Pölkky – OrPo 3-1

Pölkky Kuusamo pelasi vahvan pelin ”veitsi kurkulla” Kuusamossa vieraillutta OrPoa vastaan. Erälukemat Pölkylle 3-1 (25-23, 26-24, 21-25, 25-18). Pelit siis jatkuvat.

Pölkky tuli peliin vahvalla syötöllä. Me’Ashah Nicholsonin painavaa syöttöä haparoivat Mercy Moim ja Hilla Hämäläinen kahden perättäisen ässän verran Pölkyn johtaessa erää 3-1. Whitney Billingsin hyökkäyspisteen, Olena Prokopenkon ässäsyötön ja Lotta Piesasen yläkäsiin suunnatun hyökkäyksen jälkeen kotijoukkueen johto kesti edelleen 7-5. Vierasjoukkue tasoitti ja kiri pisteen etumatkalle, minkä Nicholson kuittasi keskipaterilla ja erä oli tasan 10-10. Ekaterina Klimovan murjottua vastapallon kenttään tekninen aikalisä koitti Pölkyn 14-12 johdossa. Orivesi meni kahden pisteen karkumatkalla 15-17, mutta Teemu Oksanen turvautui aikalisään Pölkyn tasoittaessa 18-18. Nicholson oli liekeissä ja hyökkäsi keskeltä kovaa Pölkyn 23-22 johtoon. OrPo tasoitti vielä, mutta Prokopenko niittasi avauserän kotijoukkueelle 25-23.

Toisen erän avauspisteen teki Billings kotijoukkueelle vahvalla ykköspaikan hyökkäyksellä. Lotta iski vielä tasoituksen sivurajalle lukemissa 4-4, mutta sen jälkeen tuli Pölkylle vaikea hetki ja Tuomas Alatalo otti jo erän toisen aikalisän tappiotilanteessa 5-10. OrPo johti erää parhaimmillaan 5-12, minkä jälkeen alkoi Pölkyn takaa-ajo. Ensin OrPo antoi virheillä pari lahjapistettä, minkä jälkeen Prokopenko niittasi kahdesti ja OrPo turvautui aikalisään edelleen 9-12 johtoasemassa. Olenan onnistuessa kahdesti ja Klimovan kerran Pölkky oli enää pisteen perässä 12-13. OrPon passarin käsittelyvirheen jälkeen erä oli tasan ja OrPon virheillessä edelleen Pölkky johti erää 15-13. Taistelu pisteistä oli kovaa ja erän ratkaisupalloissa OrPo meni vääjäämättä aina eräpallotilanteeseen 21-24, mutta tänään Pölkky oli rautaa eikä antanut tuumaakaan lahjaksi. Pölkky torjui kaksi kertaa perätysten OrPon hyökkäyksen ja Nicholson huudatti yleisöä erän päättyessä ässäsyötöllä 26-24.

Pitkällä erätauolla nautittiin Kuusamon Keskusapteekin tarjoamat pullakahvit ja arvonnassa ratkottiin Pölkyn pelaajien nimmareilla vasutettu pelipallo onnelliselle voittajalle.

Kolmannen erä alku oli tunnustelua ja tilanne tasan 1-1. Pölkyn mainio libero Amanda Love arvioi pallon lentoradan väärin ja päästi pallon takarajalle OrPon johtaessa ässällä 1-3. Olena-show jatkui vahvana ja vaihtopalloja pelaten erä oli tasan 5-5. OrPo johti erää Eeva Puukan ässäsyötöllä 6-8 ja seuravan menetetyn pisteen jälkeen Alatalo painoi summeria aikalisän merkiksi. Iida Paanasen vahvalla syöttövuorolla Pölkky kuroi etumatkan kiinni ja tasoitti tilanteeksi 10-10. Seuraavat viisi pistettä pelattiin vierasjoukkueen sarakkeeseen ja syöttövuoron vaihtuessa Pölkky teki vuorostaan neljä pistettä peräjälkeen kaventaen lukemat tulostaululle 14-15. Lukemissa 19-23 Pölkky haki uusia kuvioita aikalisän avulla ja kavensikin kahdella pisteellä 21-23, mutta erä meni vierasjoukkueelle Pölkyn hyökkäysvirheellä 21-25.

Neljännen erän alussa kotijoukkue johti Klimovan onnistumisilla 5-2. OrPo taisteli ja kavensi lukemiksi 6-5, minkä jälkeen Billings, Prokopenko ja Nicholson murjoivat kukin pisteen perätysten. Pölkky oli vahva päästessään kuskin paikalle ja OrPo turvautui jo toiseen aikalisäänsä lukemissa 17-10. Pölkyn kolmen perättäisen huomomman suorituksen jälkeen Alatalo oli pakotettu ottamaan aikalisän. Prokopenko antoi hiukan henitysilmaa tsekkilyönnillään keskelle kenttää tilanteessa 18-14. Salla Karhu kavensi vielä OrPolle pitkän kulman hyökkäyksellä kutkuttavissa lukemissa 20-16. Billings murjoi kakkospaikalta ja syötti perään ässällä kotijoukkueen 23-17 johtoon. Kentälle tullut Tiia Pohjonen sai kunnian syöttää ottelun viimeisen pallon, jonka OrPon passari heitti takapassista lähes toimitsijapöydälle. Erä Pölkylle 25-18 ja se oli siinä! Pelit jatkuvat torstaina Orivedellä.

Iida Paananen, Pölkky:
– Nousimme kahden huonomman pelin jälkeen ja tunnelma on erinomainen kun pleijarit jatkuvat. Yleisölle kiitos hienosta kannustuksesta.

– Lähdimme peliin rennosti ja syöttäen rohkeasti. Syöttö puri riittävän hyvin. Seuraavaan peliin lähdemme pelaamaan pallo kerrallaan ja voittoa hakemaan tietenkin.

Salla Karhu, OrPo:
– Harmittaa kun hävisimme. Peli on vielä jäljellä.

– Pölkky aloitti vapautuneemmin ja me paransimme loppua kohti. Taistelimme hyvin.

Tuomas Alatalo, Pölkky:
– Playoffs herkkua tiedossa ja tällaiset pelit huipentavat sarjan. Kaksi edellistä peliä olimme OrPon myllyssä ja olen tosi ylpeä joukkueesta, että nousimme henkisesti takaisin peliin.

– Syöttö-vastaanoton pitää onnistua, että pystymme haastamaan. Illan onnistujia olivat Olena (Prokopenko) tottakait (25/+14) ja koko joukkueen syöttöpeli. Emmi (Huovinen) kävi nostamassa tärkeitä palloja. Kiitokset myös mahtavalle yleisölle!

Teemu Oksanen, OrPo):
– Pölkky pelasi tänään vahvan peli. Tuomareihin en ole täysin tyytyväinen, etenkin kolmannen erän yhteen ratkaisuun, mutta voitimme sentään sen erän.

– Marginaalit ovat pienet ja teimme paljon hyökkäysvirheitä. Tiivistettynä Olena (Prokopenko) vastaan me muut.