Pölkky – WoVo 3-1

Pölkky Kuusamo – WoVo 3-1 (23-25, 25-23, 25-16, 28-26).

Pölkky ja WoVo kävivät tiukan taistelun Kuusamon liikuntahallilla.

Ensimmäisen erän alku oli WoVon hallintaa. Vaikka joukkueen hakkuri loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken, se ei häirinnyt joukkueen pelaamista. Erä oli tasaista tilanteessa 8-8. Kotijoukkue johti tästä eteen päin erää vahvalla pelaamisella ja etenkin Fatou Diouck esitti juuri sellaisia otteita kuin oli odotettukin – välillä korkealta kovaa torjunnan yli ja väliin järkeviä sijoituksia. Pölkky johti erää jo 19-13 Iida-parin torjunnalla, mutta Heidi Rovanperän syötöllä vierailija kuroi tasoihin 20-20. Erän lopun vahvalla pelaamisella erä vierailijalle 23-25.

Toinen erä lähti myös WoVon viemänä 4-7, jolloin kotijoukkue turvautui aikalisään. Iida Paananen oli tänään vahva syöttöruudussa ja Iidan syötöllä tultiinkin tasoihin 13-13. Jälleen nähtiin tasaista taistelua ja erä Olena Prokopenkon ässäsyötöllä Pölkylle 25-23.

Kolmas erä oli selkeästi kotijoukkueen näpeissä. Julia Voronen peräkkäisillä ässäsyötöillä tilanne oli 11-4. Iida-Emilia Kivimurto kuritti satasen hyökkäyksellä pisteen lisää. Lukemissa 17-9 WoVo vaihtoi passaria, mutta se ei tuonut muutosta pelin kulkuun. Erä kotijoukkueelle 25-16.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä, jota vierailija johti jo 21-24 karattuaan erän puolivälissä viiden pisteen etumatkalle. Pölkyn nousu alkoi tukalassa tilanteessa Iida Paanasen syötöllä. Ottelussa Pölkyn parhaana palkittu Fatou Diouck jatkoi takaa-ajoa pudottamalla pallon torjunnan kautta kenttään. Viimeisen niitin erän ja ottelun ratkaisuun iski Julia Vorona, joka kuittasi sillä muutaman erässä aikaisemmin sattuneen virheen. Erä kotijoukkueelle 28-26 ja voitto eränumeroin 3-1. Voitto oli Pölkky Kuusamon ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

Olena Prokopenkon peliin toi hieman epävarmuutta pelipaikan vaihtuminen välillä nelospaikalta toiseen laitaan. Tarvittavissa paikoissa myös Olena nuiji kovalla kädellä palloa kenttään. Libero Emmi Huovinen oli jäätävän viileä puolustuksessa. Passari IIda Paananen hääri päällikkönä kentällä. Mariia Russman teki kuusi torjuntapistettä.

WoVon keskihyökkäys oli vahvaa ja libero Tanja Körkkö esitti hyviä pelastuksia.

Pölkyn päävalmentaja Marko Kaakinen:
-Todellä tärkeä voitto joukkueelle sekä pisteiden valossa että henkisesti. Fatou Diouckilla hyvä esitys ja hän toi varmuutta pelaamiseemme. Aina ei tarvitse lyödä kovaa ja voi hyökätä järkevästi tilanteen mukaan. WoVo oli vahva keskellä, mutta me veimme laitapeliä. Meille tuli paljon syöttövirheitä, mutta taktiikkana oli syöttää vähän riskilläkin, jotta saamme vastustajan keskipeliä vähemmälle.

-Meillä oli kolmen viikon ottelutauko, josta vedimme kaksi viikkoa fysiikkatreeniä. Kuvioita olemme hioneet vasta viikon verran. Fatou Diouck tulee saamaan vielä enemmänkin passeja kunhan yhteispeli alkaa toimimaan.

Pölkyn Fatou Diouck:
-Olen todella iloinen, että saimme hyvän tuloksen joukkueelle. Omaan sisääntuloon olen myös tyytyväinen. Kukaan ei kertonut etukäteen, että WoVoa vastaan on paikallispeli. Hallissa oli aivan uskomaton tunnelma ja hyvä fiilis pelata.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:
-Tasainen peli, jossa kaverin syöttö-vastaanotto toimi paremmin. Laitahyökkäys toimi vastustajalla myös ja näistä se ero syntyi. Kaverilla oli hyvä syöttö ja se toi vaikeuksia meidän pelaamiseen. Ei ollut meidän parasta peliä, vieläkin on ylä- ja alamäkeä pelaamisessa. Pienestä oli kiinni ja tällä kertaa kävi näin.

Ottelun alussa Jenna Keskimäki loukkaantui ja hänet korvasi kentällä Jana Jaudzema.