Olena ja Julia ovat viihtyneet hyvin Kuusamossa

Pölkky Kuusamon naisten mestaruusliigajoukkueessa pelaavat ukrainalaistaiturit Olena Prokopenko ja Julia Vorona kertovat viihtyneensä hyvin Kuusamossa.
-Tämä on uskomattoman kaunis paikka, toteavat molemmat yhdestä suusta.

Kirkkolahden ympäri kiertävä kävelyreitti sai myös syksyn väriloistossa kiitosta urheilijoilta. Talven tultua heidän on tarkoitus kokeilla hiihtoa. Siihenhän täällä on hyvät mahdollisuudet.

Joukkueen keskuudessa tytöt ovat saaneet kutsumanimet Lena ja Juli.

Julia kertoo pelanneensa lentopalloa yhdeksän vuotta ja Olena 13 vuotta. Molemmat ovat aloittaneet lajin noin 10-vuotiaina. Olenan sai innostumaan lentopallosta urheilukoulun opettaja ja hän on valmistunut yliopistotasoisesta valmentajakoulutuksesta. Julia puolestaan aloitti urheiluharrastuksen vanhempiensa suosituksesta. Ensin harrastuksena oli yleisurheilu, mutta eno johdatteli lentopallon pariin.

Lentopalloilijan yksi mittari on ulottuvuus ja lukemakseen pelaajat ilmoittavat 310 cm. Pituutta Olenalla on 185 cm ja Julialla 186 cm.

Ennen Kuusamoon tuloa molemmat pelasivat Byrevestnikin joukkueessa.

Pikku hiljaa keskustelu kääntyy Pölkky Kuusamon joukkueeseen ja peliareenan, Kuusamon liikuntahallin suuntaan.
-Hyvä joukkue, hyvät valmentajat, tulee jälleen yhtä napakasti kuin mitä pallo lähtee molempien kädestä.

Kauden ensimmäinen kotipeli ei tuntunut uudessa paikassa hankalalta. Uusi joukkue, uudet vastustajat, uudet ihmiset – nämä ovat heille mielenkiintoisia asioita.
-Meillä on peleissä upeat kannustajat ja pelaaminen on tästä syystä hyvin tunteellista, toteavat Olena ja Julia.

Ensi sunnuntaina 23.11.2014 klo 16.00 on seuraava ottelu Kuusamon liikuntahallilla ja vastassa on Kuortane, jossa pelaavat tyttöjen maajoukkuepelaajat. Mitäs ajatuksia tuleva vastustaja herättää?
-Mielenkiinnolla odotamme peliä, toteavat pelaajat.

-Kaikki odotamme innokkaasti meitä vielä hieman nuoremmista pelaajista koostuvaa joukkuetta vastustajaksi, mutta etenkin edelliskaudella Kuortaneella pelanneet Emmi Huovinen, Iida-Emilia Kivimurto ja Annukka Paloniemi ovat täpinöissään. Kuortane on sitkeä joukkue ja puolustaa hyvin, toteaa puolestaan Pölkky Kuusamon valmentaja Marko Kaakinen.

Kuortaneen joukkueessa pelaa myös PaKan Janika Rontti.