Skip to main content

Naisten 2 -sarjan peli 23.11.2012 Oulussa

Pallo-Karhujen naisten 2-sarjajoukkue teki sunnuntaina voitokkaan vieraspelireissun Oulun Kiskon vieraaksi voittaen ottelun 1-3 (25-21, 22-25, 12-25, 20-25).

Reissulle lähdettiin vajaalla miehityksellä, koska kokoonpanosta puuttui loukkaantumisten tai muiden syiden vuoksi neljä pelaajaa sekä valmentaja. Joukkueen harjoittelua on viime aikoina häirinneet sairastumiset ja loukkaantumiset. Joukkue sai täydennystä matkaan, kun poisjääntejä paikkaamaan lähtivät C-ikäinen Riina Ronkainen ja kokenut Kerttu Käkelä. Pitkän sairastelujakson jälkeen joukkueen kokoonpanossa oli myös passari Sanna Alanko. Loukkaantumisista johtuen PaKa lähti peliin normaalista poikkeavilla roolituksilla, esimerkiksi keskipelaajana esiintyi normaalisti passarin tontilla viihtyvä Suvi-Tuulia Ojala.

Ensimmäinen erä pelattiin tasaväkisesti 20 pisteeseen saakka. Kotijoukkue syötti ja hyökkäsi tehokkaasti, mutta vierailijat pysyivät mukana pelissä erityisesti vahvan syöttöpelinsä ansiosta. Ensimmäisen erän ratkaisi kotijoukkueen hakkuri Laura Jurmu syöttöruudussa syöttäen neljä peräkkäistä pistettä. Toiseen erään PaKa rauhoitti pelaamistaan, vähensi suoria virheitä ja samalla vaikeutti omaa aloitussyöttöään, näillä muutoksilla hajoitettiin vastustajan peliä. Erä oli tasainen, mutta lopussa Paka käänsi erän itselleen. Kolmannessa erässä Paka pelasi vahvasti onnistuen kaikilla pelin osa-alueilla ja erä vieraille selvin eräpistein. Neljänteen erään kotijoukkue lähti vahvasti ollen hienoisesti niskan päällä yli erän puolen välin. PaKan kiri alkoi tilanteessa 14-18, kun syöttöruutuun asteli Kati Kämäräinen ja vaikeilla syötöillään toi Pakan tasoihin. Loppuerässä vieraat veivät peliä vahvasti: onnistuivat niin syötössä, puolustuspelaamisessa kuin jatkohyökkäyksissäkin antaen loppuerässä vain 2 pistettä kotijoukkueelle, mikä varmisti erä- ja otteluvoiton vieraille.

PaKa ylsi ehjään peliesitykseen hieman erilaisellakin kokoonpanolla, mikä näkyi pääosin rentona ja iloisena tekemisenä kentällä. Vastaanoton sekä torjunta-puolustuspelaamisen osalta joukkueelle jäi kuitenkin vielä hiomista tulevia pelejä varten.