Skip to main content

Pölkky vs. Nurmo 2.1.2018

Pölkky ja Nurmo avaavat vuoden 2018 kevätkauden.
 
Uusi vuosi käynnistyy tiistaina mainiosti lentopalloilun merkeissä kahdella paikkakunnalla. Kuusamossa Pölkky saa vieraakseen Nurmon Jymyn ja Salossa LP Viestin vastustajana on LP Kangasala. Molemmat ottelut käynnistyvät klo 18.30.
 
Pölkky Kuusamo ja Nurmo ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen kotikentillään. Molemmat aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet Pölkyn 3-1 voittoihin. Pölkky pelasi viimeisen pelinsä 9.12.2017, jolloin Pölkyn kovuutta maistoi WoVo Pölkyn voittaessa kotikentällään 3-0. Nurmo pelasi edellisen ottelunsa jokunen päivä sitten (30.12.2017) voittaen mainiosti kotonaan LP-Vampulan 3-1 ja katkaisten samalla kahden ja puolen kuukauden mittaisen voitottoman jaksonsa.
 
Pölkky on sarjataulukossa neljäntenä 30 pisteellä. Nurmo on vastaavasti kuudentena 16 sarjapisteellä, eli lähes puolet Pölkkyä vähemmillä pisteillä. Nurmo on pelannut pistemääränsä verran otteluita, jolloin ottelukohtaiseksi pistemääräksi tulee tasan yksi. Kaksi ottelua vähemmän pelanneen Pölkyn ottelumäärä on 14, jolloin ottelua kohti on tullut keskimäärin 2,1 sarjapistettä.
 
Nurmon yleispelaaja Alexandra Vajdova (232 p.) on ohittanut pistepörssissä Pölkyn hakkuri Malina Terrellin (227 p.) ja vienyt samalla pistetaulukon kärkipaikan. Pistepörssi on varsin tasainen ja Pölkyn Olena Prokopenko on siinä kuudentena 209 pisteellä. Pölkyn pelaajista Essi Helminen on 11. sijalla 188 pisteellään. Vajdovan ottelukohtainen pistekeskiarvo on 14,5 ja Terrellin vastaava 16,2.
 
Pelaajien ja valmentajien horisontissa siintävät jo kevään puodotuspelit ja runkosarjan neljälle parhaalle suotava puolivälierien kotietu. Tämä tulee näkymään jokaisen ottelun tärkeydessä. Tällä hetkellä sarjataulukossa on viiden kärki erkanemassa, sillä myös LiigaPloki on heittänyt kovan haasteen voittamalla joulukuussa vaihtopelaajisen LP Viestin kotonaan suoraan 3-0. LiigaPlokin otteluohjelman kolme viimeistä ottelua ovat vieraskentällä kaksi kertaa LP Viestiä ja kerran HPK:ta vastaan.
 
Tiistai-illan ottelussa Pölkky esittelee uuden pelaajansa, joka on yleispelaajavajetta täydentämään hankittu 185 senttinen, 22-vuotias Mandy Sifferlen (USA), jota Tuomas Alatalo luonnehti monipuoliseksi pelaajaksi. Mandy on osallistunut joukkueen harjoituksiin heti joululta lähtien. Harjoituksia seuranneet ovat kuvanneet Mandya varsin ”tervekätiseksi” pelaajaksi.
 
Tiistaina päättyy myös lentopalloa seuraavien loma ja toivotamme katsojat tervetulleeksi juhlistamaan uuden vuoden alkua Kuusamon liikuntakeskukseen. Laitetaan kevätkausi käyntiin oikein komiasti.
 
Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. Nurmon Jymy
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 2.1.2018 klo 18.30