Pölkky Kuusamo – LP Vampula 3-2

Pölkky otti kauden avausvoittonsa LP Vampulasta erälukemin 3-2 (25-14, 20-25, 25-16, 24-26, 15-7).

Ensimmäisen erän vierasjoukkue aloitti vahvasti Essi Helmisen nelospaikan voimalyönnillä. Ote siirtyi pian kotijoukkueelle, joka esitti laadukasta pelaamista hyvällä vastaanotolla (58 %) ja monipuolisella hyökkäyspelillä. Julia Vorona ja Lotta Piesanen olivat onnistujia. Erä Pölkylle 25-14.

Toiseen erään LP Vampula tuli kovemmalla asenteella ja vei erää hyvän syötön turvin Elli-Noora Hiltusen ja passari Brunsin toimesta. Vieraiden ulottuva Mathews löi keskeltä palloja jyrkästi eikä Pölkyn torjunta tahtonut saada häntä kiinni. Erän loppupuolella Pölkky kavensi etumatkaa, mutta ei riittävästi ja pitkälle tauolle mentiin tasaerin 1-1.

Kolmannessa erässä Vampula oli kuskin paikalla erän alussa, mutta kotijoukkue sai puolestaan pelistä kiinni hyvällä syöttöpelillä viiden suoran syöttöpisteen turvin. Erä Pölkylle 25-16. Peliä pelattiin vuoroerin ja neljännessä Vampula oli jo 10-16 johdossa kotijoukkueen aloittaessa kiriään. Olena Prokopenko takoi pisteitä nelospaikalta, mutta loppukiri hyytyi jatkopalloilla erän lipuessa vieraille 24-26.

Viides erä oli Pölkky Kuusamolla vielä vahvempaa esitystä kuin ensimmäisessä erässä. Kymmenellä hyökkäyspisteellä ja 67 prosentin hyökkäysteholla Pölkky takoi voiton kotijoukkueelle. Erä päättyi Olena Prokopenkon napautuksella Iida Paanasen nappipassista lukemin 15-7.

Kai Stenius, LP Vampula: -Pelin ratkaisupelaajat löytyvät yleispelaajien tonteilta. Meidän tytöt jäivät tilastollisesti miinukselle ja kotijoukkueen ulkomaalaiset laiturit naputtivat muistaakseni +18.

Elli-Noora Hiltunen: -Liikaa jännitettiin. Treeneissä peli kulkee hyvin, mutta ei saada vielä sitä siirrettyä peleihin.

Pölkky Kuusamon valmentajalle, Tuomas Alatalolle voitto maistui: -Vaikeiden harjoituspelien jälkeen ollaan pääsemässä omalle tasolle. Pelaajista Iida Paananen onnistui mahtavasti niin pelinrakentelussa kuin syötöissäkin.

Iida Paananen: -Hyökkäyspelissä oltiin himpun verran parempia kuin vastustaja. Tyytyväinen olen tulokseen, mielelläni olisin ottanut sen kolmannenkin sarjapisteen.