Skip to main content

Pölkky – WoVo 3-0 (PV 5)

Pölkky jatkaa välieriin – vastassa HPK

Pölkky Kuusamo oli jäätävän hyvä tänään WoVo-sarjan viidennessä pelissä. WoVo pelasi myös melko hyvin, mutta oli vailla mahdollisuuksia. Ottelu ratkesi suoraan 3-0 (25-20, 25-15, 25-19) ja ottelusarja Pölkylle voitoin 3-2.

Olena Prokopenko teki pisteet 21/+15 ja Kristiine Miilen puolestaan 12/+7. Myös seuraava pari meni Pölkyn eduksi: Lotta Piesanen pistein 11/+8 vs. Jessika Kosonen 10/-1.

Ottelua seuraamassa oli 579 katsojaa ja tunnelma oli ajoittain kirjaimellisesti katossa. Molemmilla joukkueilla oli äänekäs katsojajoukkonsa, eikä kannustus loppunut edes aikalisien ajaksi.

Onnittelut paikasta mitalipeleihin koko Pallo-Karhujen lentopalloperheelle ja etenkin runsaalle kannustajajoukkueelle!

Heidi Rovanperä, WoVo Rovaniemi:
– Vastaanotto ei noussut parhaalla mahdollisella tavalla, Pölkyllä oli kova syöttö. Vähän oli myös pehmeyttä, silloin kun olisi pitänyt olla kova niin oltiin hieman pehmeitä. Kolmanteen erään sovittiin ”all in”, ihan sama tuleeko virhe vai ei, mutta silti sama tulos. Pölkky Kuusamo torjui Jazmine Whiten satasia hyvin, jouduimme hieman muuttamaan taktiikkaa. Sarjassa oli kaikki mahdollinen mitä lentopalloon mahtui. Neljäs peli oli meiltä upea peli, mutta esimerkiksi kolmas ottelu oli täysi pohjanoteeraus. Olimme tänään kyllä valmiita, en ainakaan huomannut mitään jännitystä.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:
– En muista enää mitä pelissä on tapahtunut. Tuntuu tosi hyvältä, nyt kolmas kerta toden sanoo kun olen täällä Kuusamossa. Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen koko joukkueelle, Tumpille ja koko kuusamolaisyleisölle. Kaikki pelasivat hyvin, Olena oli todella kuuma pelaaja tänään. Vaikea sanoa miksi molemmat olivat erityisen vahvoja kotonaan, onneksi meillä oli kotietu. Tunnin verran tässä fiilistellään, sitten täytyy nollata ja alkaa keskittyä välieriin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:
– Jos tässä tietäisi mistä heikot vierasesitykset johtuivat, niin varmasti olisi korjattu. Kumpikaan ei pelannut kauhean vahvasti vieraissa, lisäksi vastaanottopeli on molemmilla ollut koko kauden vähän on/off, sillä osa-alueella eniten ratkesi tämä sarja. Toki tänään Pölkky pelasi mielestäni ylivoimaisesti sarjan parhaan pelinsä, emme me niin huonoja olleet kuin kolmannessa ottelussa. Selkeä tytöt vastaan naiset taistelu oli henkisellä puolella. Tässä sarjassa se joka on lähtenyt viemään peliä, niin on hallinnut otteluita aina selvemmin syöttöpelillään. Emme hävinneet tätä sarjaa tänään. Huonosti harjoittelimme ja pelasimme runkosarjassa monta kuukautta, valmennuksen täytyy ottaa vastuu että päästimme joukkueen ehkä liian helpolla, ammattimainen tekeminen tuli joukkueeseen ehkä vasta joulutauon jälkeen. Marras-joulukuu välissä hävisimme erityisesti tämän kauden. Siinä mielessä pystyimme parantamaan pudotuspeleihin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:
– Ihan piru hyvä fiilis. Tämä oli yhdeksäs kauteni pudotuspeleissä ja en muista koska olisi jännittänyt pelipäivänä niin paljon kuin tänään. Aika turhaan kylläkin, joukkue oli niin hienolla latauksella liikkeellä. Oli kyllä upea yleisö tänään, täällä kun yleisö on vielä lähellä kenttää niin tunnelma oli mahtava. On hienoa, että pystymme ensimmäistä kertaa tarjoamaan välierät ja mitalipelit tälle yleisölle. Jännä sarja siinä mielessä, että syöttö-vastaanotto oli aina niin selkeästi kotijoukkueella. Tottakai se vaikuttaa myös torjuntapuolustukseen, mutta tuntuu että kotijoukkueella oli myös aina parempi jalka sekä puolustuksen laatu parempi. Vähän peilaten Teemun kommentteihin, niin me pelasimme ihan hyvän runkosarjan, ansaitsimme kotiedun ja sitä kautta pystyimme kääntämään tämän sarjan