Skip to main content

Pölkky – LiigaPloki 3-0 23.10.2021

Pölkky Kuusamo ylsi yhteen kauden parhaimmista peleistään voittamalla LiigaPlokin suoraan erin 3-0 (25-13, 25-17, 25-13. Kotijoukkue lähti peliin 10 pelaajalla Milka Koskenkorvan ollessa pois kokoonpanosta.

Pölkky onnistui tänään jokaisella pelipaikalla. Joukkueen suurimman pistemäärän teki liekeissä ollut Carlyle Nusbaum (17/+12). Ella Autere esitti vahvaa peliä verkolla neljällä torjunnalla ja hyökkäyksillä pistein 11/+8. Adeja Lambert puhkoi kenttää tärkeissä paikoissa pistein 11/+7 ja hakkuri Julie Lengweiler takoi pisteitä viistohyökkäyksillä 11/+5.

Mikko Pesonen otti ensimmäisen erän aikalisän sen jälkeen kun kotijoukkueen Ella Autere otti jo toisen torjuntansa lukemissa 6-1. Pölkky hallitsi peliä vahvalla hyökkäyksellä ja meni kymmenen pisteen etumatkalle. Erä päättyi illan kuningattaren Carlyle Nusbaumin 6-paikan hyökkäyksellä 25-13. Pölkyn hyökkäysteho ensimmäisessä erässä oli 62 %.

Toinen erä oli ottelun tasaisin. LiigaPloki paransi omaa peliään roimasti ja vierailija oli johdossa lukemissa 13-14. Ella Autereen keskihyökkäyksellä ja hakkuri Julie Lengweilerin kahdella hyökkäyspisteellä kotijoukkue meni 16-14 johtoon. Tämän jälkeen alkoi Pölkyn Nusbaum-show yleispelaajan syöttäessä omalla pitkällä syöttövuorollaan kolme ässää. Hyökkäyspeli puri hyvin 6-paikalta ja hän torjui tilanteeksi 23-17. Seuraavan pisteen hyökkäsi syöttövaihtoon tullut Viivi Pyhäjärvi 6-paikalta ja erä päättyi Linda Anderssonin torjuntaan 25-17.

Kolmas erä oli tasainen aina lukemiin 6-6. Pölkky meni menojaan Plokin tehdessä vastustajalleen kahdeksan pistettä omilla virheillään. Erä päättyi vierasjoukkueen syöttövirheellä Pölkylle 25-13.

Elbaek Helena, LiigaPloki:
– Tänään ei onnistunut oikein mikään ja emme saaneet huonon vastaanoton jälkeen hyökkäyksiä aikaan. Pelissä on hyviäkin elementtejä, mutta ne pitää saada kaivettua esille. Parannettavaa on vielä kaikilla pelin osa-alueilla.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Tänään lähdimme hyvällä peli-ilmeellä ja halusimme näyttää sen myös yleisölle. Olemme tällä hetkellä hyvässä tilanteessa ja peli kulkee. Nyt on ollut taukoa puolitoista viikkoa ja olemme keskittyneet tiettyihin asioihin. Tänään joukkueiden suurin ero oli syöttötyöskentelyssä. Keskityimme hyvin syöttöihin ja pidimme syötön painavana läpi ottelun.

Mikko Pesonen, päävalmentaja LiigaPloki:
– Meiltä oli tänään syvä kyykky. Tuolla vastaaonotolla ja rullahyökkäyksellä emme pärjää. Keskinkertaista tekemistä joka osa-alueella enkä ole tyytyväinen kenenkään suorituksiin. Suunta on vain ylös käsin ja seuraava peli on viikon päästä Huittisissa. Pölkky on hyvä joukkue ja meidän oli tarkoitus pelata samanlaista peliä, mutta emme onnistuneet.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:
– Tänään oli tärkeintä että lähdimme peliin hyvin keksittyneinä ja siinä onnistuttiin myös. Peli oli yksi parhaimmistamme tänä syksynä. Syöttömme toimi, samoin torjunta-puolustuspelaaminen oli erinomaista.  Pyrimme pitämään keksittymisemme aina seuraavassa pelissä. Huomenna on lepopäivä ja sitten parit treenit ennen keskiviikon WoVo-peliä.

MVP-pelaajat: Nusbaum Pölkky, Elbaek Ploki

PROlibero: Häkkinen, Pölkky