Pölkky – Kuortane 3-2

Polkky Kuusamon kotitaika kesti – vaikkakin hieman natisten.

Pölkky Kuusamo – Kuortane 3-2 (26-24, 22-25, 19-25, 25-17, 15-8).

Kuortane pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä ja laittoi heti avauksessaan kotijoukkue Pölkyn tosi ahtaalle. Nuoret lentopalloilijat olivat jättäneet paineet pukuhuoneeseen ja ottivat itsestään kaiken irti kentällä. Kuortaneen puolustuspelaaminen oli parasta, mitä kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi nähneensä Kuusamossa reilun vuoden aikana.

Kaksi ensimmäistä erää olivat varsin tasaisia ja niistä ensimmäinen tuli kotijoukkueelle 26-24. Toinen erä meni puolestaan vierasjoukkueelle 22-25.

Pölkky aloitti pelinsä hieman poikkeavalla kokoonpanolla ja se näkyi monenlaisina kommunikointivirheinä. Virheet olivat ns. helppoja virheitä, joita kotijoukkue tarjoili Kuortaneelle 21 kahteen ensimmäiseen erään.

Kolmannessa erässä Pölkky kuroi Kuortaneen etumatkan kiinni ja meni kentälle palanneen Lotta Piesasen ässäsyötöllä 16-15 johtoon. Tapio Kangasniemen ottaman aikalisän jälkeen nuoret maajoukkuetytöt saivat taas puolustuspelinsä uomiin ja menivät hyvällä rytmillä erävoittoon 19-25.

Pölkyn vastaanotto parani ottelun edetessä ja tuttu hyökkäyskone löysi sävelensä neljännessä erässä, jota kotijoukkue johti alussa 8-2, teknisellä aikalisällä 14-10 ja Kuortaneen toisella aikalisällä 20-15. Me’Ashah Nicholsonin ja Olena Prokopenkon hyökkäyksillä erä ja illan ottelun ensimmäinen sarjapiste kotijoukkueelle numeroin 25-17.

Viidennen erän alussa kotijoukkue aloitti vahvasti ja johtikin erää jo 6-1. Roosa Heikkiniemen syöttövuorolla Kuortane kavensi 10-7:ään, jolloin Pölkky turvautui aikalisään. Nuoret maajoukkuepelaajat taistelivat vieläkin ottelun voitosta. Pölkky pelasi nyt virheittä ja virheet siirtyivät vastustajan kenttäpuoliskolle. Erä ja ottelu päättyivät vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen numeroissa 15-8.

Hilkka Hujanen, Kuortane:
-Liiga-avaus ja tiukka vääntö 2-3. Erät olivat tasaisia ja olisivat voineet mennä kummalle tahansa. Eka erässä vähän jännitettiin koko joukkueena. Lopussa pitäisi luottaa enemmän itseensä, jotta voimme voittaa pelejä.

-Tyytyväinen olen omaan peliin vaikka aina on parannettavaa.

Me’Ashah Nicholson, Pölkky:
– Me ei oltu oikein rytmissä, oli vaikea pelata. Vastassa oli hyvä joukkue, joka puolusti upeasti ja he taistelivat todella joka pisteestä.

– Muistelen, että sain korkeimmat pisteet (22/+20) mitä olen saanut.

Tapio Kangasniemi, päävalmentaja Kuortane:
-Kauden alussa valmentajan pitää ottaa vähän pelaajilta painetta pois ja aktiivisella ohjaamisella pyrin siihen. Ylpeä olen tämän päivän esitykseen ja lähdimmekin pelaamaan eikä pelkäämään.

-Tuosta emme paljoa pysty omaa peliä parantamaan torjunta- puolustuspelaamisen osalta. Ehkä hiukan hyökkäystä voisimme parantaa ja viimeinen puristus jäi saamatta.

-Pölkyllekin oli varmaan hyvä peli, koska joutuivat kaivamaan oman pelin esille.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
-Kuortane esitti parasta puolustuspeliä mitä olen Kuusamossa nähnyt reilun vuoden aikana. Kuortane voi olla ikävä vastustaja monelle joukkueelle tällä kaudella.

-Omassa pelissä viidenteen erään olen tyytyväinen ja voitto saatiin kotiin vaikeuksien jälkeen.

-Teimme tosi ihmeellisiä virheitä jollaisia ei ole aivan äkkiä sattunut.