Pölkky – Pieksämäki 3-0

Pieksämäki Volley oli vailla mahdollisuuksia Pölkkyä vastaan

Pölkky Kuusamo – Pieksämäki Volley 3-0 (25-16, 25-13, 25-19).

Pölkky Kuusamo aloitti kolmen ottelun viikkonsa voitokkaasti Pieksämäki Volley vastaan. Vierailija ei pysynyt kotijoukkueen tahdissa ja Pölkky Kuusamo vei sarjapisteet puhtaalla 3-0 voitolla. Tiistaina Pölkky pelaa Kuortaneen maajoukkuetyttöjä vastaan ja perjantaina Suomen Cupin puolivälierän LP Kangasalaa vastaan. Lentopalloherkkua on siis tiedossa.

Illan ottelun ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen syöttövuorolla ja kotijoukkueen Me’Ashah Nicholsonin keskihyökkäyksellä, josta Lotta Piesanen jatkoi ässäsyötöllä. Ekaterina Klimova tasoitti kovalla rajaan pitkin suunnatulla hyökkäyksellä lukemat 2-2:een. Essi Helminen kaivoi työkalupakistaan rullan, minkä jälkeen Olena Prokopenko syötti vuorostaan ässän kenttään. Viktor Circenko otti ensimmäisen aikalisän kotijoukkueen johtaessa 9-5. Tekniselle aikalisälle mentiin Pölkyn 14-8 johdossa ja erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen lukemissa 25-16.

Toinen erä oli Pölkyltä vahvaa pelaamista ja joukkueen hyökkäystehot olivat 61 %. Prokopenkon vahvalla pelaamisella ja vastapallohyökkäyksellä Pölkky vei erää lukemissa 10-4. Viktor Circenko otti toisen aikalisän Pölkyn johtaessa erää jo ratkaisevan tuntuisesti 16-8. Pölkyn neljällä syöttö- ja kahdella torjuntapisteellä erä oli pian ohi lukemin 25-13.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkue tuli taisteluilmeellä peliin. Ekaterina Klimova tasoitti lukemiksi 4-4. Tuomas Alatalo kutsui joukkueensa aikalisälle 5-7 tappiotilanteessa. Aikalisä tehosi aika hyvin ja Viktorille riitti lukemat 12-9 vuorostaan oman aikalisän ottamiseen. Pieksämäki taisteli pisteistä ja Julia Tokarenkon pudotus torjunnan taakse toi vierailijan jo pisteen päähän 16-15. Lotta Piesanen hyökkäsi 6-paikalta lukemiksi 20-15, mutta vieraiden passari Alina Adamenya siirsi toisella kosketuksella pallon tyhjään paikkaan Pölkyn kentässä. Kenzie Filer helpotti kotijoukkueen tilannetta keskihyökkäyksellä lukemissa 21-17. Olena Prokopenkolta nähtiin tyylipuhdas satasen hyökkäys ja tilanne oli jo 23-18. Lotta Piesanen päätti erän ja ottelun nelospaikan hyökkäyksellä lukemiin 25-19. Pölkky vei kolme sarjapistettä vahvalla esityksellä. Huomion arvoisia olivat myös Pölkyn vikkelän libero Amanda Loven mainiot puolustukset.

Ekaterina Klimova, Pieksämäki:
-Pölkky oli parempi vastaanotossa, hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Teimme liian paljon omia virheitä.

-Seuraava peli Pieksämäellä on sitten revanssin paikka.

Olena Prokopenko, Pölkky:
-Olen onnellinen voitosta. Peli kulki hyvin ja olen nyt paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin ja selkäkin on ihan ok. Pelasimme hyvin, mutta pystymme vieläkin parempaan.

Viktor Circenko, päävalmentaja Pieksämäki:
-Paljon tuli virheitä. Aika tasainen alku, muutta annoimme muutamia pisteitä lahjaksi Pölkylle ja erät menivät saman tien vastustajalle.

-Meidän akilleen kantapäänä on ollut vastaanotto ja puolustus. Vastustajalla oli sekä joukkueella että Prokopenkolla kovat hyökkäyprosentit.

-Tilastoa kun katsoo, niin vastaanottomme ei ollut parhaimmillaan tänään. 13 suoraa vastanottovirhettä Pölkyn kolmea vastaan. Koko joukkueen pisteet jäivät kolmen verran miinukselle. Hakkuri ja Uglenko myös miinuksella.

– Huomenna on peli WoVoa vastaan ja Rovaniemellä ei ole helppo vastustaja. Pitää vaan uskoa, että vastaanotto toimii huomenna paremmin.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
-Noin selvät lukemat, joten aika ehyt peli oli meiltä ja pelasimme kohtuullisen hyvää lentopalloa. Tavoitteena oli keskittyä Tokarenko – Uglenko kaksikkoon ja syöttöpelillä onnistuimme pelaamaan heidän hyökkäystä pois.

-Oma hyökkäyspeli lämmittää ja myös 56 % hyökkäytehot ovat aika kovat lukemat naisten peliin.

-Aika hyvin palauduttiin henkisesti viime viikonlopusta ja tiistaina kävimme vielä pieniä asioita läpi. Sen jäkeen on takana hyviä harjoituksia ja ne näkyivät pelissäkin.