Skip to main content

Pölkky – Lentiskerho 3-2

Pölkky vei viisieräisen Hämeenlinnaa vastaan

Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasivat tiukan kamppailun sarjapisteistä ja tällä kertaa kotijoukkue oli vahvempi erin 3-2 (25-21, 18-25, 25-17, 25-27, 15-11). Kauden alku näkyy vielä pelin ailahtelevuutena ja kumpikin joukkue tulee vielä parantamaan peliesitystään.

Hämeenlinnan hakkuri Oluoma Okaro paransi peliään ottelun vanhetessa tehden kentän toiseksi parhaat pisteet 22/+10. Illan pistekuningatar oli Pölkyn yleispelaaja Adeja Lambert 24-pisteellään. Pölkyn vahvuus oli laajassa rintamassa, sillä hakkuri Lucia Babic teki pisteet 19/+10, yleispelaaja Jessica Kosonen 14/+5, keskitorjujat Jonna Wasserfaller 12/+6 ja Anna Wruck 10/+8.

Adeja Lambert oli ottelun alussa pitelemätön hyökkäyspäässä. Tilanteessa 6-6 hän oli tehnyt jo neljä hyökkäyspistettä 4-paikalta. Pölkky oli tappiolla ensimmäisellä aikalisällään 13-17 ja joukkueen ahdinkoa lisäsi entisestään Suvi Kokkosen ässäsyöttö. Pölkyn torjuntapisteen jälkeen Lentiskerho otti aikalisän lukemissa 19-20. Pölkyn torjunta oli pitävä myös seuraavassa pallossa ja tilanne oli tasan 20-20. Jessica Kososen ja Adeja Lambertin vahvan pelin turvin Pölkky vei ensimmäisen erän hyvän kirin jälkeen 25-21.

Hämeenlinna aloitti vahvasti ottelun toisen erän passari Katja Kylmäahon syöttövuorolla ja Pölkky otti aikalisän 1-6 tappiolla. Pölkky kiri eron kahteen pisteeseen 9-11 Lambertin pyöräyttäesä ässän verkkonauhan avustamana. Ero venähti jälleen suuremmaksi lukemiin 11-18. Pölkky tuli perässä jojon lailla vielä kolmen pisteen päähän, mutta erä vierasjoukkueelle 18-25.

Kolmas erä lähti kotijoukkueella käyntiin vahvasti. Jessica peippasi ensin hyökkäyspisteen ja syötti perään kaksi ässää. Jessin kolmannen ässän jälkeen Lentiskerho jarrutti menoa aikalisällä lukemissa 5-0. Lentiskerhon toisella aikalisällä Pölkyn johto oli 15-9. Erä päättyi Hämeenlinnan hyökkäysvirheeseen 25-17.

Neljännessä erässä Pölkky johti hyvän torjuntapelin ansiosta 15-9. Lentiskerho kavensi eroa Pölkyn aikalisälle mentäessä lukemiin 16-13. Erän loppupuoli oli kovaa vääntöä ja vaikka kotijoukkue kävi jo kerran ottelupallotilantessa Lentiskerho onnistui kääntämään erän jatkopalloilla itselleen 25-27.

Viidennen erän alku oli Lentiskerhon ja Suvi Kokkosen vahvaa esitystä. Pölkky oli 1-3 tappiolla, mutta kiri tasatilanteeseen 6-6. Jalissa Trotterin ässäsyötön jälkeen Polkky oli 9-7 johdossa ja Lentiskerho keräsi voimiaan aikalisällä. Pölkky otti puolestaan aikalisän 11-11 tasatilantessa ja sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Ensin teki hyökkäyspisteen Lambert ja sen jälkeen Pölkyn hakkuri Lucia Babic syötti kaksi ässäsyöttöä. Viimeisen pisteen niittasi puolestaan Lambert. Pölkylle jo toinen voittopeli kauden alkuun ja makea päänahka Lentiskerhosta.

Katja Kylmäho, Lentiskerho:
– Pelit maistuvat maajoukkuekesän jälkeen hyvältä. Tänään oli tiukkaa peliä, toki myös ailahtelevaa. Lopussa Kuusamo piti kovan syöttönsä. Molemmilla joukkueilla toimi pelitaktiikat, torjunta-puolustus oli isossa roolissa.

Adeja Lambert, Pölkky:
– Hienoa tulla kesän jälkeen takaisin Kuusamoon, meillä on todella hyvä joukkue tänä vuonna. Treenaamalla on saatu omantyylinen peli ja olen päässyt sisään myös omaan pelaamiseen.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:
– Sekavat fiiliket ja sekava oli pelikin, mentiin niin ylös alas. Hyvää pelissä oli se, että vaikeitten vaiheitten jäklkeen noustiin takaisin peliin. Viidennessäkin olimme tukalassa paikassa, mutta noustiin. Jostakin syystä kaveri otetaan mukaan peliin tai ollaan takana, otetaan kiinni ja annetaan taas etumatkaa. Tasaisuutta pitää saada lisää.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Lentiskerho:
– Kuusamo pelasi hyvän pelin ja ansaitsi voiton. Kapealla rosterilla olimme liikeellä ja se kaventaa meidän pelisysteemiä.

Parhaat pelaajat: Lambert Pölkky,  Okaro Lentiskerho
LähiTapiolan pistekilpailu:3 Lambert Pölkky, 2 Okaro Lentiskerho, 1 Babic Pölkky