Skip to main content

Pölkky vs. HPK välierät

Pölkky Kuusamo pelaa historiansa ensimmäisiä välieriä, jotka käynnistyivät jo lauantaina Hämeenlinnassa. Pölkky pelasi korkeintaan keskinkertaisen pelin eikä päässyt uhmaamaan runkosarjan voittajaa, mutta paransi sentään peliään jokaiseen erään. Lopputuloksena oli suora 0-3 tappio.

Lauantain pelissä HPK:n Allison Mayfield ojensi vierasjoukkuetta kuudella ässäsyötöllä sekä 15 hyökkäyspisteellä. Mayfieldin vastaanotto ei ole muuten mainion pelaajan vahvimpia puolia. Lauantain pelissä hän oli syötön vastaanottajana kahdeksan kertaa, joista kaksi päättyi suoraan virheeseen. Ei ole vaikea arvata, että Kuusamossa Mayfieldiä pelataan tarkemmin pois hyökkäyskuvioista.

Toinen mielenkiintoinen pelaaja HPK:n joukkueessa on nuori maajoukuehakkuri Piia Korhonen, joka teki lauantaina pisteet 16/+11. Mayfield ja Korhonen ovat joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Kotijoukkue tuntee yleensä tarkemmin vallitsevat olosuhteet ja pystyy painostamaan vierasjoukkuetta aloitussyötön turvin. Välieräsarjan ensimmäisessä kohtaamisesa HPK:n vastaanotto oli 57 %, kun taas Pölkyn vastaanottoprosentti oli 36. Pölkyn hyökkäystehot jäivät myös ennätyksellisen alhaiseksi 24 prosenttiin.

Pölkky on pelannut läpi kauden mainiosti kotisalissaan. Muutamassa pelissä Olena Prokopenko on ollut selkeä ykkönen, mutta useimmiten koko Pölkkyjoukkue on tehnyt melko tasaiset pistemäärät. Pölkyn pelin yllätyksellisyys tulee olemaan joukkueen vahvin ase myös tässä välieräsarjassa.

Jotta ottelusarja saadaan jatkumaan, kotipeleistä on ehdottomasti tultava voittoja. Välieräsarja ratkeaa neljällä voitolla. Pelit jatkuvat siten, että nyt pelataan Kuusamossa kaksi peliä, sen jälkeen Hämeenlinnassa myöskin kaksi. Tarvittaessa kuudes peli pelataan Kuusamossa ja seitsemäs jälleen Hämeenlinnassa.

Nyt on Kuusamossa tarjolla ainutkertaista lentopalloherkkua. Viikonlopun aikana on puitteet rakennettu arvoiseensa kuntoon. Toivotamme kaikki kynnelle kykenevät, läheltä ja kaukaa, tervetulleiksi seuraamaan huippulentopalloa. Pölkky ei ole jättänyt ketään kylmäksi ainoassakaan kotipelissä, eikä niin tapahdu nytkään. Nyt on koittanut vihdoin se isojen pelien kevät.