Skip to main content

Pölkky vs. Orpo 3.12.2017 klo 17.00

Pölkyllä on revanssin paikka.
 
Sunnuntaina Pölkky saa vastaansa viime kevään pronssiottelusarjan kotiedun turvin otteluvoitoin 2-1 vieneen OrPon Orivedeltä. Pölkky koki myös tämän kauden ainoan sarjapisteettömän tappion lokakuun puolivälissä 3-0 lukemin vieraskentällä juuri OrPoa vastaan. Nyt olisi oiva tilaisuus ainakin osittaiseen revanssiin. Mitaleitahan ei ole nyt jaossa, mutta tärkeästä neljän parhaan kotiedusta taistellaan jokaisessa ottelussa.
 
OrPolla on edellisistä peleistä alla 3-1 vierastappio LP Viestiä vastaan ja 3-0 kotivoitto Liigaplokista. Näissä kahdessa pelissä joukkueen suurimman pistemäärän tehtaili kauden myöhemmässä vaiheessa Orivedelle hankittu neljäs ulkomaalaispelaaja Jalé Hervey (YP, 180 cm, 22 v, USA). Kolme muuta ulkomaalaista ovat brassihakkuri Francyele Lemos (176 cm, 24 v), kreikkalaispassari Olga Vergidou (178 cm, 26 v) sekä toinen brassi, yleispelaaja Franciele Stedile (180 cm, 26 v). Kauden hyvin aloittanut Jessica Kosonen on jäänyt ulkomaalaisten puristuksessa viime aikoina vähemmälle peliajalle. OrPo on sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä 20 pisteellä kolme ottelua (9) vähemmän pelanneena kuin sarjan paalupaikkaa 27 pisteellä pitävä Pölkky (12).
 
Pölkyn kaksi edellistä peliä ovat päättyneet 3-0 kotivoittoihin LP-Vampulaa ja LP Kangasalaa vastaan. Pölkyn peli on alkanut kulkemaan mainiosti kahden liberon pelitaktiikalla, jota joukkue on hyödyntänyt lokakuun puolivälistä, edellisestä OrPon kohtaamisesta lähtien. Jos vastaanotto nousee edes kohtuullisesti passarin alueelle Pölkyltä löytyy riittävästi hyökkäysvoimaa pallorallien päättämiseen. Kotijoukkueella on yleensä myös syöttöruudussa etulyöntiasema paremman pelitilan hahmottamistaidon johdosta.
 
Vierasjoukkueen hakkuri Lemos on ollut liigan tehokkain pisteiden tekijä 4,8 pisteellä erää kohden. Tässä tilastossa Pölkyn hakkuri Malina Terrell on kolmantena (4,49/erä) ja Olena Prokopenko viides (4,05/erä). Pistepörssin kärkipaikat ovat Pölkyn pelaajien hallinnassa: Terrell 1. (202), Prokopenko 3. (178) ja Essi Helmien 4. 170 pisteellä. Ässätilastoa johtaa Malina Terrell ylhäisessä yksinäisyydessä 38 syöttöpisteen turvin. Ässätilaston kakkoseen on etumatkaa 10 pistettä.
 
Pölkky saa sunnuntaina vastaansa astetta kovemman joukkueen, kuin mitä viimeisissä kotipeleissä on nähty. Mutta ei ehkä aivan LP Viestin tai HPK:n tasoista vastustajaa. OrPo pelaa lauantaina Rovaniemellä WoVoa vastaan ja myös WoVo suunnittelee revanssin ottamista orivetisistä Outi Polsolla vahvistuneella joukkueellaan.
 
Tervetuloa mukaan hienoon tunnelmaan Kuusamon liikuntakeskukseen. Ottelun lipunmyynnissä on tarjolla ensi vuoden pelaajakalentereita ja pehmeitä paketteja talven kylmyyteen.
 
Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. OrPo
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 3.12.2017 klo 17.00