Pölkky – LP Viesti 3-1

Pölkky Kuusamon tasaisuus riitti voittoon LP Viestistä

Kotijoukkue Pölkky meinasi tehdä tehdä vierasjoukkueen iltapuhteesta helpon ottelun alun syöttövirheillään. LP Viesti pelasi puolestaan vähillä virheillä. Ottelun loppua kohti virheherkkyys vaihtui verkon toiselle puolelle ja kun Pölkky onnistui hyvin koko joukkueellaan, ensimmäinen voitto kestomenestyjästä näkyi tulostaululla lukemin 3-1 (25-22, 21-25, 25-16, 25-21).

Pölkyn Jessica Kosonen onnistui hyökkäysten lisäksi myös vastaanotossa (37 vastaanottoa, 62 %) ja palkittiin joukkueensa parhaana. Pölkyn libero Nikolina Bozicevic pelasi myös varman pelin 59 % vastaanotolla. Onnistujia olivat myös Adeja Lambert (18/+9), Lucia Babic (18/+7). Keskipelaajat Jonna Wasserfaller (12/+6) ja Anna Wruck (9/+3) hyökäsivät hieman yli 50 % tehoilla. LP Viestin pistemäärä jäi liikaa kahden pelaajan vastuulle. Keskipelaaja Kayla Haneline pelasi erinomaisen pelin pistein 18/+14, samoin hakkuri Katarina Pilepic pistein 15/+9. Torjunnat menivät LP Viestille 15/8.

Ensimmäisen erän alkuun tilanteessa 4-4 Pölkky oli tehnyt jo kolme syöttövirhettä. Koko erässä niitä syntyi seitsemän. Adeja Lambert hyökkäsi tehokkaasti nelospaikalta palloa kenttään. Kymmenen pisteen jälkeen Viesti karkasi etumatkalle ja Pölkky otti aikalisän lukemissa 11-15. Viesti otti aikalisän Pölkyn kuroessa etumatkaa kiinni lukemiin 19-20. Jonna Wasserfaller tasoitti lukemat nätillä jujulla, Jessica Kosonen teki seuraavan pisteen, sitten Adeja Lambert syötti ässän ja Wasserfallerin takoessa satasen hyökkäyksen kenttään Viesti otti toisen aikalisän lukemissa 23-21. Anna Czakan kavensi pisteen siirtohyökäyksellä, mutta Kososen ja Wasserfallerin vahvan pelaamisen turvin erä kotijoukkueelle 25-22.

Toista erää pelattiin tasaisissa merkeissä. Viestin aikalisällä Pölkyn johto oli 20-17. Tasalukemien 21-21 jälkeen vierasjoukkue pelasi vahvan erän lopun ja vei erän lukemin 21-25.

Kolmannen erän alku oli myöskin tasaista pelaamista. Tasatilanteen 13-13 jälkeen Pölkky pääsi karkumatkalle neljällä perättäisellä pisteellään. Lambertin ässäsyötön jälkeen Viestin aikalisällä pisteet olivat 21-15. Jalissa Trotter päätti erän toisen kosketuksen hyökkäyksellä lukemiin 25-16.

Tasainen oli neljännen erän alkukin tilanteessa 5-5. Anna Wruckin hyvällä syöttövuorolla Pölkky meni 11-5 johtoasemaan. Pölkyn johto oli vakuuttava lukemissa 16-8, minkä jälkeen LP Viesti kavensi etumatkan kolmeen pisteeseen 18-15. Pölkky johti uudestaan reilun puoleiseseti kuudella pisteellä lukemissa 22-16, mutta sitkeä vastustaja tuli uudelleen kantaan lukemiin 22-20. Lucia Babic hyökkäsi vahvasti ja Adeja Lamberti torjuntapisteen jälkeen oltiin ottelupallotilanteessa 24-20. Viesti tuli vielä pisteellä mukaan, mutta ottelun ratkaisu syntyi LP Viestin syöttövirheellä lukemin 25-21. Pölkylle maistui 3-1 voitto kovasta joukkueesta.

Kayla Haneline LP Viesti:
– Tiesimme että oli kova joukkue vastassa. Olisimme voineet tulla vahvemmin peliin, mutta matkustaminen näkyi pelissämme. Jatkossa tarvitsemme koko joukkueeltamma parempaa peliä.

Jessica Kosonen, Pölkky:
– Olen tyytyväinen peliin. Kesä maajoukkueen mukana näkyy pelissä. Passari (Jalissa Trotter) onnistui tänään hyvin ja yhteispelimme toimi mainiosti.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:
– Parempi ja tasaisempi joukkue voitti tänään. Saimme alun liian helposti Pölkyn virheillä. Meiltä onnistujia olivat Haneline, Pilepic ja liberovaihdossa tullut Netta Laaksonen. Syöttömme oli tänään liian helppo, mutta suurin ero oli yleispelaajissa.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:
– Perjantain ison pettymyksen jälkeen anna suuren kiitoksen joukkueelle. Pelimme oli sopivan rentoa ilman puristusta ja onnistuimme haastamaan vastustajan hyvin. Monipuolisuus oli valttimme ja vastaantotto toimi myös hyvin. Syöttövirheitä tuli alussa, mutta pelaajille ei voi oiken mennsä sanomaan, että pitää helpottaa syöttöä. LP Viestin tasoiselle joukkueelle jos syöttää helpon syötön on varmaa, että pallo tulee kovaa kyytiä takaisin.