Skip to main content

Lentiskerho Pölkyn välierävastustajana

Muodonmuutoksen kokenut Hämeenlinna Pölkyn välierävastustajana

Runkosarjan voittanut Pölkky Kuusamo saa välierissä vastaansa viidenneksi sijoittuneen Hämeenlinnan Lentopallokerhon, joka pelaa jo 24. perättäiset välierät. Vastassa on siis todellinen kestomenestyjä. Toisessa välieräsarjassa pelaavat LP Viesti ja LP Kangasala. Puolivälierissä Pölkky voitti Nurmon JymyVolleyn 3-0 ja Lentopallokerho kaatoi puolestaan OrPon otteluvoitoin 3-1.Lentopallokerho pelasi muuten vahvan puolivälieräsarjan, mutta vieraspelissä Orivedellä joukkue suli ensimmäisen erän voittamisen jälkeen 1-3 tappioon.

Pölkky ja Lentopallokerho kohtasivat runkosarjassa kolmesti ja Pölkky voitti kaksi kertaa puhtaasti 3-0. Kolmannesta tuli sitten tiukempi taisto, sillä Pölkky vei Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa kaksi ensimmäistä erää ja vastustaja kaksi seuraavaa, joten pelattiin viisieräinen kamppailu, joka päättyi Pölkyn 3-2 voittoon. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin välierässä, jonka Pölkky hoiti puhtaasti 3-0. Pölkky pelasi Cup-finaaleissa vahvasti ja juhlikin ensimmäistä Cup-mestaruutta vakuuttavien peliesitysten jälkeen.

Kauden voitto-tappiosuhde Pölkyllä on kotiotteluissa 17-1. Lentopallokerhon voitto-tappiosuhde vieraspeleistä on 9-8. Pölkky on pelannut tasaisen vahvasti läpi kauden ilman notkahduksia. Lentopallokerho on puolestaan kokenut kauden mittaan suuria muutoksia. Joukkueen päävalmentaja Matteo Pentassuglia jätti päävalmentajan pestin lokakuussa ja hänen paikkansa otti Matteon tapaan italialainen Giovanni Torchio. Myös joukkueen pelaajarosterissa on ollut turbulenssia loukkaantumisten, mutta myös alkukauden heikosta menestyksestä johtuen.

Kauden hankaluuksista huolimatta Lentopallokerho on päässyt vahvaan pelivireeseen juuri pudotuspelien kynnyksellä ja siksi välieräsarjasta odotetaan kovatasoista kamppailua, josta voittaja jatkaa kolmella voitolla finaaleihin. Häviäjän kohtalona on tyytyä taistelemaan himmeämmistä pronssimitaleista. Pölkky Kuusamolla on runkosarjan voiton myötä kotietu kaikissa loppukauden ottelusarjoissa. Kotiedun merkitys on ollut aikaisempina kausina suuri ja niin sen odotetaan olevan tänäkin keväänä.

Sotiris Gkotsis:
-Välierien käynnistyminen on ajankohta, jota olemme odottaneet joukkueena. Näissä peleissä on erityisenä pelaaminen keskittyneesti. Jokaisella joukkueella on palo ja tunnetila saavuttaa tavoitteensa. Hämeenlinna on vahva joukkue ja se on pelannut hyvää lentopalloa kevätkaudella – myös puolivälierässä OrPoa vastaan, ja joukkue kuuluu tällä hetkellä parhaimpien joukkoon.

– Olemme saaneet valmistautumisen päätökseen ja tulemme näihin peleihin hyvällä itseluottamuksella ja omalla tavallamme pelata. Haluamme pitää kiinni kotiedusta ja nauttia näistä peleistä yhdessä meidän kannattajien kanssa.

Nyt alkavissa mitalipeleissä yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan ja kannustamaan paikan päälle kolmen vuoden poikkeusolojen jälkeen. Siksi onkin toivottavaa ja odotettavissakin, että Kuusamon liikuntakeskuksen lehterit täyttyvät ääriään myöten kannustamaan kauden ehdottomasti tärkeimmissä koitoksissa.

Pölkky Kuusamo vs. Hämeenlinnan Lentopallokerho
30.3. klo 18.30 ja 31.3.2022 klo 18.30
Kuusamon liikuntakeskus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *