Skip to main content

E-junnujen alkukauden kuulumiset

E-junnujen lentopalloilijat aloittivat kilpailukautensa Oulunsalon turnauksessa lokakuun alussa. Turnauksen piti alunperin olla Kuusamossa, mutta samana päivänä oli naisten lentopallon liigapeli LP-Viestiä vastaan. E-junnujen turnausajankohta ilmoitettiin niin viime tipassa, että ei kehdattu enää pyytää liigapeliä siirrettäväksi tärkeämpien pelien alta. Näinpä vaihdettiin vuoroa Oulunsalon kanssa.

Joukkue oli jaettu aiemmin harjoituksissa kahdeksi neljän hengen porukaksi, jotka pyrittiin tekemään tasaväkisiksi keskenään sekoittaen sopivasti kokemusta ja uusien pelaajien intoa. Pelaajat saivat keksiä joukkueilleen nimet. Näin muodostuivat PaKa Naalit ja Sudet.

Ensimmäinen turnaus on aina se jännittävin, mutta alkujännityksen jälkeen pelaajat näyttivät muille miten peliä pelataan. Tuomisina seitsemästä pelistä kuusi voittoa, minkä lisäksi pelattiin keskinäinen ottelu, josta muodostui turnauksen tasaisin.

Toinen turnaus pelattiin kotiareenalla, mutta se typistyi vain kolmen joukkueen kamppailuksi, koska usea Oulunsalon pelaaja oli altistunut Koronalle ja he joutuivat karanteeniin juuri ennen turnausta. Pelit sujuivat jälleen hienosti ja keskinäisestä kamppailusta tuli Oulunsalon turnaustakin kovempi trilleri. Kaksi kolmesta erästä meni jatkopalloille, eli tarvittavaa kahden pisteen eroa ei ollut vielä 25 eräpisteen kohdalla syntynyt. Pelaajilla näkyi jännitys kasvoilla, mutta suorituksissa ei niinkään. Taisi siinä yleisössä vanhemmilla kynnet lyhetä valmentajista puhumattakaan.

Näin saatiin päätökseen alkusarja, jossa Sudet ja Naalit ottivat lohkossa kaksoisvoiton. Seuraavaksi lähdetään pelaamaan jatkosarjoja, joissa joukkueiden pelit kovenevat, mutta se kasvattaa varmasti pelaajia ja antaa uutta tarmoa jatkoon. Tämän vuoden puolella on vielä kaksi turnausta ja keväällä neljä.

-Jari