Skip to main content

Pölkky – WoVo 3-0

Pölkky hyvillä mielin joulutauolle – Jingle bells, jingle bells…
 
Pölkyn vieraaksi saapunut WoVo Rovaniemi pystyi yhteen hyvään erään Kuusamossa pelatussa ottelussa. Toinen erä oli tasainen aina ratkaisupalloihin asti ollen tasatilanteessa 24-24. Seuraava piste meni kotijoukkueelle WoVon verkkovirheen seurauksena ja Malina Terrell katkaisi erän jatkopalloilla 26-24.
Pölkyn hyökkäyspeli toimi tehokkaasti ollen ensimmäisessä erässä peräti 60 %. Omia virheitä tuli syöttöruudussa yhdeksän ja WoVon matalan pitkälentoisen laakasyötön takia vastaanotossa seitsemän.
 
Arpaonni oli WoVolle suosiollinen ja vierasjoukkue voitti aloittavan syöttövuoron. Vierasjoukkue voitti myös ensimmäisen pelatun pallon. Pölkky tasoitti Mara Greenin keskihyökkäyksellä kentän takaosalle, josta WoVon puolustus pelasi huonolla kosketuksella pallon maisemiin. Malina Terrellin syöttö on toiminut hyvin kotihallissa ja niin tänäänkin, ensimmäinen syöttövuoro toi suoran pisteen kotijoukkueelle. Illan edustavimman kampauksen esitellyt Essi Helminen loisti myös pelitaidoissa hyökäten Pölkyn 4-1 johtoasemaan. Teemu Mäkikyrö otti aikalisän 8-3 tappiotilanteessa. Helminen jatkoi syöttövuoroaan ja syötti ässän 11-3:een. Seuraava olikin syöttövirhe ja vuoro vierajoukkueelle. Pölkyn 13. piste tuli Nea Haataisen satasen hyökkäyksestä. Tekniselle aikalisälle mentiin WoVon syöttövirheen jälkeen lukemin 14-8. WoVolla syöttöpeli oli myös hyvää ja siitä osoituksena Petra Rantavuoti syötti ässän kovalla pitkälentoisella aloituksella kaventaen Pölkyn reilun etumatkan 22-13:ksi. Nea Haatainen päätti erän WoVon torjunnan käsien kautta lukemiin 25-14.
 
Viivi Pyhäjärvi laittoi toisen erän alkuun stopparisyötön pallon kokoiseen tyhjään keskelle Pölkyn kenttäpuoliskoa. Helminen hankki syöttövuoron joukkueelleen ja Pölkyn peli kehräsi mainiosti. WoVo otti aikalisän Pölkyn johtaessa 4-1. Nelli Rantasen kahdella ässällä ja mainiolla syötöllä WoVo tuli tasoihin ja vielä 6-8 johtoasemaan. Malina Terrell kavensi ykköspaikan hyökkäyksellä ja tasoitti kentän pyörähtäessa yhden pykälän hyökäten nelospaikalta lukemiksi 8-8. Olena Prokopenko vei joukkueensa tekniselle aikalisälle 14-12 johdossa, mutta WoVo tasoitti Rantasen syöttövuorolla 16-16:ksi. WoVon toisella aikalisällä Pölkky johti erää 22-20. Prokopenkon ylipitkän hyökkäyksen jälkeen Pölkky johti pisteellä 23-22. WoVon tasoituksen jälkeen Prokopenko hyökkäsi korkealta ja kovaa vieden joukkueensa eräpallotilanteeseen 24-23. Malina Terrell katkaisi erän lukemiin 26-24.
 
Iida Paanasen vuoro oli aloittaa ottelun kolmas erä ja mainiostihan Iida syöttikin, sillä se oli ässäsyöttö ja tilanne 1-0. WoVo sai ensimmäisen pisteensä Paanasen syöttövirheen jälkeen Pölkyn johtaessa 3-1. Prokopenkon syötön pyörähtäessa verkkonauhan yli kenttään Mäkikyrö turvautui aikalisään Pölkyn viedessä erää 6-1. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-8 johdossa. Pölkyn pelikone jauhoi tehokkaasti ja ensimmäinen ottelupallo nähtiin tilanteessa 24-11. Nelli Rantanen kavensi kakkospaikalta Pölkyn torjunnan käsistä, mutta Essi Helminen päätti erän ja ottelun seuraavassa pallossa Pölkyn puhtaaseen 3-0 voittoon.
 
Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Meiltä hyvä peli varsinkin hyökkäyspuolella – hyökkäystehot yli 50 % kaikissa pelatuissa erissä. Hyökkäysvirheitä tuli vain neljä koko peliin. Toisessa erässä WoVo syötti kovaa ja hyökkäsi hyvin meidän torjunnan käsiä hyödyntäen.
– Syyskauteen olen ihan tyytyväinen, vieraspelaaminen on ollut kohtalaista. Kaksi heikompaa peliä oli liigassa. Hyvällä itseluottamuksella voidaan lähteä kevätkaudelle.
 
Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:
– Ihan normaali meidän tämän kauden esitys. Alussa katsellaan mitä vastustaja tekee. Toinen erä oli meiltä hyvä, mutta se ei riittänyt. Kolmas eräkin oli ihan hyvä, mutta vastustaja sai pari ässää ja peli alkoi kääntymään.
– Meidän peli on kyllä olemassa, mutta se ei lähde aukeamaan. Saatiin muutama hyvä erä kauden loppuun ja se pitäisi saada kestämään otteluissa.
 
Iida Paananen, Pölkky:
– Meiltä ihan tasavahva esitys. Toisessa erässä annettiin hieman vastustajalle siimaa ja he kyllä heti sen hyödynsivät. Kolmas erä oli meiltä taas vahvaa pelaamista.
– Tähän asti pelit ovat menneet ihan odotusten mukaan. Europelit oli ehkä pienoinen pettymys ja uusi kokemus suurimmalle osaa joukkueesta, mutta sarjapelit ovat menneet ihan hyvin.
 
LähiTapiolan pistekisa: 3 Helminen Pölkky, 2 Paananen Pölkky, 1 Terrell Pölkky
 
Parhaat pelaajat:
– Essi Helminen, Pölkky
– Nelli Rantanen, WoVo
 
Pisteet
– Pölkky: Prokopenko 14/+8, Helminen 13/+10, Terrell 11/+10, Green 9/+8, Haatainen 6/+3, Paananen 3/-1, Huurne 1/+1
– WoVo: Rantanen 14/+7, Pyhäjärvi 8/-1, Rantavuoti 3/+2, Sullivan 3/-, Loukonen 3/-1, Hirvonen 2/+2
 
VO 38%/47%, SY 6/7, HY 55%/26%, TO 3/3
 
Katsojia 269