Pölkky – WoVo 3-1

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi taistelivat voitosta

Pölkky otti täyden pistepotin ensimmäisen ottelun aiheuttaman hermostuneisuuden ryydittämällä esityksellään WoVoa vastaan lukemin 3-1 (25-15, 21-25, 25-19, 25-20).

WoVo tuli taistellen Kuusamoon, vaikka hävisikin ensimmäisen erän reilusti Pölkyn peliruletin pyöriessä mainiosti. Pölkky johti ensimmäistä erää 13-4 vahvalla syöttö- ja hyökkäyspelillään. Jonna Wasserfallerin syöttö kulki hyvin kolmella ässällä ja hyökkäyspäässä yleispelaajat Adeja Lambert sekä Jessica Kosonen onnistuivat mainiosti. Hakkuri Lucia Babic ilahdutti kotiyleisöä monipuolisella hyökkäyspelillä, mainioilla sijoituksilla, rullilla ja kovilla viistohyökkäyksillä. Pölkky teki läpi ottelun tasaista jälkeä hyökkäyksissä, kolmessa ensimmäisessä erässä 15 hyökkäyspistettä ja neljännessä 14. Ensimmäinen erä päättyi Pölkyn torjuntapisteeseen lukemin 25-15.

Toinen pääty kentästä oli tänään kotijoukkueelle vaikea puoli pelata. Etenkin toisessa erässä annettiin vastustajalle 11 pistettä omilla virheillä, jotka koostuivat torjunnan verkkovirheistä ja päätyrajan yli menneistä aloitussyötöistä. Pölkyn päävalmentaja Timo Tolvanen laittoi nämä osittain ensimmäisen pelin haasteeksi ja vaillinaisen keskittymisen piikkiin. WoVo johti erää jo kuudella pisteellä, mutta Pölkky kuroi takamatkan yhteen pisteeseen lukemissa 18-19. Erä päättyi Pölkyn syttövirheeseen 21-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen peli oli jälleen rennompaa ja kulki mainiosti. Pölkky oli jo eräpallotilanteessa 24-15, mutta vierasjoukkue teki vielä muutamia pisteitä ja erä päättyi WoVon syöttövirheellä 25-19.

Neljättä erää pelattiin tasaisissa merkeissä erän puolivälin yli lukemien ollessa 17-17. Kotijoukkueen passari Jalissa Trotter hyökkäsi toisesta kosketuksesta ja Adeja Lambert syötti perään ässän viden Pölkun kahden pisteen johtoon. WoVo alkoi taipua Jenelle Jordanin hyökkäysvirheellä. Jessica Kosonen syötti ässän ja Pälkky oli ottelupallotilanteessa lukemissa 24-20. Viimeisen niitin murjoi Anna Wruck keskeltä torjunnan läpi. Pölkky otti täyden pistepotin 3-1 voitollaan.

WoVon parhaita pisteissä olivat Taylor Slover (15/-) ja Viivi Pyhäjärvi (14/+6). Pölkyn hakkuri Lucia Babic huudatti yleisöä loistavilla sijoituksillaan tehden kentän parhaan pistemäärän 17/+10. Adeja Lambert teki pisteet 16/+9. Jessica Kosonen onnistui tasaisesti läpi ottelun ja oli neljännen erän lopussa yksi voiton avaimista hyökkäyspisteellään ja ässäsyötöllä.

Jessica Kosonen, Pölkky:
– Meille vaikea peli, ei ollut meidän näköistä peliä. Hermostunutta ja paljon syöttövirheitä, mikä on meille hyvin epätyypillistä. Pystyttiin kumminkin voittoon, vaikka eka peli taisi hieman meitä jännittääkin. WoVo taisteli myös hyvin.

– Oma peli oli ihan ok peli, peruspeli. Omaan vastaanottoon en ole täysin tyytyväinen. Pystyn vielä kyllä pararantamaan pelaamistani.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:
– Positiivisin mielin ensimmiseen peliin. Tiedettiin Pölkky kovaksi. Olisi voitu tehdä parempaakin duunia. Lopussa sulettiin, mutta ihan tyytyväinen.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja WoVo:
– Ei erityisemmin jännittänyt palata Kuusamoon. Kiva käydä ja odotinkin että pääsemme pelaamaan. Hyviä välähdyksiä siitä mitä pystymme tekemään. Ei ihan tullut palkintoa, sillä 4. erä jäi vähän vajaaksi eikä saatu vielä sarjapisteitä. Pölkky oli kova. 4 erän lopussa.

– Torjunta puolustukseen olen tyytyväinen osa-alueena. Ajoittain saatiin Kuusamo koville. Tappio harmittaa, mutta otetaan hyät asiat mukaan kohti sunnuntain Hämeenlinna-peliä.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:
– Ei pelattu ihan omaa peliä, mutta voittaminen vaikeassa pelissä oli hyvä juttu. Jouduimme taistelemaan vähän itseämmekin vastaan ekaa erää lukuunottamatta. Tärkeä siinä mielessä itsellenikin, että käännettiin voitoksi.

– Huolimattomuutta joka ilmeni verkko- ja syöttövirheinä. Hyvä että pelaajamme pystyivät kumminkin keskittymään emmekä menettäneet peliä vastustajalle. Keskarit onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä yli 50 % tehoin.

Parhaat pelaajat: Babic Pölkky, Pyhäjärvi WoVo
LähiTapiolan pistekilpailu: 3 Babic Pölkky, 2 Kosonen Pölkky, 1 Wasserfaller Pölkky
PROLibero Bozicevic, Pölkky
Katsojia 412.