Skip to main content

Pölkky – Puijo 3-0 Cup-ottelussa

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 3-0 (25-16, 25-18, 25-20).
 
Pölkky Kuusamon ensimmäinen peli Suomen Cupissa sujui varsin mallikkaasti 1-sarjajoukkue Puijo Wolleyta vastaan. Joukkueet kohtaavat itsenäisyyspäivänä toistamiseen Kuopiossa Neulamäen koululla klo 14 alkavassa ottelussa, josta otteluparin voittaja jatkaa tammikuun alun FinalFour-turnaukseen saaden vastaansa OrPon. Toisessa välieräottelussa kohtaavat HPK ja LP Viesti.
 
Ensimmäisen erän alku oli Pölkyn hienoista hallintaa. Puijo tasoitti Riikka Koivusaaren ässäsyötöllä lukemat 5-5:een. Tasalukemissa pelattiin vielä 7-7, mutta Malina Terrellin syöttövuorolla kotijoukkue karkasi 13-7 johtoasemaan. Essi Helmien oli tänään hyvällä pelipäällä ja Helmisen takoessa pallon kenttään mentiin tekniselle aikalisälle Pölkyn johtaessa 14-9. Petra Tauriainen syötti ässän lukemiin 20-13. Elina Heiskasen ässäsyötön ja syöttövirheen jälkeen oltiin eräpallotilanteessa. Erä Pölkylle Helmisen sormilyöntisijoituksella 25-16. Essi Helmisen oivaa pelivirettä osoitti hänen onnistumisensa päättämään ottelun jokaisen erän hyvillä suorituksilla.
 
Toista erää Pölkky hallitsi lukemissa 9-3 ja yleisö haukotteli. Vierasjoukkue oli kumminkin saapunut pelaamaan ja kavensi Elina Heiskasen kahdella syöttöpisteellä lukemiksi 10-9, mikä riitti Tuomas Alatalolle aikalisäkutsuun. Alatalo jarrutti vierasjoukkueen intoa toisella aikalisällä 10-12 tappiotilanteessa. Venla Huurne taituroi verkolla tasoittaen 13-13:ksi. Tilanne oli tasan vielä lukemissa 16-16, mutta kotijoukkue nosti tempoa ja Huurneen hyvällä syöttöpelillä, Siiri Vehmasen kopittaessa Riikkaliisa Kärkkäisen 6-paikan hyökkäyksen, Pölkyn johto olikin jo 22-16. Sanni Määtän hyökätessä Pölkyn torjuntaan oltiin eräpallotilanteessa 24-18 ja erän kruunsi Essi Helminen 25-18. Erän keskivaiheen verkkaista vaihetta lukuunottamatta Pölkky pelasi erää varsin mukavalla asenteella.
 
Kolmas erä käynnistyi Malina Terrellin syöttövuorolla. Terrell paukutti ässän ja vei kotijoukkueen 3-0 johtoon. Mara Green hyökkäsi erän toisen pisteensä seuraavassa pallossa, minkä jälkeen vierasjoukkue sai ensimmäisen pisteen Terrellin syöttövirheen seurauksena. Lukemat olivat 4-1. Pölkky vei erää tiukalla tatsilla jo 10-1, minkä jälkeen tahti hiukan hiipui ja edellisen erän tapaan Pölkky jäi odottelemaan kaveria mukaan peliin. Puijo onnistuikin kaventamaan tekniselle aikalisälle lukemiksi 14-7. Venla Huurne laittoi jujun kenttään Pölkyn johtaessa erää jo 18-8. Erän loppu oli pelailua ja Helminen päätti Cup-ottelun Pölkyn 3-0 voittoon viimeisen erän pisteiden ollessa 25-20.
 
Hannu Lahtoniemi, valmentaja Puijo:
– Ihan hyvä haasto meiltä liigan kärkipään joukkuetta vastaan. Ei lähdetty nöyristelemään vaan otimme kaiken ilon irti mitä otettavissa oli.
– Syöttöpelimme ei ollut ihan sitä mistä puhuttiin ja toiseen peliin pitää syöttöä parantaa. Ilmaiseksi emme aio voittoa lahjoittaa.
 
Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Puijolle pitää nostaa hattua hyvästä taistelusta. Syöttö-vastanottopelissä olimme selkeästi edellä vastustajaa.
– Siirille (Vehmanen, 4 torjuntaa) ja Venlalle (Huurne) oli ensimmäinen kokonainen ottelu ja olen iloinen heidän onnistumisista.
 
Sanni (Määttä, Puijo), oli mukava nähdä sinut jälleen pelaamassa Kuusamossa. Miten kommentoit peliä?
– Hyvä fiilis oli pelata. Meillä ei ollut paineita ja jätimme ne Pölkyn joukkueelle. Ei ollut kuitenkaan meidän parasta pelaamista.
– Huomasi, että oli pitempää torjuntaa vastassa kuin 1-sarjassa ja hyvin vastustaja puolusti. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen.
 
Mitä aiotte parantaa toiseen peliin?
– Syöttöä pitää parantaa ja tarkkuutta pieniin asioihin. Kovuutta myös lisää.
 
Venla Huurne, Pölkky:
– Meiltä oli parempaa peliä kuin eilen (Orpoa vastaan). Vastaanotto toimi hyvin ja hyökkääjät tekivät pisteitä kunhan passi oli oikeassa suunnassa.
– Kiva päästä pelaamaan kokonainen peli. Näkyy kyllä, että treenaaminen on jäänyt vähälle (tiiviin ottelutahdin ja matkustamisen takia).
 
Parhaat pelaajat
– Elina Heiskanen, Puijo
– Essi Helminen, Pölkky
 
Pisteet
– Pölkky: Helminen 20/+15, Green 11/+11, Prokopenko 11/+7, Terrell 11/+6, Vehmanen 5/+1, Huurne 3/+3
– Puijo: Koivusaari 11/+4, Heiskanen 8/+6, Määttä 7/0, Kärkkäinen 5/-1, Viljanen 3/+3, Kastarinen 2/+1, Riekkinen 1/+1
 
VO (Pö/Pu) 61%/31%, HY 45%/25%, TO 8/4

Katsojia 214