Skip to main content

E-junnujen (Naalit) turnaus Ii:ssä

Paka Naalien turnaus Iissä 21.11.2020

Tyttäreni on aloittanut lentopallon pelaamisen vasta tänä syksynä. Kiinnostus lentopalloon heräsi jo aiemmin, mutta muiden harrastusten takia, oli tehtävä päätöksiä mitä harrastusta jatkaa ja mitä ei. Muiden harrastusten takia, oli tehtävä päätöksiä mitä harrastusta jatkaa ja mitä ei. Nyt saatiin asiat järjestymään ja lentopalloharrastus alkoi. Naisten mestaruusliigan pelejä olimme käyneet katsomassa monesti ja ystäväni lentopalloasiantuntemuksen ansiosta minäkin pääsin vähän kärryille säännöistä ja pelien seuraaminen oli mielekästä.

Tänä syksynä Iin turnaus oli toinen turnaus, joka oli toisella paikkakunnalla. Jo ensimmäisen turnauksen jälkeen tiesin, että pelien jännittäminen alkaa noin viikkoa ennen pelipäivää. Ja niinhän siinä kävi. Koko viikon aikana meillä ei puhuttu juuri muusta kuin lentopallosta: pohdittiin, minkälaisia vastustajat mahtaisivat olla, mitä eväitä sinne otetaan mukaan ja mitkä karkit maistuisivat pelien jälkeen! Tällä kertaa lähdin itse pelireissulle mukaan, mikä osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi. 

Turnauspäivä alkoi aikaisella herätyksellä ja kymmeneltä aamupäivällä olimme jo Iissä, Iisi Areenalla, valmistautumassa klo 10.30 alkaviin peleihin. Tytöt hermoilivat jo pukukopissa ja oli kiire päästä kentälle katsomaan miltä vastustajat näyttävät. Nopeat lämmittelyt alle ja ensimmäiseen peliin. Ensimmäinen vastustaja oli Ii Volleyn Tulipallo. Alussa taisi jännitys vielä näkyä Naalien pelissä, mutta lopputulemana tytöt voittivat pelin 2-0. Toinen vastustaja oli Muhoksen joukkue, Volley -96 Armit. Ensimmäinen erä oli Naaleille vaikea, alkoi näkyä pientä hermoilua tekemisessä ja vastustaja vei erän nimiinsä 1-0. Toisessa erässä Naalit lähti alusta asti tsemppaamaan ja peli kulki tasaisissa luvuissa, päätyen kuitenkin lopulta Naalien voittoon. Peli päättyi näin ollen tasalukuihin 1-1. Turnauksessa kaikissa peleissä pelattiin vain kaksi erää. 

Pelitauon aikana kioskin antimet maistuivat ja pukkariin ilmestyi pikkupitsoja ja mokkapaloja! Kauan eivät nämä energiset Naalit malttaneet lepäillä vaan pallottelemaan mentiin heti kun välipalat oli syöty.
Turnauksen kaksi viimeistä peliä pelattiin Kempeleen joukkueita vastaan. Ensimmäinen vastustaja oli Kempeleen gepardit. Naalit hallitsivat peliä alusta loppuun ja voittivat pelin. Toinen vastustaja oli ennestään tuttu, Kempeleen villikissat. Joukkueet olivat kohdanneet aiemmin jo Kuusamon kotiturnauksessa. Tästä tytöt tiesivät etukäteen, että voitto on otettavissa. Peli kulkikin pääosin Naalien otteessa. Mutta nopeasti vastustaja kerää pisteitä, jos keskittyminen peliin herpaantuu. Voitto pelistä kuitenkin tuli ja tytöt lähtivät erittäin iloisin mielin kohti kotimatkaa!

Näin äitinä tämä reissu oli myös antoisa. Näin tyttärestäni ihan uusia puolia: miten hän reagoi, kun peli meni hyvin ja miten silloin, kun alkoi olla vaikeaa. Suurella tunteella kuten hänen tapauksessaan aina! Ainakin tiedän, että lentopallo harrastuksena näyttää olleen oikea valinta.

Lentopallojuniorin äiti,

Niina Kukka

Kuvia turnauksesta.