Pölkky – Nurmo 3-2

Pölkky nousi tukalasta sillasta ja selätti vastustajansa.

Pölkky Kuusamon ja Nurmon vuosi alkoi vaihtelevissa merkeissä kotijoukkueen 3-2 voitolla. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen juhlaa. Essi Helminen ja Olena Prokopenko tekivät kumpikin 9 pistettä ensimmäiseen erään Prokopenkon hyökkäystehojen ollessa peräti 88 % (8/7). Venla Huurne jakoi passeja ensimmäisessä erässä melko onnistuneesti ja myös Malina Terrell hoiti 60 % (5/3) tehoilla vähäisemmät hyökkäyspaikkansa. Pölkky johti erää jo 23-13 Prokopenkon hyökätessä raisusti rajaa pitkin. Prokopenkon hurja meno jatkui ja hän päätti erän kaksi viimeistä palloa hyökkäyksillään erälukemiin 25-15.

Toinen erä käynnistyi Nurmon hakkuri Julie Heile Mikaelsenin hyökkäysvirheellä. Alexandra Vajdova jujutti tasoituksen 1-1:een. Huurne painoi pallon vastustajan käsien kautta lattiiaan ja vei samalla Pölkyn 5-4 johtoon. Nurmon passari Julia Niemi tasoitti ässäsyötöllä tilanteeksi 6-6. Nurmon seuraavan syöttöpisteen jälkeen Tuomas Alatalo otti ensimmäisen aikalisänsä 8-11 tappiotilanteessa. Essi Helmisen hurja pelivire jatkui ja hän tasoitti kahdella perättäisellä pisteellä lukemat 12-12:ksi. Tilanne oli tasan vielä 22-22, mutta erän loppu oli viersjoukkueen ja Vajdova päätti Pölkyn rimpuilut lukemiin 22-25. Toisessa erässä kotijoukkue tarjoili vastustajalleen omilla virheillä 10 pistettä, joista yhdeksän oli syöttövirheitä.

Myös ottelun kolmas erä oli kotijoukkueella sysimusta. Erän vastaanottoprosentti oli 24 ja hyökkäystehot 30 %. Nurmo syötti ja puolusti hyvin ja erä oli jo karkaamassa vieraille lukemissa 12-20. Pölkyn takaa-ajo päättyi lukemiin 19-22 ja erä päättyi Nurmon torjuntapisteeseen 19-25. Myös tässä erässä Pölkky tarjoili vastustajalle 10 pistettä omilla virheillään, joista 7 oli hyökkäysvirheitä.

Pölkky teki hirvittävästi töitä, jotta saisi nostettua pelin tasonsa lähelle normaalia. Pelillisesti käänne tapahtui jo kolmannessa erässä ja neljännen erän alkuun Nea Haatainen ja Prokopenko tarjoilivat vastustajan puolustukselle mojovat pusut kumpikin laidaltaan. Pölkyn johto oli jo 5-1, mutta niin vain Nurmo taisteli tasoituksen 5-5:ksi. Pölkyn passarina pelasi nyt Iida Paananen, mutta Venla Huurne esitti hyvää peliä syöttövaihdoissa ja vei ässäsyötöllä kotijoukkueen tasaisen väännön jälkeen 21-19 johtoon. Nurmon valmentaja Kari Tuomela otti toisen aikalisän joukkueensa hyökkäysvirheen jälkeen tulostaulun näyttäessä lukemat 22-19. Vajdovan tarttuessa torjuntaan ja Terrellin ässän jälkeen kotijoukkueella oli eräpalloja hukata asti. Mara Green päätti erän keskihyökkäyksellä lukemiin 25-22.

Viidennen erän alkuun Karoliina Friberg painoi hyökkäyksen rajan pintaan ja perään Mikaelsen huudatti vaihtopenkkiään vieden stopparisyötöllä joukkueensa 0-2 johtoasemaan. Terrellin kavennuksen jälkeen Helminen tasoitti 2-2:een pudottamalla pelivälineen torjunnan taakse. Pölkky oli pisteen tai kaksi takana aina 9-11 tilanteen aikalisälle saakka. Venla Huurne tuli jälleen syöttövaihtoon ja siitä alkoi kotijoukkueen loppukiri. Helminen tasoitti 11-11:ksi, Terrell vei Pölkyn pisteellä ohi ja Greenin pisteen jälkeen Nurmo otti vielä aikalisän tilanteessa 13-11. Huurne huudatti yleisöä ässäsyötöllä vieden kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen. Ottelu päättyi Greenin torjuntapisteeseen 15-11. Monivaiheinen ottelu sai kotijoukkueen kannalta hienon lopun.

Nurmon parhaimmistoa olivat Alexandra Vajdova (22/+14) ja parhaana palkittu Karoliina Friberg (14/+11). Pölkyn onnistujia olivat ottelun alupuolella Essi Helminen (23/+8) ja ottelun ratkaisuhetkillä parhaana palkittu Malina Terrell (22/+14). Mandy Sifferlen teki onnistuneen liigadebyytin mainoilla puolustuksilla ja muutaman terävän hyökkäyksen saattelemana tullen vaihdosta kääntämään ottelua kotijoukkueen voittoon.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Taisteluvoitto. Nurmo syötti tänään hyvin emmekä saaneet vastaanottoamme rullaamaan missään vaiheessa. Nurmon torjunta-puolustus paransi ottelun edetessä ja meidän hyökkääjiltä katosi fokus hyökkäyspaikoissa. Oltiin ahtaalla ja voitto lämmittää. Aika laajalla ringillä tuli nyt peliaikaa. Toisen erän yhdeksän syöttövirhettä olivat liikaa, enkä sellaista muista aikaisemmin nähneeni.

Kari Tuomela, päävalmentaja Nurmo:
– Eka erässä olimme altavastaajana ja Kuusamo tuli kovaa joka puolelta. Toisessa erässä vastustaja kaatui syöttövirheisiin ja tulimme peliin mukaan. – Torjunnassa olimme parempia ja koko ottelu lämmitti valmentajaa. Vajdova oli tänään liekeissä ja kaikki pitivät oman paikkansa. Yleisöön menevä peli, hyvää taistelua.

Malina Terrell, Pölkky:
– Vaikea peli meille pitkän tauon jälkeen. Toisen erän syöttövirheiden lisäksi vastaanottomme oli vaikeuksissa, mutta onnistuimme kääntämään pelin itselle. Mukava aloittaa vuosi voitolla.

Karoliina Friberg, Nurmo:
– Tyytyväinen pitää olla saatuun pisteeseen vaikka hävisimmekin. Peli ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin. Toisessa erässä saatiin oma peli käyntiin ja sen  jälkeen taisteltiin joka pallosta.

Parhaat pelaajat: Terrell Pölkky, Friberg Nurmo

LähiTapiolan pistekisa: 3 Terrell Pölkky, 2 Green Pölkky, 1 Friberg Nurmo