Skip to main content

Pölkky Kuusamolle kaksi uutta keskipelaajaa

Pölkky Kuusamo on solminut kaksi pelaajasopimusta kaudelle 2016-2017. Joukkueeseen liittyvät uusina pelaajina keskipelaajat Makenzie Filer (USA) sekä Siiri Vehmanen.

22-vuotias ja 192-senttinen Makenzie Filer siirtyy Kuusamoon Idaho Staten yliopistosta. Filer oli yliopistourallaan yksi Idaho Staten historian parhaimpia pelaajia: hänellä on yliopistonsa tilastoissa kautta aikojen toiseksi eniten vaimennuksia, kolmanneksi paras tappoprosentti sekä neljänneksi eniten torjuntoja.

Idaho State Journalille antamassaan haastattelussa Filer kertoo purskahtaneensa itkuun ilosta kuullessaan varmistuneesta sopimuksesta.
– ”Olin kotonani tekemässä lounasta, kun katsoin sähköpostiani ja näin otsikon Suomi. Avasin postin ja olin hermostunut. Luin sen läpi kolmesti ja aloin itkeä, kun tajusin tämän tapahtuvan oikeasti.”

Samassa haastattelussa Filer toteaa odottavansa innolla uutta haastetta Suomessa.
– ”Olen innostunut, että voin jatkaa lentopallon pelaamista. Odotan innolla kilpailua, on mielenkiintoista nähdä millä tasolla he pelaavat ja miten pystyn antamaan oman panokseni joukkueelle. On kiva tavata uusia ihmisiä, kokea uusi kulttuuri ja pärjätä omillaan. Yleisesti ottaen mahtavaa päästä kokemaan lentopalloammattilaisen elämää.”

Pölkky Kuusamon kolmas keskipelaaja alkavalle kaudelle on Varkauden NMKY:n kasvatti Siiri Vehmanen. 17-vuotias ja 187-senttinen Vehmanen ottaa rohkean askeleen liigatasolle ja lähtee Kuusamoon kehittämään itseään pelaajana. Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo on tyytyväinen, että uusia motivoituneita pelaajia löytyy aina liigaan asti.

– Aina välillä lupaavia nuoria urheilijoita jää ns. ”tutkan” ulkopuolelle ja on hienoa löytää liigaan asti Siirin kaltaisia rohkeita persoonia. Siirillä on kaikki fyysiset ja henkiset ominaisuudetkehittyä liigatason keskipelaajaksi, Alatalo toteaa.

Filerin ja Vehmasen lisäksi Pölkky Kuusamon keskipelaajaosaston täydentää jo viime kaudelta tuttu Me’Ashah Nicholson.

Pölkky Kuusamon sopimustilanne 22.4.2016:
Passari Iida Paananen (3. kausi)
Passari Venla Huurne (uusi) 
Laitapelaaja Olena Prokopenko UKR (3. kausi) 
Laitapelaaja Lotta Piesanen (2. kausi) 
Laitapelaaja Riikkaliisa Kärkkäinen (uusi) 
Keskipelaaja Me’Ashah Nicholson USA (2. kausi)
Keskipelaaja Makenzie Filer USA (uusi)
Keskipelaaja Siiri Vehmanen (uusi)
Libero Amanda Love USA (2. kausi) 

Päävalmentaja Tuomas Alatalo (2, kausi)
Apuvalmentaja Heikki Kulmala (2. kausi)