Skip to main content

Pölkky – Hämeenlinna 3-1 30.11.2020

Pölkky Kuusamo kuittasi 3-1 voitolla Hämeenlinnan lentopallokerholle edellisen kohtaamisen pistemenetykset katkaisten Hämeenlinnan 11 ottelun voittoputken. Hämeenlinnahan ryösti pisteet kuun ensimmäisenä päivänä Pölkyn kotisalista 0-3 voitolla. Illan ottelu oli melko tasainen saihan kumpikin joukkue vähintään 20 pistettä joka erässä. Loppunumerot olivat 3-1 (25-23, 25-20 20-25, 25-20).

Tuomas Alatalo saattoi hieman yllättää Matteo Pentassuglian nostamalla Venla Huurneen aloittavaksi passariksi. Huurne on pelannut jo useita otteluita mainiosti eikä se ainakaan kotijoukkueen kannattajia siksi yllättänyt. Huurne pelasikin taas mainion ottelun ja pokkasi yhden pisteen pistekilpailusta. Pölkky aloitti ottelun mainioilla puolustuksilla ja se pohjusti hyvään esitykseen. Molemmat joukkeet esittivät varsin fyysistä hyökkäyspeliä.Pölkky vei kaksi ensimmäistä erää pistein 25-23 ja 25-20. Kolmanteen erään vastustaja paransi syöttöään ja kotijoukkueen vastaanotto oli vaikeuksissa. Hämeenlinna pääsi moukaroimaan pisteitä vastapalloista. Erä vierailijalle 20-25. 

Neljänteenkin erään Lentopallokerho sai päälle hyvän pelihuumorin johtaen erää ennen Emmi Riikilän torjuntaan päättynyttä hyökkäystä 8-11. Pölkky punnersi 14-13 johtoon torjumalla Daniela Öhmanin hyökkäyksen. Viivi Pyhäjärvi pelasi vahvasti useita Pölkyn pisteitä ja Pentassuglia otti toisen aikalisänsä kotijoukkueen johtaessa 21-18. Rita Timonen jatkoi vahvaa syöttövuoroaan ja vei kotijoukkueen 22-18 johtoon rajaan syöttämällä ässällään. Hämeenlinnan mainio libero Brianna Doehrmann ei mahtanut Timosen syötölle mitään. Pyhäjärvi takoi taululle lukemat 23-20 ja ottelu päättyi Pölkyn torjuntaan numeroihin 25-20.

Erica Di Maulo, Hämeenlinna:
– Tasainen ja hyvätasoinen ottelu, piste pisteeltä mentiin. Ei ollut meiltä parasta pelaamista ja nyt vain keskittymään seuraavaan otteluun. Silloin kun vastaanotto toimii hyvin pelaaminen on helpompaa. Vastaanottomme ei ollut tänään ratkaiseva tekijä.

Polina Malik, Pölkky:
– Peli ei ollut vielä meiltä parasta, mutta riittävän hyvää ja riitti voittoon. Pystymme kyllä vielä parantamaan. Voitto oli meille henkisesti tärkeä. Osoitimme että voimme voittaa kenet vain ja parantaa peliämme matkalla kohti mestaruustaistoa. Saimme hyvä buustin pelistä.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna:
– Ei ollut Hämeenlinnan paras ilta. Suurin ero oli hyökkäyspelaamisessa ja siinä nämä ottelut ratkaistaan. Viimeksi ansaitsimme voiton ja tänään Pölkky puolestaan ansaitsi voiton. Näin voi käydä eikä mikään joukkue ole voittamaton. Kärkiotteluissa pelit ovat korkeampitasoisia kuin muissa ja erot saadaan yleensä henkisellä puolella. Joukkueiden väliset erot ovat myös pieniä.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Fyysinen ja hyvätasoinen peli. Molemmilla joukkueilla oli hyvä torjunta-puolustus. Täytyy olla koko ajan hereillä että pystyy tekemään pisteitä. Venla (Huurne) oli ansainnut passarin paikan hyvillä ottelilla aikaisemmissa peleissä. Rita Timonen pitää myös nostaa esiin mainiolla syöttövuorolla neljännen erän lopussa jolloin saimme revittyä eroa vastustajaan. Ässäsyöttökin vielä kovaan paikkaan. Tyytyväinen täytyy olla voittoon ja paransimme edellisestä kohtaamisesta.

Parhaat pelaajat: Di Maulo Hämeenlinna, Malik Pölkky

Pistekilpailu
3 Malik, Pölkky
2 Kosonen, Pölkky
1 Huurne, Pölkky

ProLibero: Koskenkorva, Pölkky