Nurmo ei pystynyt horjuttamaan Pölkkyä toisessa puolivälieräkohtaamisessa 19.3.2022

Pölkky Kuusamo jatkoi vahvaa pelaamista myös toisessa ottelussaan JymyVolleyta vastaan, vaikka vierasjoukkue pelasi vahvasti ottelun ensimmäisessä erässä. Nurmon hyökkäys ei ollut enää yksin Diana Lundvallin vastuulla, vaan myös joukkueen kapteeni Riikka Valkonen ja keskitorjuja Sara Niemi paransivat roimasti perjantain pelistä. Valkosen pisteet tänään 13/+6 ja Niemen 7/+5. Lundvallin pisteet olivat 8/-2.

Pölkyn parhaana palkittiin yleispelaaja Adeja Lambert, joka hyökkäsi vahvasti 61 prosentin tehokkuudella. Adejan pisteet olivat14/+11. Pölkyn kapteeni Linda Andersson pelasi myös mainion ottelun pistein 12/+9 62 prosentin hyökkäyksellä. Hakkuri Julie Lengweiler pääsi tänäänkin lakaisemaan muutaman kerran puhtaalta verkolta Jalissa Trotterin pelatessa avopaikkoja. Lengweilerin pisteet olivat 11/+6.

Ensimmäinen erä alkoi Molly Lohmanin satasen hyökkäyksellä, josta pallo torjunna käsien kautta Nurmon kenttään. Kotijoukkue johti erää Linda Anderssonin satasen hyökkäyksen jälkeen 9-6, minkä jälkeen Nurmo kavensi pisteellä Sanni Rantasen syötön onnistumisella. Carlyle Nusbaumin hyökkäspisteen jälkeen Kari Raatikainen otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 13-9. Viivi Pyhjärven 6-paikan hyökkäyksen jälkeen Pölkky johti erää 20-15. Ero pysyi samana erän loppuun asti ja erä Pölkylle Adeja Lambertin hyökkäyksellä 25-20.

Toienen erä alkoi Jalissa Trotterin syöttäessa tarkasti ykköskulmaan pisteen arvoisesti. Nurmo taisteli vahvasti aina lukemiin 17-15. Nusbaumin kahden hyökkäyspisteen ja niiden välissä olleen Nurmon hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat ensimmäisen erän tapaan 20-15 kotijoukkueelle. Molly Lohman vei Pölkyn eräpallotilanteeseen 24-17 ja erä päättyi JymyVolleyn hyökkäysvirheellä 25-17.

Kolmannen erän alku oli Pölkyltä vahvaa pelaamista. Nusbaumin hyökkäyspisteen ja kahden ässäsyötön jälkeen kotijoukkeen johto oli 6-1. Lambertin hyökkäyksellä ero kasvoi vielä pisteellä. Pölkky johti erää 21-11 ja ottelu päättyi Nurmon hyökkäysvirheellä kotijoukkueelle 25-15.

Riikka Valkonen, JymyVolley:
– Pölkky vastaan pelaaminen on kunnon lentopalloa, pitkiä palloralleja ja puolustuksia. Tänään harmittaa viimeinen erä, joka päästettiin lipumaan sormien välistä. Vastaanotto pysyi koko pohjoisen reissun hyvänä koko joukkueella. Vastustajalla useita onnistujia tasaisesti hyökkäyksissä. Hyvillä mielin seuraavaan peliin kotisalissa ja saadaan hyvä joukkue vieraaksi.

Adeja Lambert, Pölkky:
– Hienoa että saimme kaksi voittoa kotona. Nyt lepoa ja valmistaudumme seuraavaan peliin. Tarkoituksena on jatkaa samalla tasaisella tasolla. Olen tyytyväinen omaan hyökkäykseen ja vastaanottoon näissä kahdessa pelissä. Olemme onnistuneet vastaanotossa ja puolustuksen kautta hyökänneet tehokkaasti.

Kari Raatikainen, JymyVolley:
– Ensimmäinen erä oli varmaan kauden parhaimpia eriä. Pelasimme hyvin, mutta vastustaja pelasi vielä paremmin. Ylärekisterissä pelaaminen koko ajan on haastavaa ja sen takia tuli ehkä kolmannesta huonompi erä. Vastustajan hyökkääminen hyvästä ja negatiivisesta vastaanotosta oli kovalla tasolla. Olen tosi tyytyväinen pelaajiin vaikka joku voisi ajatella toisin 3-0 tappion jälkeen. Mekin hyökkäsimme ja puolustimme hyvin, mutta pallorallien voittaja oli usein vastustaja. Näissä kahdessa pelissä voitosta puhuminen olisi ollut haihattelua ja kotona lähdemme voittamaan ensin erää. Ja uskon, että Pölkylläkin tulee jossain vaiheessa huonompi erä ja pääsemme antamaan enemmän painetta.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Olen tyytyväinen siihen miten playoffsit ovat alkaneet ja etenkin hyökkäyspeliimme. Tänään emme saaneet torjuntoja, koska Nurmo pelasi hyvin ja eri tavalla kuin eilen. Joukkueiden ero näkyi selkeimmin hyökkäystehoissa. Nurmon puolustus ja varmistuspelaaminen oli hyvää. Vähäisillä virheillä pelaaminen on tärkeää, jos tulee virheitä silloin häviää fokus ja tempo pelistä. Nyt lepäämme ja maanantaina harjoittelemme. Pelissä ei ole tarvetta suurin muutoksiin. Odotan kovaa ottelua tiistaina Nurmossa.

Parhaat pelaajat
– Adeja Lambert, Pölkky
– Riikka Valkonen, JymyVolley

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *