Pölkky vs. OrPo 3-1

Pölkylle yhdeksäs kotivoitto hyvin taistelleesta OrPosta.

Pölkky Kuusamo – OrPo 3-1 (25-22, 25-23, 15-25, 25-16).

Kuusamossa nähtiin varsin yleisöön menevä ja ajoittain hyvätasoinen lentopallo-ottelu, jossa molemmat joukkueet esittivät hyvää puolustuspelaamista. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa vääntöä ja Pölkky onnistui ottamaan niistä molemmista voiton, mikä oli ottelun lopputuloksen kannalta suuri asia.

Ensimmäisen erän alkuun Pölkky antoi shokkihoitoa vastustajalle Iida Paanasen syöttövuorolla. Makenzie Filer takoi vastapallosta 3-0, sitten Olena Prokopenko libero Sanna Häkkisen käsistä korkean salin kattoon ja viidennen pisteen teki Iida ässäsyötöllään. Iidan syöttö ei ainakaan helpottunut ja Pölkky johtikin avauserää 7-0. Vierasjoukkue sai ensimmäisen pisteen Paanasen verkkosyötöllä. OrPo ei ollut moksiskaan Pölkyn rynnistyksestä, vaan kiri parin pisteen tuntumaan lukemissa 10-8. Janisa Johnsonin onnistuneen 6-paikan hyökkäyksen jälkeen lukemat olivat 11-9. Tilanteessa 23-22 Tuomas alatalo otti aikalisän ja laati erän loppuun toimivan pelitaktiikan. Erä päättyi Riikkaliisa Kärkkäisen syötöllä, eikä Orpon taistelu auttanut, vaan erä kotijoukkueelle 25-22.

Toisen erän alku oli tasaisempi, mutta OrPo meni 4-7 johtoon Malina Terrellin hyökkäyksellä. Pölkyn torjunta kuittasi seuraavassa pallossa Terrelin pysäytyksellä. OrPo johti vastapallon tapamisella teknisellä aikalisällä 10-14. Prokopenkon hyökätessä Orpon torjuntaan, Pölkyllä oli jälleen aikalisän paikka 11-17 tappiolla. Kotioukkue sai lisävirtaa Prokopenkon karmealla junttalyönnillä, eikä Satu Natusen ottama aikalisä lukemissa 13-18 pysäyttänyt mesikämmenten saalistushalua. Pölkky napsi pisteen kerrallaan ensin OrPon hyökkäysvirheestä, minkä jälkeen Me’Ashah Nicholson syötti ässän. Seuraavassa pallossa OrPon torjunta ui verkossa ja sitten Prokopenko paukutti kavennuksen 17-18. Filerin ässäsyötöllä Pölkky tuli tasoihin 21-21 ja ohituskaistan ollessa vapaana vilkku oli myös päällä. Pölkyn kolme viimeistä pistettä takoivat Lotta Piesanen, Me’Ashah Nicholson ja Olena Prokopenko. Erä Pölkylle 25-23.

Kolmannessa erässä OrPo oli hallitseva osapuoli johtaen erää Malina Terrellin ja Eveliina Smolanderin onnistuessa jo 4-9. Erä oli selkeästi vierasjoukkueen lukemin 15-25. Neljännesä erässä OrPo rimpuili hyvin mukana erän alkupuolella, mutta teknisella aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-6 johdossa. Tilanne kiristyi vielä lukemiksi 16-13, jonka jälkeen onnistui Taylor Treacy korkealta lähteneessä hyökkäyksessä. Seuraavasta pallosta alkaen Lotta Piesanen oli päättänyt ratkaista ottelun ja aloitti päättäväisen hyökkäyspelaamisen. Yleisön innostuessa pauhuunsa lukemat olivat jo 20-15 ja se oli vierailijalle lopun alkua. Erän loppu oli kotijoukkueelta vahvaa pelaamista ja erotuomari päätti ottelun tulostaulun lukemissa 25-16. Pölkyn kotitaika kesti myös OrPon rynnistyksen.

Malina Terrell, OrPo:
– Meillä pitäisi pysyä erien ja pelin eri osassa paremmin mukana. Todella kova taistelu oli tänään.

– Matkustaminen väsyttää, mutta se on vain hyvä ja tuo joukuetta yhteen. Joukkue, joka pystyy väsyneenä esittämään hyvää tasoa on vahvoilla. Kolmas erä pystyttiin ottamaan itselle.

Amanda Love, Pölkky:
– Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja esittivät erinomaista puolustuspeliä. Tiukka vääntö, joka saatiin käännettyä kotiin. Loistava voitto meille.

– Kahden parhaan pelin joukkoon ehdottomasti tällä kaudella. Kovia joukkueita vastaan haluaa tietenkin esittää parastaan ja kun hävittiin Orivedellä 0-3, siitäkin saatiin lisäpotkua.

Satu Natunen, päävalmentaja Orpo:
-Ylä- ja alamäkiä oli, mutta ihan hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta ja yleisöön menevä peli. Meiltä puuttui ehkä paras terävyys.

-Reissuilla ei ole vaikutusta pelaamisee ja väsyneenäkin pitäisi pystyä pelaamaan omalla tasolla. Ennen joulua oli jo hiukan väsymystä, eikä joulutauon harjoittelu ollut paras mahdollinen sairastelun takia.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Tänään nautin olla kentän laidalla valmentamassa. Molemmat joukkueet esittivät ajoittain hyvää lentopalloa ja etenkin puolustuspelaamista. OrPo on sitkeä joukkue, joka puolustaa hyvin. Sarjan parhaimmistoa ehdottomasti.

– Aikalisillä painotin, että kärsivällisesti pelataan pallo kerrallaan. Tietenkin terävyyttä hyökkäyksiin ja hyvää syöttöä.