Skip to main content

Molemmat Ruotsin maajoukkuesentterit Pölkky Kuusamoon

PÖLKKY KUUSAMO TIEDOTTAA 

Pölkky Kuusamon naisten mestaruusliigajoukkue täydentyi jälleen kahdella uudella pelaajalla. Kuusamolaiselle lentopalloväelle tuttu keskipelaaja Jonna Wasserfaller ja hänen maajoukkuekaverinsa, niin ikään keskellä pelaava Linda Andersson solmivat vuoden mittaiset sopimukset. 

178-senttinen 26-vuotias Jonna on kuusamolaiselle ja koko suomalaiselle lentopalloväelle erittäin tuttu pelaaja. Hän aloittaa jo kolmannen kauden Pölkky Kuusamon joukkueessa. Hän on toiminut Pölkyn ja Ruotsin maajoukkueen kapteenina ja on tunnettu vahvoista otteista kentällä ja on myös selkeä esikuva kentän ulkopuolella. Menneellä kaudella hän kylvi kauhua voimakkaalla hyppysyötöllään. Ässätilasto meni ruotsalaisen nimiin ja hänet valittiin mestaruusliigan tähdistöön. Vahvat syötöt ja kova taisteleva pelityyli ovat siis todellinen pelote vastustajille myös tulevalla kaudella. 

Örebron joukkueessa Ruotsin Mestaruusliigassa viimeiset kolme kautta pelannut 22-vuotias (188 cm) Linda on ollut myös Ruotsin maajoukkueen kantavia voimia jo kolmen vuoden ajan. Viime kaudella Linda joukkueineen voitti Ruotsin Grand Prix -mestaruuskilpailut ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Hän suuntaa nyt ensimmäiseksi kaudeksi ulkomaan kentille ja hänen vahvuuksia ovat torjunta ja syöttö. Linda on avoin ja lempeä, joka arvostaa hyvää joukkuehenkeä sekä taistelutahtoa kentällä. 

-Viime kausi oli erinomainen, harmittavasti se jäi kesken. On ilo palata Kuusamoon kolmanneksi vuodeksi ja saavuttaa menestystä. Jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Nähdään taas loppukesästä, kertoo Jonna. 

-On hienoa liittyä Kuusamon joukkueeseen tulevaksi kaudeksi. Olen kuullut paljon hyvää joukkueesta ja sopimusneuvotteluja ei tarvinnut juurikaan pohtia, vaan yhteinen tahtotila löytyi heti. Odotan innolla pelaamista korkealla tasolla. On hienoa päästä tutustumaan uusiin pelaajiin, sekä kokonaan uuteen liigaan. Rakastan uusia haasteita, sekä haluan olla tärkeä osa joukkuetta ja toivon voivani auttaa joukkuetta menestymään, toteaa Linda. 

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Tuomas Alatalo uskoo, että tämä keskarikolmikko puskee toisiaan kovasti eteenpäin. Jonna on esimerkillinen urheilija, joka tuo paljon johtajuutta joukkueeseemme. Linda on lupaava keskipelaaja, josta myös Jonna kertoi paljon positiivista. Hänet on myös hienoa saada Kuusamoon. 

Kuusamon Pallo-Karhujen puheenjohtaja Mika Määttä toteaa, että neuvottelut jokaisen pelaajan kanssa ovat sujuneet ripeästi. Meitä arvostetaan seurana ja kuusamolainen lentopalloyhteisö vetää puoleensa. Yhteinen tahtotila ja tavoite on ollut helppo löytää. Nyt myös siis keskipelaajaosastommekin on valmis. Jonna tuo omalla kokemuksellaan ja vahvalla osaamisella erinomaisen lisän nuoreen ja nälkäiseen joukkueeseemme. Linda taas kirittää kovasti Ellaa (Autere) niin treeneissä, kuin kentälläkin tulevalla kaudella. Meillä on nyt kolme maajoukkueringissä olevaa keskipelaajaa, joten tilanteemme on sen puolesta kerrassaan erinomainen.

-Sopimuspelaajia on nyt siis yhteensä jo yhdeksän. Pari pientä puuttuvaa palasta vielä uupuu, mutta nämäkin saadaan varmasti lähiaikoina paikoilleen. Kun keskikesällä sauna lämpenee, niin eiköhän silloin nämäkin asiat ole jo ratkenneet, tuumailee Määttä. 

Pelaajasopimukset: 
Venla Huurne, passari 
Taylor Lindberg (USA), passari 
Jenna Mustonen, yleispelaaja 
Viivi Pyhäjärvi, yleispelaaja 
Milka Koskenkorva, libero 
Rita Timonen, libero 
Ella Autere, keskipelaaja 
Jonna Wasserfaller (SWE), keskipelaaja
Linda Andersson (SWE), keskipelaaja