Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-2

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-2 (25-14, 21-25, 25-22, 17-25, 15-11).

Kuusamossa pelattiin lauantaina naisten mestaruusliigaa vuoroerin. Ottelu päättyi Pölkky Kuusamon voittoon 3-2 ja oli samalla joukkueen ensimmäinen voitto tällä kaudella.

Ensimmäinen erä oli selkeästi kotijoukkueen. Tilantessa 6-1 LiigaPloki turvautui ensimmäiseen aikalisään. Mariia Russmanin torjunnalla ja Iida Paanasen ässäsyötöllä kotijoukkue johti 16-8. Erä kotijoukkueelle 25-14. LiigaPloki auttoi vastustajaa 11 virhepisteen edestä. Toisen erän alussa vierasjoukkue pääsi Hillary Hurlen syötöllä 1-4 etumatkalle. Pölkky Kuusamo oli vielä niskan päällä 19-16, mutta LiigaPloki käänsi tuplavaihdon antamalla lisäpotkulla erän lopun itselleen 21-25.

Kolmannessa erässä Kuusamo piti erän alussa saamansa viiden pisteen etumatkan, vaikka erän loppu oli tiukkaa vääntöä. Erä päättyi Russmanin keskihyökkäyksellä 25-22. Neljännessä erässä LiigaPloki vei tarkan syöttöpelin turvin erää vahvassa 7-12 ja 11-20 johtoasemassa. Kuusamo kaunisteli erän lopussa Prokopenkon syöttövuorolla pisteisiin 17-25.

Ottelun viidenteen erään kotijoukkue sai kovalla latauksella ja Julia Voronan syötöllä hyvän alun 8-2 johtoasemassa. LiigaPloki tuli takaa hyvin, mutta erä 15-11 Kuusamolle ja samalla avausvoitto tasaisen väännön jälkeen kotijoukkeelle.

Pölkky Kuusamon joukkueesta vahvinta peliä esittivät Olena Prokopenko 21/+13 sekä parhaana palkittu Mariia Russman 16/+15. LiigaPlokin parhaana palkittiin tehot 25/+16 takonut Hillary Hurley, joka esitti myös hyvää syöttöpeliä läpi ottelun. Mercy Moim teki pisteet 20/+5. Torjunnat Pölkky Kuusamolle 9-5.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:
-Tyytyväinen pitää olla kun voittotili aukesi. Eka erä oli hyvä ja uskalsimme tehdä rohkeita ratkaisuja. Samoin viidennessä erässä pystyimme rohkeisiin suorituksiin. Tänään onnistuimme myös syöttöpelissä. Tasaisuutta pitää vielä saada tekemiseen, että peli ei hyydy muutamaan hankalaan paikkaan. Tämä oli meille todellä tärkeä voitto. LiigaPloki oli meitä parempi siinä, että uskalsi hyökätä laidasta kovaa.

Mariia Russman (Kuusamo) oli myös tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
-Meillä oli tänään hyvä syöttöpeli, vastaanottokin toimi ja torjunnassa olimme vastustajaa parempia. Olimme valmiita suoritusten tekemiseen.

Teemu Oksanen, päävalmentaja LiigaPloki:
-Ottelun alku oli vaikea. Ensimmäisen erän surffasimme mukana. Meillä oli alla hyvä harjoitusviikko, mutta se ei näkynut pelissä. Liikaa vuoristorataa oli erien ja pelin sisällä. Ottelu ei ratkennut tuomarointiin, mutta siihen en voi olla tyytyväinen. Ennen en ole saanut keltaista korttia siitä, että kysyin tuomarilta vihelletystä rotaatiovirheestä.

Hillary Hurley (LiigaPloki) oli valmentajan kanssa samoilla linjoilla.
-Pelimme oli vuoristorataa. Vastustajan syöttö oli vahvaa ja he puolustivat hyvin.

Lähitapiolan pisteet: 3 p. Mariia Russman, Kuusamo , 2 p. Hillary Hurley, LiigaPloki , 1 p. Henna Hämäläinen, Kuusamo