Skip to main content

Pölkky – Antwerp 3-1

Pölkky Kuusamolle voitto europelissä ja jatkopaikka maistuivat makealle

Pölkky Kuusamo – Interfreight Antwerp LVT 3-1 (25-12, 10-25, 25-21, 25-21).

Kuusamon liikuntakeskuksen areenalla nähtiin hyvä taistelu Challenge Cupissa Pölkky Kuusamon ja belgialaisen Interfreight Antwerp LVT:n kesken. Kaksi ensimmäistä erää olivat läpilaskuja, ensimmäinen Pölkyn eduksi 25-12 ja toinen erä vielä selvemmin vierasjoukkueelle 10-25.

Kolmannen erän alussa keskitorjuja Jonna Wasserfaller syötti kaksi ässää ja vierasjoukkue otti aikalisän lukemissa 9-6. Antwerp kuittasi samoin kahdella ässäsyötöllä ja Tuomas Alatalo oli pakotettu ottamaan aikalisän pisteen tappiolla 10-11. Pölkky johti erää vierasjoukkueen toisella aikalisällä 14-11. Erän kaksi viimeistä pistettä hoitivat ulottuva yleispelaaja Adeja Lambert ja hakkuri Trine Kjelstrup. Erä Pölkylle 25-21.

Neljäs erä oli kotijoukkueen jatkon kannalta tärkeä erä. Tämän erän voitolla tiedossa olisi suora jatkopaikka seuraavalle kierrokselle. Olihan Pölkyllä yksi vieraspiste lakkarissa edellisen viikon 2-3 tappiosta Belgiassa. Erän alku oli melko tasainen ja vierailija käytti aikalisät kun oltiin pelattu pisteet 7-5 ja 11-8. Antwerpin kiharatukkainen valmentaja Cristina Moga ei halunnut päästää kotijoukkuetta karkumatkalle erän alkuun. Pölkyn hakkuri Kjelstrupin käsi kävi kovaa ja hän huudatti kotiyleislöä hieman myöhemmin 12-9 lukemiin. Samoin Adeja Lambert kahdella perättäisellä ässäsyötöllä tilanteessa 14-9. Kjelstrup hyökkäsi torjuntaan vastustajan kaventaessa pisteellä lukemiin 16-12, mutta hakkurin seuraava kanuuna rajaa pitkin toi jälleen pisteen kotijoukkueelle. Yleispelaaja Veera Hämäläinen jatkoi hyvää hyökkäyspeliään ja Pölkyn johto oli jälleen viisi pistettä lukemin 18-13. Pölkky johti erää jo ratkaisevan tuntuisesti Wasserfallerin illan viidennellä ässäsyötöllä 23-18. Kova ja sitkeä vastustaja kavensi vielä lähituntumaan 23-21, mutta Kjelstrup ja oivan pelin pelanut keskitorjuja Mia Swanegan hoitivat viimeiset pisteet kotiin. Neljäs erä Pölkylle 25-21.

Eveliina Rautiainen, miltä voitto maistui tänään?
– Vähän vaikea pukea sanoiksi tätä fiilistä, mutta siis aivan mahtava tunne pelata kotiyleisön edessä ja voittaa tälläinen peli!

– Kotiyleisön tuki oli valtavan tärkeä tässäkin ottelussa ja saimme siitä lisää virtaa. Tämä oli hieno voitto joukkuepelillä. Ajoittain oli haasteita, mutta niistä selvittiin yhdessä. Vaihdosta saatiin myös tänään paljon jeesiä kentälle! Iso kiitos mahtavasta kannustuksesta!

Tuomas Alatalo oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen lopputuloksesta:
– Seurahistorian ensimmäinen eurovoitto. Kiitos kaikille jotka ovat olleet nyt ja aikaisemmin tätä rakentamassa.

– Pystyttiin toista erää lukuun ottamatta vastaamaan hyvin Antwerpenin vastaanottoon. Myös henkisesti kasasimme hyvin itsemme toisen erän jälkeen.

– Seuraavaksi vastaan tulevasta Budapestin joukkueesta en osaa sanoa vielä mitään.

Seuraavat pelipäivät ovat alustavasti 28.11. Kuusamossa ja 5.12. Budapestissa. Tällöin itsenäisyyspäiväksi sovittu liigapeli Orivettä vastaan jouduttaisiin siirtämään eri ajankohtaan.