Skip to main content

Pölkky – WoVo 3-2

Pölkky avausvoittoon viisieräisen jälkeen.

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi tarjosivat pudotuspeliherkkua avausottelussa heti viiden erän edestä. Pölkky Kuusamo hallitsi ottelua hienoisesti, mutta upeasti puolustanut WoVo ei luovuttanut missään vaiheessa. Viidennen erän Pölkky Kuusamo vei lopulta selvästi 15-7 ja näin ollen johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Pölkky Kuusamo tuli otteluun hyvällä latauksella ja rennolla peli-ilmeellä. Avauserää kuusamolaiset hallitsivat vahvan syöttöpelin turvin. Myös Lotta Piesanen hyökkäsi tehokkaasti. WoVolla oli hienoisia vaikeuksia hyökkäystyöskentelyssä, ainoastaan Jessica Kosonen sai palloa kuolemaan kunnolla. Erä lopulta selvästi Pölkylle 25-18.

Toisessa erässä Pölkyn vastaanotto oli rautaa ja etenkin Olena Prokopenko hääräsi tehokkaana hyökkäyksessä. WoVon puolella Jazmine White sekä Nelli Rantanen alkoivat heräillä hyökkäyksessä, mutta erä kuitenkin suhteellisen selvästi 25-21 kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä lentopallossa aina niin tärkeä syöttö-vastaanotto kääntyi rovaniemiläisille. Kotijoukkueen hyökkäyspeli yskähteli ja WoVo esitti muutamia erittäin komeita puolustuksia sekä varmistuksia. Erä ansaitusti vieraille 20-25.

Neljännessä WoVo karkasi keskivaiheilla jo 5-6 pisteen johtoon, mutta Pölkky ei luovuttanut. Kuusamolaiset nousivat aina 24-24 tilanteeseen, mutta pieni hermoilu ja WoVon kova taistelu venytti ottelun 24-26 lukemilla lopulta viidenteen erään.

Viidennessä erässä ottelun voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä. Alun WoVon muutaman pisteen jälkeen Pölkky Kuusamo otti ohjat käsiin Olena Prokopenkon sekä Me’Ashah Nicholsonin hyökkäyksillä. Erän lopussa Lotta Piesanen vielä viimeisteli erän hienolla syöttötyöskentelyllä.

Pölkky Kuusamosta tasaisimpia otteita esittivät parhaana palkittu Olena Prokopenko (30/+15) sekä Lotta Piesanen (14/+9).

WoVon tähtinä tuikkivat parhaana palkittu Nelli Rantanen (20/+10) sekä Jazmine White (13/+9). Yleensä vahvoja otteita esittävä Kristine Miilen jäi tällä kertaa miinuspisteille (13/-3).

Nelli Rantanen, WoVo:
– Meidän alku oli turhan vaisu, olisi pitänyt saada kovempi startti peliin. Oikeastaan vasta pitkän erätauon jälkeen sytyimme otteluun. Viidennessä erässä Pölkky teki paljon kovempia suorituksia kuin me. Kotona ollaan oltu aina kovia, Pölkky saa tulla perjantaina haastamaan meitä.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:
– Tämmöisiä pudotuspelien pitääkin olla. Oltiin ihan hyvin valmiita pelin avauserissä, mutta sitten WoVo paransi eikä oltu ihan valmiita vastaamaan siihen. Mentaalipuoli ratkaisi viidennessä erässä. Olenalla oli hyvä päivä, Me’Ashah oli tärkeässä roolissa viidennessä erässä vaikka aikaisemmissa erissä oli vaikeampaa. Tämmöisiä pelaajia tarvitaan pudotuspeleissä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:
– Joka erässä se, jolla oli parempi vastaanotto niin voitti erän. Kolmannessa erässä saimme Nellin kautta vähän leveyttä peliin, Kuusamo oli hyvin scoutannut meidät ennen peliä. Viidennessä erässä oli muutama etsikkopallo erän alussa, mutta tällä kertaa näin. Prokopenko oli vielä selkeästi viidennessä erässä meidän laitureita kovempi.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:
– Meidän syöttö-vastaanotto pelaamiseen olen ihan suht tyytyväinen, se oli ihan ok tasolla, myös torjuntapelaaminen toimi mukavasti. Vastaavasti sitten hyökkäyspelaaminen ei rullannut ihan parhaalla tavalla, oltiin ehkä hieman liikaa Olenan ja Lotan varassa. Lisäksi puolustuspeliin olen pettynyt, siinä oltiin paljon kaveria perässä. Henkisellä puolella olen ylpeä joukkueesta, hieno lataus viidenteen erään parin heikomman erän jälkeen.

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi pelaavat seuraavan pelin perjantaina 17.3. klo 18.30 Rovaniemellä.