä. Pölkyn parhaana palkittu libero Amanda Love oli rautaa puolustuksessa Toinen erä oli myös tasainen, vaikka HPK oli jo turvallisessa 15-21 johdossa. Pölkky kiri vielä tasoihin 24-24, mutta HPK:n rutiini riitti erävoittoon Pölkyn vastaanottovirheen seurauksena.

Mayfieldin tulo kentälle kolmannessa erässä paransi HPK:n peliä ja vierailija veikin neljännen erän ja samalla ottelun viidenteen erään.

Viidennessä erässä HPK aloitti hyvin 0-3 tilanteessa ja oli viemässä erää itselleen 9-12 johdossa. Lotta Piesasen syöttövuorolla tilanne oli pian tasan 13-13. Seuraava syöttö pyörähti Piesaselta verkkonauhan kautta vastustajan puolelle edelleen pelattavaksi ja pian oltiinkin ottelupallotilantessa. Piesasen syöttö kulki edelleen hyvin ja liikuntahallin katto nousi muutaman millin yleisön pauhusta. Hallitseva mestari oli nurin.

Pölkyltä oli sivussa flunssainen Essi Helminen.

Katja Kylmäaho, HPK:
-Ailahteleva peli, johon olisimme kaivanneet tasaisuutta. Molemmille tuli pitkiä putkia.

-Kuusamon peli ei tullut yllätyksenä vaan oli tiedossa että he tulevat kovaa.

Amanda Love, Pölkky:
-Tultiin hyvin peliin ja toteutettiin hyvin pelisuunnitelmaa. Viime viikonlopun heikkojen pelien jälkeen olimme tänään tulta ja tappuraa.

-Virheiden jälkeen pystyyttiin keskittymään seuraavaan palloon emmekä jääneet murehtimaan.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:
-Onnittelut Kuusamolle voitosta. He pelasivat mielestämme kauden parhaan pelinsä. Etenkin puolustuspelaaminen oli hyvää.

-Aika väsyneitä olimme tänään henkisesti ja fyysisesti. Emme ehtineet valmistautua riittävästi tähän peliin.

-Tavoite oli antaa vähän lepoaikaa joillekin pelaajille kuormituksen tasaamiseksi, eikä Mayfieldin ja Rautiaisen pitänyt pelata tänään ollenkaan.

-Seuraava peli on Kuortanetta vastaan ja sitä ennen on 4-5 päivän lepotauko.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
-Kun onnistuimme voittamaan hallitsevan mestarin, niin aika hyvää lentopalloa varmaankin pelasimme joka osa-alueella.

-Syöttö toimi hyvin ja vastaanottokin oli kohtuullinen. Vaikka tiedettiin että on hyvä torjunta vastassa, hyökkääjämme pelasivat silti rohkeasti.

-Saatiin yleisö hyvin mukaan peliin. Meillä on tulossa iso viikonloppu kun pelaamme jo lauantaina Pihtiputaalla ja sunnuntaina Pieksämäellä uudemman kerran. Molemmat joukkueet ovat hyvinkin voitettavissa. Luca valitteli väsymystä ja kyllä mekin olemme väsyneitä kovasta ottelutahdista.