Skip to main content

Pölkky – OrPo 3-2

Pölkky ja OrPo pelasivat toistamiseen viikko edellisestä pelistä rästiottelun merkeissä. Pölkky kuittasi viime viikkoisen tappionsa lukemin 3-2 (25-12, 15-25, 25-21, 21-25, 15-11).

Pölkky tuli hyvällä sykkeellä ottelun ensimmäiseen erään johtaen erän alkua 3-0. OrPo sai ensimmäisen pisteensä Jonna Wasserfallerin aavistuksen pitkäksi menneen aloitussyötön jälkeen. OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou otti ensimmäisen aikalisän Pölkyn johtaessa erää 8-3. Toisen aikalisän vuoro oli Mia Swaneganin syöttövuorolla lukemissa 13-6. Swaneganin pitkä syöttövuoro kahden ässän kera jatkui aina lukemiin 17-6. Wasserfaller hyökkäsi keskeltä tilanteeksi 19-9. Vastustajan torjutun 6-paikan hyökkäyksen jälkeen tilanne oli 20-10. OrPon passari Erva Handley syötti ässän lukemien ollessa 23-12, mutta seuraavaan syöttöön tuli virhe ja Pölkylle eräpallotilanne. Hakkuri Trine Kjestrup päätti erän takuuvarmasti lukemiin 25-12.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti lukemissa 3-3 ja 5-5. OrPo hyökkäsi yläkäsistä 6-8 johtoasemaan ja Zvonko Nikolic otti ottelun ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7-10. Pölkky ei päässyt kunnon hyökkäyksiin ja palloja peippailtiin huonolla menestyksellä verkon yli, joten Nikolic otti erän toisen aikalisän lukemissa 7-13. Veera Hämäläisen ja Adeja Lambertin yhden sekä Swaneganin kahden onnistuneen hyökkäyksen jälkeen erää pelattiin lukemissa 11-16. Toinen erä päättyi vierasjoukkueen eduksi 15-25.

Kolmannen erän ensimmäinen piste syntyi Kjestrupin puodottaessa keskelle vastustajan pelikenttää. Lambertin kahden hyökkäyspisteen jälkeen Pölkyn johto oli 4-2. Shannon Duganin mainion syötön jälkeen peli oli tasan 5-5 ja Nikolic katsoi tarpeelliseksi ottaa tähän paikkaan aikalisän. Aikalisä tuotti tulosta ja Pölkky pääsi kahden pisteen johtoasemaan. Handley innostui hyökkäämään kaksi kertaa peräjälkeen toisesta kosketuksesta vasurillaan ja ensimmäinen tuottikin pisteen, mutta seuraava kerta painui pitkäksi tilanteessa 8-6. Erän puolivälissä pelattiin todella huikeita palloja ja peli oli tasaista, tiukkaa taistelua. Kjelstrup vei kotijoukkueen 21-20 johtoon ja samalla OrPo otti toisen aikalisänsä. Erä päättyi Pölkyn torjuntapisteeseen 25-21.

Neljäs erä oli Handley ässän jälkeen Pölkyn aikalisällä lukemissa 1-4. OrPo meni menojaan tilanteessa 1-7. Wasserfallerin vahvan pelaamisen jälkeen Pölkky kavensi 4-8:ksi. Pölkyn toisella aikalisällä OrPo johti erää 9-14. Kotijoukkueen passarin Jennifer Noguerasin  kahden perättäisen syöttöpisteen jälkeen erä oli tasan 16-16. Pölkky otti seuraavassa pallossa torjuntapisteen mennen pisteen johtoon, mikä riitti OrPolle aikalisän ottamiseksi. Tilanne oli Pölkyn torjuntapisteen jälkeen tasan 19-19, mutta erän loppu meni vierasjoukkueelle loppulukemin 21-25.

Vierasjoukkue otti viidennen erän ensimmäisen aikalisän Kjelstrupin ässäsyötön jälkeen tilanteessa 5-2. Oikonomou kutsui joukkonsa uudelleen kentän reunan neuvonpitoon pari palloa myöhemmin Duganin jäädessä Pölkyn torjuntaan lukemissa 7-2. Nelli Rantanen takoi laidasta pisteen OrPolle yhtä torjujaa vastaan. Hakkuri Kjelstrupin jäädessä vuorostaan torjuntaan ja Netta Rekolan ässäsyötön jälkeen Zvonko Nikolic otti aikalisän tulostaulun näyttäessä lukemat 7-5. Kahden pisteen ero pysyi vielä lukemiin 12-10, jonka jälkeen OrPo teki pahassa paikassa syöttövirheen ja loppu olikin Pölkyn Kjelstrupin näytöstä kahdella hyökkäyspisteellä. Erä päättyi 15-11 ja Pölkky kuittasi viime lauantain viisieräisen tappion. Mikäli joukkueet kohtaavat puolivälierässä odotettavissa on tosi tasainen taistelu pääsystä mitalipeleihin. Pölkky vei muuten melko tasaisen ottelun torjunnat 19/12. Molempien joukkueiden passarit tekivät pisteet 7/+5.

Adeja Lambert, Pölkky:
– Olen tyytyväinen lopputulokseen, voittaminen on aina mukavaa. Ottelussa oli playoffs-meininkiä. Samoin olen tyytyväinen puolustuspelaamiseemme (torjunnat 19-12).

Tiana Docker, OrPo:
– Hyvä lentopallo-ottelu molemmilta joukkueilta, kovaa taistelua. Yritimme tulla kovaa alusta sillä tiedämme vastustajan hyväksi joukkueeksi. Ottelussa oli tunnetta mukana, mutta lopputulokseen ei voi olla täysin tyytyväinen. Alamme valmistautumaan taas seuraavaan otteluun.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
– Molemmilta hyvä  peli. Meillä viides peli 16 päivään ja se syö paljon energiaa. Mestaruusliigan kolmen kierroksen järjestelmää en pidä siksi kovin hyvänä ratkaisuna. -Ottelussa oli sekä hyvää että parannettavaa.

Apostolos Oikonomou, päävalmentaja OrPo:
– Matkustaminen vaikuttaa pelaamiseen ja hävisimme tänään energiassa. Pelasimme silti hyvän ottelun, mutta tuomareiden joistakin ratkaisuista olin eri mieltä. – Ei ole väliä mikä joukkue tulee vastaan pudotuspeleihin – Kuusamo, Kangasala vai Vampula. Tärkeintä on saada oma peli kuntoon.

Parhaat pelaajat: – Lambert Pölkky, Dockery OrPo
Pisteet
Pölkky: Lambert 23/+13, Swanegan 17/+9, Kjelstrup 16/+6, Wasserfaller 13/+9, Nogueras 7/+5
OrPo: Dockery 19/+5, Dugan 16/+3, Rantanen 10/+4, Lepistö 9/+4, Handley 7/+5