Nuorempien D-junnujen aluesarjalaisten kuulumiset menneeltä syksyltä

Nuorempien D-junnujen kausi alkoi ansaitun kesäloman jälkeen treenien merkeissä. Meillä oli viisi pelaajaa E-junnujen ajalta ja iloksemme saimme myös saman verran uusia pelaajia mukaan. Sitten alkoikin pähkäily, mitä sarjaa alamme pelaamaan ja miten jaamme pelaajat. Edellisellä kaudella E-junnuissa jaoimme tytöt kahdeksi joukkueeksi sekoittaen tulokkaita ja kokeneita, mutta nyt otimme toisenlaisen lähestymistavan ja aiemmin pelanneet ja uudet tulokkaat muodostivat omat joukkueensa. Uudet lähtivät pelaamaan tiikerisarjaa ja kokeneemmat pelaajat aluesarjaa, jotta molemmat joukkueet saisivat kovia pelejä ja kehittyisivät mahdollisimman paljon kauden aikana. Niinpä minä aloin valmentamaan aluesarjan pelaajia ja Petteri uusia Tiikerisarjalaisia.

Aluesarjassa kausi startattiin syyskuussa Muhoksella Kempeleen ja kahden kotijoukkueen kohtaamisella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kempeleen Citiusta vastaan kauden eka peli oli hermostunutta molemmilta joukkueilta. Ensimmäistä erää tahkottiin tiukoissa merkeissä, mutta Kempele kampesi tästä jatkopalloilla erä voiton luvuin 31-29. Toisessa erässä saimme paremman startin, mutta kymmenen pisteen kohdalla meillä alkoi ote lipsua ja Kempeleellä peli kulkea. Tämäkin erä lipsahti Citiuksen nimiin ja koko ottelu siis 0-2.

Edellisellä kaudella olimme voittaneet lähes jokaisen pelin ja nyt häviö otti vähän liian koville, emmekä oikein saaneet mielialaa kääntymään koko turnauspäivän aikana, vaikka yksittäisiä valonpilkahduksia välillä näkyikin. Niinpä viimeiset kaksi ottelua meni vastustajille ja sarjan kova taso osittain vuotta vanhempia vastaan oli nähty ja koettu. Kotimatkalla oli hiirenhiljaista ruokailuun asti, mutta sitten tuttu rallatus alkoi kuulumaan takapenkiltä ja kotona tappiot olivat muisto vain ?.

Tästä turnauksesta saimme hyvää tietoa, missä olemme jäljessä vanhempiin verrattuna. Selkeät kehityskohteet olivat syötössä ja niiden vastaanotossa. Niinpä seuraaviin treeneihin otettiin tehostetusti yläkautta-aloitusta toisten ottaessa syöttöjä vastaan muiden tekniikka ja pelillisten harjoitteiden ohessa.

alku

Sarja on jaettu Pooleihin ja jokaisen turnauksen jälkeen joukkueet jaetaan menestyksen mukaisesti eri Pooleihin. Muhoksen turnauksen häviöt toivat meille hieman helpompia vastustajia jatkolohkoon ja pelireissu suuntautui nyt Ivaloon Lapin Susien vieraaksi. Matka oli sen verran pitkä, että päätimme lähteä matkaan jo perjantaina ja yöpyä mökissä Saariselällä. Ilta oli yhtä naurua lumisotineen päivineen, mutta nukkumaankin kerettiin hyvissä ajoin. Hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen otimme suunnan kohti Ivaloa.

Saariselkä

Ensimmäinen peli oli Ii Volleytä vastaan. Saimme tehtyä hyvät alkuverryttelyt ja jalka liikkui alusta loppuun hyvin. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta saimme hyvillä suorituksilla hienon erävoiton 25-23. Toinen erä oli selkeämmin omissa käsissä ja tästä 25-19 voitto ja koko ottelu meille 2-0. Toinen peli oli Rovaniemen WoVoa vastaan. Heillä oli useampi pelaaja joutunut jäämään sairastumisten/karanteenien vuoksi pois ja mukana oli myös muutama syksyllä aloittanut pelaaja. Heillä oli kasassa todella pitkistä pelaajista koostuva joukkue, mutta emme antaneet tämän häiritä omaa tekemistämme, vaan otimme selkeän 2-0 voiton. Turnauksen viimeinen peli pelattiin kotijoukkuetta vastaan. Lasu:n joukkueessa oli tytöille entuudestaan tuttuja saman ikäisiä pelaaja. Tämä ystävyysottelu oli todella jännä. Ensimmäisessä erässä oltiin takamatkalla aina loppuhetkiin asti, mutta saatiin tsemppi päälle loppuerään ja kairattiin 25-23 voitto. Toisessa erässä meidän syöttö-vastaanotto toimi erittäin hyvin ja siitä otettiin 25-19 voitto. Näimpä saatiin turnauksen kaikista otteluista 2-0 voitot taskuun ja kotimatka oli pitkä, mutta sitäkin riehakkaampi.

