Pölkky – LP-Vampula 3-0

Pölkky totutun vahva kotiareenalla

Pölkky Kuusamo – LP-Vampula 3-0 (25-16, 25-14, 25-21).

Pölkky Kuusamo ei tarjonnut LP-Vampulalle kovin paljon mahdollisuuksia, vaan tuli peliin hyvin latautuneena kuitaten keskiviikon vierastappion nopeasti. Pölkky antoi hyvin painetta vastustajalle hyvällä aloitussyötöllä. Viimeisin pelaajahankinta Erin Shomaker on parantanut roimasti esityksiään ja pelasi tänään Pölkyn avauksessa hakkurin paikalla. Juulia Jäppiseltä nähtiin myös vahva peli ja hienoja puolustuksia. Eilen Rovaniemellä huikean ottelun pelannut vieraiden Jovana Biberdzic oli Pölkyn erityisvartioinnissa ja hänen hyökkäykset pysähtyivät kuusi kertaa torjuntaan hyökkäystehojen jäädessä 24 prosenttiin. Pistepörssiä johtava Vampulan hakkuri Cheyenne Jones jäi tänään neljään pisteeseen.

Ensimmäisen erän alku näytti jo kotijoukkueen hyvän latauksen, Makenzie Harris ja Shomaker veivät Pölkyn 2-0 johtoon. Amiya Jones syötti tämän jälkeen ässän ja Pölkky johti 3-0. Vieraat alkoivat myös saada pisteitä ja päästä pelin juonesta kiinni. Hyvän ottelun pelannut Linnea Kuusela kavensi lukemiksi 6-3. LP-Vampula otti aikalisän Pölkyn torjuntapisteen jälkeen lukemissa 10-4. Vieraiden toinen aikalisä oli Madeline Palmerin ässän jälkeen lukemissa 14-6. Palmerin 6-paikan hyökkäys toimi tänään hyvin ja hän vei kotijoukkueen eräpallotilanteeseen 24-15. Erä päättyi Shomakerin pisteellä 25-16.

Toinen erä alkoi Sofia Lehdon syöttövuorolla ja sen aikana Pölkky meni 7-0 johtoon. Vampulan toisella aikalisällä lukemat oli kotijoukkueelle 14-5. Vampulan hakkurin paikalle toisessa erässä tullut Pauliin Kovanen esitti syöttötaitoaan ja teki ässäsyötöllä kavennuksen lukemiin 22-12. Shomakerlin lisäksi myös Lehto keräsi ottelussa kolme torjuntapistettä ja erä päättyi Lehdon torjunnalla 25-14.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Kotijoukkue johti erän alkua 4-1, mutta vieraat tasoittivat lukemissa 8-8. Vierasjoukkueella oli hyvä vaihe pelissä ja he menivätkin kahden pisteen karkumatkalla lukemiin 8-10. Tämän jälkeen oli Pölkyn vuoro esittää parastaan ja kotijoukkue meni jo 16-11 johtoon Harrisin hyökkäyksellä. Pölkky johti erää neljällä pisteellä 22-18, mutta LP-Vampula taisteli ja kavensi lukemiksi 23-21. Sotiris Gkotsis otti erän ja illan toisen aikalisän, jonka jälkeen Bettina Yli-Sissala ja Palmer tekivät tarvittavat pisteet erän ja ottelun voittoon lukemin 25-21.

Sofia Lehto, Pölkky:
-Kaksi erää pelattiin tosi hyvää lentopalloa ja kolmannessa erässä lipsui vähän itse kullakin välillä. Kokoonpanossa on nyt uusia pelaajia ja valmentajat päättävät viime kädessä ketkä pelaajat ovat milloinkin kentällä. Tottakait toivotaan, että Lexi ja Carlyle tulevat takaisin mahdollisimman pian ja he tuovat ainakin lisää vaihtoehtoja meidän peliin. Kaksi erää pyöri passipeli ihan ok. Kolmeen torjuntaan olen tosi tyytyväinen, mutta kolmannessa erässä tuli pari kommunikaatiovirhettä ja virheistä opitaan totta kai.

Lotta Kukkonen, LP-Vampula:
-Kovin oli erilainen ottelu verrattuna edelliseen kohtaamiseen. Me laitoimme paukut keskiviikon Pölkky-peliin ja eiliseen peliin Rovaniemellä. He taas laittoivat paukut Hämeenlinna peliin ja tämän päiväiseen. Meillä näkyi tänään tiivis ottelutahti väsymisenä ja meillä on hyvä sarjatilanne, joten ei haittaa vaikka tämä meidän voittoputki meni poikki. Meillä on ollut koko kauden aika hyvä vastaanotto, mutta tänään tuli syöttö kovaa. Oma peli oli sellainen peruspeli.

Sotriris Gkotsis, Pölkky:
-Kaksi erää oli meiltä erinomaista pelaamista. Peleissä tulee vaihtelua ylös ja alas kun pelataan neljä peliä viikossa. Pelaajat eivät ole koneita ja meidän täytyy pitää heistä huolta. Eilinen harjoitus saatiin siirrettyä tänään peliin. Ja se on meidän tavoite myös tästä eteen päin, koska ei ole aikaa harjoitella ennen pudostuspelejä. Teemme parhaamme seuraavan kahden viikon aikana, jotta olemme valmiita finaaleihin.