Skip to main content

Pölkky – LP Viesti 3-0

Pölkyltä vahva esitys LP Viestiä vastaan

Pölkky Kuusamo pelasi ehyen suorituksen kotiareenalla ja kaatoi LP Viestin selkein eränumeroin 3-0 (25-19, 25-18, 25-21). Kotijoukkueelta olivat edellisen ottelun tapaan sivussa pienistä loukkaantumisista toipuvat Julia Azevedo ja Ciara DeBell. Vierasjoukkueen uusista pelaajista avauskentällisessä oli mukana Jordan Lockwood. Hän pelasi läpi ottelun ihan kelpo suorituksella.

Ensimmäisen erän alku oli Pölkyltä vahvaa tekemistä. Tomi Lemminkäinen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9-3. Aikalisä tuotti tulosta ja Viesti kiri Pölkyn etumatkaa kiinni. Sotiris Gkotsis otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 10-7 vierasjoukkueen ässäsyötön jälkeen. Pölkyn hyökkäyspeli toimi hyvin ja hakkuri Breana Runnels teki ensimmäiseen erään pisteet 7/+4. Vierasjoukkue syötti sen verran vahvasti, että Pölkyn vastaanotto jäi 31 %:iin, mutta vahva hyökkäyspeli tuotti tulosta 50 % tehokkuudella. Erä päättyi Pölkyn torjunnalla lukemiin 25-19.

LP Viesti aloitti vahvasti toisen erän johtaen sitä 1-4. Bettina Yli-Sissalan torjunnan jälkeen erä tasoittui lukemiin 5-5. Lockwood vei vieraat 7-6 johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti torjumalla hyvin pelanneen Arita Ternavan hyökkäyksen. Kotijoukkue johti erää jo selkeän tuntuisesti 21-13, mutta sitkeä vastustaja kuroi eron viiteen pisteeseen 21-16 pakottaen kotijoukkueen aikalisälle. Erän loppu oli Cirara DeBellin vahvaa näytöstä hänen tehdessä Pölkyn kolme viimeistä pistettä. Erä päättyi DeBellin hyökkäyksellä 25-18.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin alusta loppuun asti. LP Viesti vaihtoi Saana Virtasen tilalle passariksi Irina Mäkisen. Lukemat olivat tasan tilaneessa 15-15. Pölkky sai ensimmäisen ottelupallon DeBellin ässäsyötöllä lukemissa 24-19. Viesti kavensi hiukan Iina-Reeta Kaikkosen syöttövuorolla, mutta hienon ottelun pelannut Madeline Palmer taiteili erän poikki lukemissa 25-21.

Joanna Kallinen:
-Meiltä hyvä peli ja kun teimme vähemmän syöttövirheitä niin se vaikutti myös lopputulokseen. Meidän torjunta-puolustus toimi hyvin ja hyökkääjät löysivät kentästä tyhjiä kohtia, vaikka aina ei passi ollut ihan kohdillaan. Viesti tuli ihan odotetusti peliin, vaikka emme ennen peliä tienneet tarkalleen millä kokoonpanolla he aloittavat. Meidän piti varautua vähän kaikkeen ja pystyimme pelin aikana muuttamaan omaa pelaamista. Tällä viikolla on kolme peliä ja menemme peli kerrallaan. Hyvä valmistautuminen jokaiseen peliin.

Sotiris Gkotsis:
-Onnittelut pelaajille voitosta. Olen tyytyväinen peliin ja siihen, että pelasimme hyvin alusta loppuun asti ja saimme pelin katkaistua pian. Torjunta-puolustuspeli toimi hyvin ja saimme hyvin puolustuksia. Teimme vähän syöttövirheitä, joita oli seitsemän. Ässäsyöttöjä oli kuusi. Meidän side-out pelaaminen toimi hyvin ja saimme vastustajan hakkurin tehot alas. Seuraava tavoite meillä on pelata hyvin viikonlopun vieraspeleissä. Enemmänkin haluamme pelata hyvin kuin lähteä tavoittelemaan voittoja.

Netta Laaksonen:
-Meiltä huono peli. Emme saaneet torjunta-puolustusta toimimaan Pölkyn kovaa hyökkäystä vastaan. Olimme jäljessä vähän joka osa-alueella. Kaikissa erissä tuli yksi huono kohta, jossa hävisimme monta pistettä putkeen. Niitä pitäisi saada lyhyemmiksi. Täällä on hyvä yleisö ja mukava pelata. Pitkät pallorallit ovat hyviä kevättä kohti mentäessä.

Tomi Lemminkäinen:
-Olimme kaikessa vähän jäljessä ja siten piste-eroa pääsee syntymään. Kaikissa erissä pysyimme jotenkin mukana ja pelattiin pitkiä jaksoja tasatahtiin. Yhtään erää emme pelanneet hyvin kokonaan ja emme pystyneet haastamaan Pölkkyä juurikaan. Lockwoodilla ihan kohtuu suoritus eka pelissä kolmeen erään pisteet 12/+6. Arita Ternava pelasi erinomaisesti kaksi ensimmäistä erää. Verkkopelissä olimme pehmeitä ja Pölkyn laiturit onnistuivat hyvin. Jos kaikki laiturit pelaavat noin hyvin heitä on vaikea voittaa. Teimme kolmanteen erään muutokia torjunta-puolustuspeliin ja saimme Pölkyn hyökkäystehoja pienemmiksi.