Pelaajavaihdoksia Pölkky Kuusamossa kauden kynnyksellä

Pölkky Kuusamo on tehnyt pelaajasopimuksen ukrainalaisen yleispelaajan Yulia Voronan (20 v, 186 cm) kanssa. Yulia korvaa viime kaudella Kuusamossa pelanneen Lyudmila Tsolinan (UKR), jonka kanssa tehty sopimus on purettu yhteisymmärryksessä molemmista osapuolista johtumattomista syistä.

Päävalmentaja Marko Kaakinen on tyytyväinen joukkueeseen kuuluvien molempien ukrainalaistyttöjen, Yulian ja Olenan (Prokopenko) esittämiin otteisiin.

-Molemmat tytöt ovat hyviä luontaisia ponnistajia. Yulia ei ole tällä hetkellä ihan yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa kuin Olena, mutta hän on potentiaalinen pelaaja ja osaa katsoa hyvin torjunnan sijainnin ja pallojen paikat kentästä. Olena puolestaan on osoittanut treeneissä, että hän osaa käyttää fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös korvien väliä. Tytöt tuntevat toisensa entuudestaan, koska he ovat pelanneet samassa joukkueessa useita vuosia.

Viikonloppuna on harjoitusturnaus Pihtiputaalla, millä mielin lähdette Puttaalle?
-Pelaamaan lähdemme ja kaikille tytöille annetaan peliaikaa. Torjunta- ja puolustuspelaamisessa on vielä parantamista, koska emme ole olleet joukkueena kasassa vielä kovin pitkää aikaa. Mariia (Russman), venäläinen keskipelaaja ei ole vielä tässä turnauksessa mukana, koska hän tulee vasta viikonloppuna takaisin Kuusamoon. Myös libero Emmi Huovinen on toipilaana eikä pelaa viikonloppuna.

-Maanantaina sitten homma jatkuu joukkueella testien merkeissä, toteaa mestaruusliigasta aiemmin kakkosvalmentajana kokemusta ammentanut ja kaksi menestyksekästä kautta PaKan 1-sarjajoukkueen peräsimessä ollut, PaKan mestaruusliigaan takaisin luotsannut – Pölkky Kuusamon päävalmentaja Marko Kaakinen.

Ensi viikonloppuna pelattavassa LiigaPlokin järjestämässä harjoitusturnauksessa pelaavat kotijoukkueen lisäksi liigadebyytin tekevä LP Vampula, Woman Volley ja Pölkky Kuusamo.
Aikaisemmilta kausilta tuttuja, rakkaita vastustajajoukkueita jokainen. Tsemppiä peleihin Pölkky Kuusamon nuorekkaalle joukkueelle!