Pökky – LP Kangasala 3-0

LP Kangasala aseeton vahvaa Pölkkyä vastaan.

Pölkky Kuusamo pelasi ehyen ja tasaisen pelin, eikä antanut hyvällä asenteella peliin saapuneelle LP Kangasalalle mahdollisuuksia. Kotijoukkueen syöttöpeli oli vahvaa ja vierasjoukkueen vastaanoton yskiessä heidän vahvana aseena tiedetty keskihyökkäys jäi pieneen rooliin. Oni Lattin oli pelistä sivussa aamuharjoituksissa sattuneen lievän sormivamman takia ja hänet korvasi Taija Tikka. Illan ottelussa liigadebyytin teki Pölkyn keskitorjuja Anni Karjalainen, joka pelasi muutaman vaihdon kolmannen erän loppuun.

Ottelun ensimmäisen pisteen teki vastustajaa jujuttaen Pölkyn keskitorjuja Mara Green, joka pelasikin varsin hyvän pelin pistein 12/+11. Essi Helminen jatkoi kevyellä rullalla illan avauspisteensä, mutta syöttövaihdon jälkeen seuraavassa pisteessä olikin jo voimaa takana ja Helmisen yläkäsiin suunnatun hyökäyksen jälkeen kotijoukkue johti avauserää 3-1. Vierasjoukkueen parhaana palkittu Annukka Paloniemi kavensi hyökkäyspisteellä lukemat 4-3:ksi. Olena Prokopenkon laitahyökkäyksen jälkeen Paloniemi tasoitti ässäsyötöllä 5-5:een.  LP Kangasala kävi pisteen johdossa, mutta tilanne tasoittui Paloniemen syöttövirheen jälkeen. Tämän jälkeen Pölkky otti kaulaa kahden pisteen verran, mutta vierasjoukkue tuli kuminauhan tavoin rinnalle Jutta Riikosen ässäsyötöllä tulostaulun näyttäessä 10-10. Teknisen aikalisän koittaessa kotijoukkueen johto oli 14-11. Minuutin huilaustauon jälkeen Green syötti kaksi perättäistä pistettä Pölkyn sarakkeeseen ja vierasjoukkueen käskyttäjä Janne Anturamäki kutsui joukkueensa neuvonpitoon aikalisälle 16-11 lukemissa. Nea Haataisen ja Essi Helmisen hyökkäyspisteiden jälkeen Anturamäki otti erän toisen aikalisän tilanteessa 18-12. Malina Terrell pelasi vahvaa peliä ja vei joukkueensa eräpallotilanteeseen 24-15. Kangasalan ulottuva keskipelaaja Jessica Wagner teki vasta erän tässä vaiheessa ensimmäisen hyökkäyspisteensä, minkä jälkeen erä päättyi vierasjoukkueen syöttövirheeseen lukemissa 25-16.

Toisen erän alkua pelattiin tasaisissa merkeissä vuorosyötöin. Pölkyn pisteitä takoivat Helminen ja Terrell. Kangasalan ensimmäinen aikalisä pidettiin tilanteessa 8-4 ja hetken päästä Pölkyn johto oli jo 11-4, mikä riitti Anturamäelle toisen aikalisäkutsun antamiseen. Kotijoukkue pelasi hyvällä rytmillä ja pääsi eräpallotilanteeseen 24-13. Syöttövuoron käydessä lainassa naapurilla, Malina Terrell päätti erän hyökkäyspisteellä 25-16.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueen vahvaa esitystä ja johtoasema oli 7-1 Kangasalan toisen aikalisän alkaessa. Taija Tikan ässäsyötön jälkeen tilanne oli 11-8 ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen viedessä erää lukemin 14-10. Malina Terrellin syöttäessä Essi Helminen onnistui hyökkäyksessä, Malina leipoi ässän ja Terrelliin syöttäessä edelleen ja Mara Greenin vastapallohyökkäyksen jälkeen Pölkyn johto oli tukevan tuntuisesti 18-10. Mainion pelin pelannut Essi Helminen teki viimeisen pisteen erän päättyessä 25-15.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Pelasimme koko ottelun tasaisesti ja rauhallisesti ja silloin pelimme yleensä kulkee hyvin. Ehyt suoritus, eikä kolmanteen erään tapahtunut samanlaista herpaantumista kuin viime sunnuntaina LP Vampulaa vastaan.
– Pelaajilta oli hieno valmistautuminen peliin. Jonkin verran ennakoin, että viime keskiviikon europelitappio olisi vaikuttanut vielä, mutta siitä ei ollut tietoakaan. – Tiistaina lähdemme reissuun ja pelaamme torstaina Belgiassa Cahrleroita vastaan.

Janne Anturamäki, päävalmentaja LP Kangasala:
– Ei voi olla tyytyväinen 0-3 tappioon. Tiesimme kyllä kuinka Pölkky syöttää, mutta silti vastaanottomme oli kauden heikointa.
– Lähdimme toteuttamaan tiettyjä asioita, mutta pelimme mureni vastaanottoon, emmekä voineet mitään Pölkyn vahvoille laitureille. Vastaanoton murenemista pitää pohdiskella bussimatkan aikana.

Malina Terrell, Pölkky:
– Hyvä comeback keskiviikon erityispelin jälkeen. Ensimmäinen kotitappio europelissä oli meille vaikea paikka purtavaksi, mutta pelasimme rauhallisesti ja tasaisesti koko pelin ajan.

Annukka Paloniemi, LP Kangasala:
– Tänään olimme todella ahtaalla ja vastaanottopeli oli kauden heikointa. Kuusamo ei anna pisteitä ilmaiseksi ja jos toimittaa palloa tai laittaa rullana, takaisin tulee kovaa. Saimme vielä kolmanteen erään positiivista henkeä, mutta se ei riittänyt tänään.
– Omaan peliin olen tyytyväinen vastaanottoa lukuun ottamatta.

Parhaat pelaajat: Helminen Pölkky, Paloniemi LP Kangasala

LähiTapiolan pistekisa: 3 Helminen Pölkky, 2 Terrell Pölkky, 1 Green Pölkky

Pisteet Pölkky Kuusamo: Terrell 15/+9, Helminen 14/+12,  Green 12/+11, Prokopenko 7/-1, Haatainen 5/+3, Paananen 1/+1

LP Kangasala: Paloniemi 11/+6, Hurskainen 9/-1, Wagner 5/+3, Riikonen 3/-5, Tikka 2/-2