Pölkky Kuusamo – WoVo 3-0

Pölkky Kuusamo pelasi lähes näytöstyyliin voittaen paikalliskamppailussa WoVon 3-0  vajaan tunnin kestäneessä ottelussa. Eräpisteet menivät 25-12, 25-18, 25-7.

Pölkky karkasi ensimmäisen erän alun tunnustelun jälkeen Mia Swaneganin syöttövuorolla ja kolmen ässän jälkeen 12-4 johtoon. WoVon passari Eevi Häyrynen syötti erittäin kovan hyppyleijan pisteen arvoisesti lukemiinn 13-8. Myös seuraava syöttö oli lähes edellisen luokkaa, mutta Pölkky nosti pallon pelattavaksi. WoVon passari teki teknisen virheen passatessa ja Teemu Mäkikyrö otti toisen aikalisän tilanteessa 17-9. Jonna Wasserfallerin kolmen ässäsyötön ja Veera Hämäläisen kahden syöttöpisteen jälkeen erä kotijoukkueelle 25-12. Pölkky teki erään yhteensä kahdeksan pistettä aloitussyötöllä.

Toinen erä alkoi kotijoukkueelta vahvasti ja WoVo otti aikalisän 5-2 tilanteessa. Seuraava jakso oli Pölkyltä pehmeää pelaamista ja Zvonko Nikolic otti ottelun ainoan aikalisän 10-9 lukemissa. Pölkyn hidastaessa tempoaan se aiheutti muuten vähävirheiseen pelaamiseen toiseen erään 9 virhettä. Kotijoukkue nosti kierroksia uudelleen ja paransi samalla peliään, joten vastustaja turvautui toiseen aikalisään 17-13 tappiolla. Myös Adeja Lambert ja Nea Haatainen syöttivät suoran pisteen. Syöttö kulki myös vastustajalla ja  Katja Klimova kavensi vastapallosta lukemat 22-16:ksi. Erän lopulla kehityspelaaja Minna Uusi-Illikainen tuli hakkurin paikalle syöttämään. Hän kesti hyvin liigakasteensa syöttäen kelpo aloituksen ja puolusti myös kovan hyökkäyksen mainiosti peliin. Swanegan päätti erän satasen hyökkäyksellä lukemiin 25-18.

Wasserfaller aloitti Pölkyn hakkurina kolmannen erän. Nikolic lepuutti myös passari Jennifer Noguerasia ja Venla Huurne pääsi näyttämään passariosaamistaan. WoVon käyttämillä aikalisillä lukemat olivat 7-3 ja 11-4. WoVo alkoi taipumaan kolmannessa erässä, mutta kotijoukkue ei tuntenut armoa tehden tulostaululle 25-7 lukemat. Pölkyn kehityspelaajista myös Anni Karjalainen sai erässä peliaikaa. Pölkky teki kolmanteen erään kaksi omaa virhettä vastustajan kahdeksaa vastaan.

Vierailija WoVo oli ottelussa vaikeuksissa vastaanoton kanssa ja Pölkky syötti peräti 16 ässää. WoVon parhaana palkittiin Klimova pistein 9/+8 67 % hyökkäysteholla. Pölkyn parhaana palkittu Swanegan teki pisteet 11/+9 Klimovan kanssa samalla hyökkäystehokkuudella. Pölkyn suurimman pistemäärän iski Lambert 13/+4. Hakkuri Kjestrup sai kahteen erään 10 passia tehden niistä 7 tappoa.

Nea Haatainen, Pölkky:
– Oli hyvä fiilis pelata. Pelikaverit ovat mukavia ja kannustavia. Lähdimme hyvällä syötöllä peliin jotta saamme pidettyä vastustajan keskipelaajat kurissa.

Ekaterina Klimova, WoVo:
– Kiva pelata, mukavia muistoja Kuusamosta. Pölkky syötti hyvin ja vastaanotossamme oli ongelmia, mikä näkyi hyökkäystehoissamme. Teemme kovasti töitä loppukautta ja liigakarsintaa varten. – Aseteemme muuttui ehkä paremmaksi kun Teemu (Mäkikyrö) tuli valmennukseen.

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:
– Pelaajat kommentoivatkin jo tärkeimmät. Meillä on oma prosessi kesken asioissa, joissa olemme perässä muita. Jatkopallopelaamisessa ensimmäisen ja toisen kosketuksen laatu on huono.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
– Hallitsimme peliä ja saimme tärkeät kolme pistettä. Hiukan pettynyt olen, että emme päässeet testaamaan muutamia harjoiteltuja asioita, sillä vastustaja taipui ja antoi jonkin verran periksi. – Halusin antaa peliaikaa kaikille pelaajille ja lepuutimme tärkeimpiä pelaajiamme. Takakentältä haluamme lisää mahdollisuuksia hyökkäyksiimme.