Skip to main content
Annin keskihyökkäys

A-tytöille taisteluvoitto

PaKa AT – Oulun Kisko 3-2 (22-25, 14-25, 25-21, 26-24, 16-14)

Naisten 2.sarja jatkui sunnuntaina Liikuntahallilla Oulun Kiskon saapuessa A-tyttöjen vieraaksi. Kisko majaili ennen ottelua sarjassa viidentenä vain yhden pisteen kotijoukkueen takana, joten tiedossa oli tiukka vääntö.

Tiukkuudesta ei tosin ollut kahden ensimmäisen erän aikana tietoakaan kun paremmin valmistautunut vierasjoukkue määräsi tahdin kentällä. Puhtain paperein tästä ryöpytyksestä selvisivät vain keskipelaajista Minna Leinonen ja libero Anna Rajala. Muuten halua puolustamiseen ja pallojen tappamiseen ei tuntunut löytyvän, eikä syöttöäkään saatu pysymään ruudussa.

Kahden erän jälkeen pidetyltä pidemmältä erätauolta löytyi sitten jalat muullekin porukalle, liekö valmentaja Jari Tauriaisen huolellisesti valitut ärräpäät sitten auttaneet. Kaksi ensimmäistä erää hivenen kuutamolla olleet laiturit Minna Uusi-illikainen ja Petra Tauriainen alkoivat nostaa ja hyökätä aivan eri tehoilla. Kun syötöllä  vielä pystyttiin paremmin kiertämään Kiskon erinomaisesti pelannut liberoa Emilia Heikuraa, alkoi vieraiden hyökkäyspelikin yskähdellä.

Kolmannessa erässä kotijoukkue määräsi tahdin, mutta neljännessä jouduttiin aina jännittäville jatkopalloille saakka. Erä päättyi lopulta Petra Tauriaisen rajalle tippuneeseen ässäsyöttöön.

Ratkaisuerän alku oli kotijoukkueen. Roosa Mikkonen tarjoili muutaman maukkaan pateripassin Anni Karjalaiselle, joka kiitti ja paukutti päivän komeimmat lyönnit kenttään. Puolia vaihdettiin kotijoukkueen parin pisteen johdossa, mutta pian oltiinkin Kiskon ottelupallossa 14-13. Nitropallon jälkeen piste tuli kuitenkin kotijoukkueelle ja hienon taistelun jälkeen myös kaksi seuraavaa, näin voitontanssi sai alkaa.

Seuraava kotipeli pelataan su 26.11. klo 13 ennen Pölkky Kuusamon ottelua. Siihen mennessä mietittävää on varmasti valmistautumisessa – Kisko -pelin lisäksi ottelut Ylivieskassa ja Raahessa käynnistyivät todella nihkeästi.