Pölkky – Orpo 0-3

OrPo onnistui Pölkkyä vastaan vähemmillä virheillä.

Kotijoukkue Pölkky ei onnistunut pelaamaan parhaimmalla tasollaan otteluun hyvin tullutta OrPoa vastaan sarjan kärkikamppailussa. Orivesi pelasi vähillä virheillä sekä koko ottelun ajan tasaisen varmasti. Kotijoukkue sen sijaan pelasi hyvin vain ajoittain ja väläytteli etenkin hyökkäyspelissä tehden vastustajaa enemmän hyökkäyspisteitä ottelun kaikissa erissä. Pölkyn omat virheet tekivät vastustustajan illasta melko helpon.

Ottelu käynnistyi OrPon suurimman pistemäärän tehneen Franciele Stedilen syöttövuorolla. Pallo tuli aika nopeasti takaisin Pölkyn Essi Helmisen toimesta ja kotijoukkueen pistetili oli avattu. Pölkky meni 2-1 johtoon Iida Paanasen yhden käden passista, jonka kotijoukkuee parhaana palkittu Mara Green iski vastustajan kenttään. Ensimmäistä erää pelattiin varsin tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue meni 20-19 johtoasemaan Malina Terrellin hyökkäyksellä. Erän ensimmäisen aikalisän otti kotijoukkueelle Tuomas Alatalo Orpon kolmen perättäisen pistesuorituksen jälkeen lukemissa 20-22. Pölkyn toinen aikalisä koitti hetkosen kuluttua Orpon eräpallossa 21-24. Nea Haatainen nostatti vielä kotijoukkueen toiveita torjuntapisteellään, mutta erä päättyi OrPon parhaana palkitun passari Olga Vergidoun kurotukseen, joka saattoi pallon verkon toiselle puolelle juuri nelospaikan sisäkulmaukseen. Erä vierasjoukkueelle 22-25.

Toisen erän alkuosa oli jälleen tasainen vielä lukemissa 6-6. Sen jälkeen kotijoukkue ryhtyi pitämään vierailijaa pelissä mukana omilla virheillään. Tekniselle aikalisälle mentiin Nea Haataisen syöttövirheen jälkeen tappiotilanteessa 8-14. Tästä käynnistyi kotijoukkueen hienoinen kiri ja vierasjoukkueen osittan lämpöisenä käynyt ja äänekkäästi möyhähdellyt valmentaja Zvonko Nikolic otti erän ainoan aikalisänsä lukemissa 12-15. Pölkyn takaa-ajo alkoi purra ja kotijoukkue siirtyi 18-17 johtoasemaan. Pölkky johti erää 23-20, mutta OrPo kavensi eroa syöttöpisteen verran. Jessica Kososen hyökätessä Pölkyn torjuntaan kotijoukkue oli eräpallotilanteessa 24-21. Pölkky hukkasi mahdollisuutensa ja erä päättyi välillä mallikkaasti palloja tappaneen Olena Prokopenkon hyökkäysvirheeseen 24-26. Erän menettämisen täytyi tuntua kotijoukkueen mielissä ottelun jatkoa ajatellen.

Myöskin kolmannen erän alkua pelattiin tasatahtiin vielä 4-4 tilanteessa. Alatalo jarrutti Orpon menoa aikalisällä neljän perättäisen hävityn pisteen jälkeen. Pölkky kavensi lukemiksi 11-12 Malina Terrellin ässäsyötöllä ja Olena Prokopenko tasoitti hetkisen kulttua tilanteeksi 13-13. Teknisen aikalisän jälkeen vierailija meni kolmen pisteen etumatkalle ja Pölkyn Helminen takoi joukkueelleen viimeisen pisteen lukemissa 19-22. Loppulukemat olivat 19-25. Pölkky teki kahdessa ensimmäisessä erässä molemmissa 10 pistettä vastustajalle, mutta kolmannessa erässä vain siedettävät 6 virhettä. Siltikin ottelu oli melko tasainen ja pelin päätyttyä oli nähtävissä viikkokausia ilman harjoittelutaukoja pelannut pettynyt kotijoukkue. Jos joukkue pystyy kuormittuneena noinkin hyvään suoritukseen, se voi tietää vain hyvää jatkoa ajatellen.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja OrPo:
– Ottelu oli aika tasainen suurimmaksi osaksi. Onnistuimme pelin kriittisissä vaiheissa vastustajaa paremmin. Selvää on, että Kuusamon pelissä näkyi matkustaminen Eurocupin peliin.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Orpo pelasi vahvan pelin. Heidän vastaanotto toimi hyvin läpi ottelun (58%). Annoimme heille 26 pistettä omilla virheillä, kun me vastaavasti saimme 11.
– Joukkue yritti kyllä parhaansa. Joillekin pelaajille tulee vain huonoja päiviä ja tänään niitä sattui kohdalle.
– Huomenna on Suomen Cupissa vastassa Puijo Wolley, joka on pelaajalistaltaan melko kokenut joukkue: Riikkaliisa Kärkkäinen, Sanni Määttä, Elina Heiskanen ja muitakin liigakokemusta omaavia pelaajia. Huomenna pitää olla taas hereillä.