Skip to main content

Lisää sopimuksia

PÖLKKY KUUSAMO TIEDOTTAA

Tulevaan mestaruusliigakauteen valmistautuva Pölkky Kuusamon joukkue täydentyi, kun joukkueen riveihin kiinnitettiin yhden vuoden sopimuksella hakkuriksi Polina Malik ja toiseksi valmentajaksi Argiris Antifakos. Nyt joukkueen kokoonpano on siis kahta pelaajaa vaille valmis, mutta näidenkin paikkojen osalta neuvottelut ovat erinomaisella mallilla ja ratkaisut syntyvät lähiviikkojen aikana.

Israelin maajoukkueen 184-senttinen, 21-vuotias hakkuri Malik saapuu Kuusamoon Saksasta. Hän pelasi ensimmäisen kauden kotimaansa ulkopuolella Aachenin joukkueessa ja tätä ennen on edustanut Maccabin joukkueita. Hän on kuulunut jo usean vuoden ajan Israelin maajoukkueeseen nuorten ja aikuisten tasolla.

Kreikkalainen 33-vuotias Antifakos saapuu Tuomas Alatalon aisapariksi Naousan kaupungista Paroksen saarelta. Hänellä on takanaan pitkä pelaajaura keskipelaajana Kreikan sarjassa vuoteen 2018 saakka. Viimeisten vuosien aikana hän on hankkinut myös valmennuskoulutusta ja on siirtynyt pelaajasta valmennustehtäviin. Viime kaudella hän toimi apuvalmentajana ja skouttina Pannaxiakosin joukkueessa, jonka päävalmentajana toimi Orivedeltä tuttu Apostolos Oikonomou. Hän aloittaa nyt ensimmäisen kauden valmentajana ulkomailla.

Polina Malik: – Olen erittäin innoissani, että voin pelata tänä vuonna Suomessa. Olen kuullut paljon hyvää Suomen liigasta ja etenkin seurasta. Motivaationi on erityisen korkealla ja haluan auttaa joukkuetta menestymään, sekä haluan tuoda positiivisuutta kentälle tulevalla kaudella.

Argiris Antifakos: – Olen erittäin innostunut uudesta askeleesta urallani. Haluan kiittää Pölkky Kuusamon hallintoa ja päävalmentajaa tästä mahdollisuudesta ja heidän antamasta luottamuksesta päästessäni mukaan joukkueen henkilöstöön. Puhuin Suomessa valmentaneen kreikkalaisen kollegan kanssa ja hänkertoi pelkkää positiivista seurasta ja ympäröivästä organisaatiosta. Haluan auttaa joukkuetta ja saavuttaa tavoitteet kovalla työllä ja vahvalla ryhmähengellä.

Tuomas Alatalo: – Uskon Polinan sopivan ensi kauden joukkueemme pelityyliin. Positiivista on myös se, että sain hänestä hyvät suositukset hänen viime kauden valmentajalta Aachenista. Myös kokemus kansainvälisistä peleistä on plussaa, hän oli esimerkiksi Israelin selkeä ykköshakkuri viime kesän Hopeisessa Liigassa. Tässä jo odottaa malttamattomana salille pääsyä, että pääsen tekemään töitä uuden valmentajan Argiriksen ja muun staffin kanssa. Nyt meillä on riittävästi tietotaitoa ja osaamista, että pystymme viemään pelaajia eteenpäin ja saamaan joukkueen parhaat ominaisuudet esille.

Mika Määttä: – Kartoitimme huolellisesti useita eri vaihtoehtoja hakkurin paikalle. Olimme myös yhteydessä useisiin eri maiden pelaajiin. Polinan kohdalla kaikki osui kohdalleen ja saimme joukkueeseemme juuri oikean pelityylin pelaajan. Hän omaa vahvan ja vaihtelevan hyökkäyspelin, sekä on urheilullinen ja iloinen joukkuepelaaja. Haluamme tehdä kaikkemme menestyksen eteen, siksi valmennuksen puolelle halusimme myös vahvan tiimin. Argiriksen myötä saamme joukkueeseemme vahvan tukipilarin Tuomakselle ja muulle valmennustiimille. Hän on entinen kovan luokan keskipelaaja, nuori innokas uran alkutaipaleella oleva valmentaja ja avoin uusille haasteille. Saimme vahvat suositukset ja kaikki asiat kohtasivat hyvin nopeasti, siksi oli helppo tehdä sopimus myös hänen kanssaan.

Nyt siis joukkueemme alkaa olla viittä vaille valmis ja myös valmennus, sekä muu joukkueenjohto selvillä. Tuomaksen valmennustiimissä ovat ensi kaudella mukana Argiris Antifakos, Juha Leinonen ja Reijo Jokinen. Joukkueenjohtajana jatkaa Tarmo Ronkainen ja tilastoista vastaa Jari Kaartinen. Nyt kun hallitukselta on tullut vihreää valoa pienryhmäharjoitteluun, niin sekin aloitetaan pikimmiten. Valmennusjohto tekee jokaiselle selkeän harjoitusohjelman kesän ajaksi ja pohjatyö tulevalle kaudelle voi siis alkaa. 

Pysytään terveinä, odotetaan kesää ja tulevaa lentopallokautta innolla. Tästä tulee kuulkaas todella upea juttu – yhdessä.

PÖLKKY KUUSAMO 2020-2021
Venla Huurne, passari
Taylor Lindberg, passari (USA)
Milka Koskenkorva, libero
Rita Timonen, libero
Ella Autere, keskipelaaja
Jonna Wasserfaller, keskipelaaja (SWE)
Linda Andersson, keskipelaaja (SWE)
Viivi Pyhäjärvi, yleispelaaja
Jenna Mustonen, yleispelaaja
Polina Malik, hakkuri (ISR)

Tuomas Alatalo, päävalmentaja
Argiris Antifakos, apuvalmentaja
Juha Leinonen, apuvalmentaja/huoltaja
Reijo Jokinen, apuvalmentaja
Tarmo Ronkainen, joukkueenjohtaja
Jari Kaartinen, tilastot
Mika Määttä, pelaajakoordinaattori
Markus Lebeitsuk, markkinointi