valmiina vastaanottoon

Joukkueen kolmas turnaus pelattiin Kempeleessä kolmea kotijoukkuetta vastaan. Vastustajat olivat jälleen menneet uusiksi edellisen turnauksen hienon menestyksen johdosta. Turnaus aloitettiin jo aiemmin kohdattua Citiusta vastaan. Ensimmäinen erä jännitti jälleen pelata poikia vastaan ja olimme täysin vastaantulijoita. Erätappio luvuin 14-25. Toiseen erään saimme tsempin päälle ja pojat taipuivat luvuin 25-19. Näimpä mentiin kolmanteen ja ratkaisevaan erään. Erä oli todella tasaista aina 7-7 eräpisteisiin asti, mutta sitten ote herpaantui ja pojat karkasivat erä -ja otteluvoittoon luvuin 10-15 (1-2). Ensimmäisen turnauksen tavoin tappio meni ihon alle, eikä tästä toivuttu, vaan hävisimme myös toisia Kempeleen joukkueita vastaan luvuin 2-0. Viimeistään tämä turnaus osoitti, että aina ei voi voittaa ja tappion jälkeen pitäisi osata unohtaa ja kääntää katse kohti seuraavaa peliä. Tässä ei olla vielä ihan onnistuttu ja turnausten tiiviin ottelutahdin myötä edellistä peliä ei olla keretty täysin nollata. Tässäpä seuraava kehittymisen paikka ja haaste myös valmentajalle.

Syksyn viimeinen turnaus pelattiin kotisalissa. Torstaina tuli kuitenkin tieto Rovaniemeltä, että he jättävät sarjan viimeisen kierroksen väliin Korona-tilanteen huononemisen takia. Niimpä turnaus kutistui kolmen joukkueen kamppailuksi. WoVon poisjäännin vuoksi pelattiin kaksi eräisten pelien sijaan kolmen erän kamppailuja. Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan Iin joukkue. Kotiturnauksen tuoma jännitys näkyi pelissä ja ei oikein saatu jalkoja liikkeelle. Tästä allekirjoittanut ottaa kyllä syyn omalle kontolleen, kun turnausjärjestelyjen vuoksi alkulämmittelyt jäivät hieman vailinaisiksi ja tiukassa pelissä tällä saattoi olla ratkaiseva rooli. Niinpä Ii Volley vei kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä alkoi meidänkin tyttöjen jalat liikkumaan ja haettiin hienosti hankaliakin palloja peliin. Alussa johdimme jo 5-0, mutta hetken päästä oltiin tappiolla 6-10. On tämä kumma laji, kun toinen joukkue saa hengen päälle, niin kaikki onnistuu. Aikalisällä rauhoitettiin hieman touhua ja sitten alkoikin meidän kirivaihe. Otettiin vastustaja kiinni, pistettiin vilkku päälle ja pyyhkäistiin ohikin. Tästä eteenpäin erä oli vaiherikas, mutta lopussa olimme etevämpiä vieden erän jatkopalloilla 28-26. Ottelu kuitenkin vieraille 2-1.
Koettu tappio ei tällä kertaa enää painanutkaan mielialoja alas, vaan tästä sisuuntuneena aloitimme toisen pelin vahvasti, eikä Kempeleen Fortius päässyt erän edetessä meitä yllättämään. Tytöt pelasivat todella hienon erän. Olisiko hyvänolon tunne hiipinyt puseroon, sillä toinen erä oli taas Kempeleen hallintaa. Kolmas ja ratkaiseva erä meni tasaisissa luvuissa tilanteeseen 11-11 asti, mutta sitten alkoi meidän tyttöjen näytös kotiyleisölle ja selvä voitto numeroin 25-17.