Pölkky – LP Kangasala 3-0

Pölkyn kotivire kestää

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0 (25-18, 25-17, 25-21)

LP Kangasala tuli peliin Pölkkyä vastaan hyvällä asenteella, mutta kotijoukkue onnistui pitämään paketin hyvin kasassa koko ottelun ajan. Kotijoukkueella tuli onnistumisia laajemmalla rintamalla ja 3-0 voitto oli sitä kautta täysin oikeutettu.

Pölkyn paras pisteiden tekijä oli Olena Prokopenko 14/+8. Aloituskuusikosta kaikkien pelaajien pisteet olivat 5 ja 14 välillä sekä hyvin plussalla. Passari Iida Paananen pääsi mainiolla syöttöpelillä pisteisiin 5/+3. Kenzie Filer otti 5 torjuntapistettä 71 % hyökkäystehojen lisäksi. LP Kangasalan pallojen päättäminen oli pitkälti Daniela Öhmanin 12/+10 ja Dayana Segovian 15/+6 varassa. Segovia pehmeni hieman ottelun loppua kohti, mutta laittoi hyppysyötöllään hyvin painetta Pölkyn vastaanotolle.

Ensimmäisen erän alku oli tunnustelevaa, mutta Pölkky sai hieman etumatkaa Lotta Piesasen, Kenzie Filerin ja Olena Prokopenkon onnistumisilla johtaen 6-3. LP Kangasala tasoitti ja siirtyi 7-8 johtoasemaan, jolloin Tuomas Alatalo otti ensimmäisen ottelun kahdesta aikalisästään. Taylor Treacyn kahdella peräkkäisellä pisteellä kotijoukkue johti erä teknisellä aikalisällä 14-10. Taylor oli vahva myös erän lopussa niitaten erän lukemiin 25-18.

Toisen erän alussa kotijoukkue siirtyi 4-2 johtoon Segovian hyökätesä Pölkyn torjuntaan. Sitä ennen hän oli tehnyt molemmat vierasjoukkueen pisteet. Jutta Riikosen ja Daniela Öhmanin hyökkäysvirheiden jälkeen Pölkyn johtoasema oli 6-2. Öhman kuittasi virheensä ja Prokopenko jäi puolestaan torjunnan haaviin lukemien tasoittuessa 6-4:ksi. Tilanteessa 7-5 Iida Paananen asteli syöttöruutuun itsevarmoin askelin ja syötti neljä pistettä perättäisillä aloituksilla tulostaulun näyttäessä lukemia 11-5. Segovia paukutti rajaa pitkin kavennuksen 12-8. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkuen johtaessa 14-9. Edellisen pallon oli piiskannut Lotta Piesanen nelospaikaltaan. Pölkky johti erää jo 21-12 ja se päättyi lopun pelailulla 25-17.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Prokopenkon onnistumisilla Pölkky johti erää 6-4, mutta Riikosen ässän jälkeen tilanne oli tasan 6-6. Pölkky teki kaksi seuravaa ja Kangasala tasoitti jälleen 8-8:aan. Me’Ashah Nicholson pudotti nätisti torjunnan taakse ja tekniselle aikalisälle mentiin Pölkyn komennossa 14-11. Vierasjoukkue ei myynyt nahkaansa halvalla ja kiri tasoihin lukemiin 17-17. Pölkyn pisteen johdossa 19-18 Tuomas Alatalo kaivoi korttipakastaan tuplavaihdon, jolloin syöttöruutuun aseteli passariksi tullut Venla Huurne. Venla veivailikin sen verran pahan syötön, että Nicholson löi vastapallosta johdoksi 20-18. Seuraava piste meni vastustajalle ja Alatalo peruutti tuplavaihdossa kentältä pois tulleet Paanasen ja Treacyn takaisin kentälle. Kangasalan passari Jovana Gogic hassutti vuorostaan kotijoukkueen ryhmitystä tasoittaen 20-20. Lotta Piesasen ja Me’Ashah Nicholsonin vahvalla pelaamisella Pölkky johti erää 24-21. Ottelu päättyi ties monennenko kerran Me’Ashah Nicholsonin hyökkäykseen 25-21. Ashahin varmuutta ei voi kuin ihailla.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:
– Meillä oli kova tarkoitus voittaa Pölkky kotisalisaan, mutta 3-0 on kuitenkin tulos. Taisteluhenkeä löytyi paremmin kuin monissa muissa peleissä. Pelin pitäisi saada sujumaan paremmin yhteen.

– Omaan vastaanottoon kaipaan vielä johtajuutta lisää. Pölkky syötti tänään hyvin ja vaihteli syöttöä monipuolisesti.

Iida Paananen, Pölkky:
– Kaikki pelaajat olivat tänään kuumia. Vastaanotto toimi mainiosti ja iso kiitos siitä vastaanottajille. Kangasalan me tiedettiin olevan hyvä vastaanottojoukkue ja taktiikkamme oli panostaa aloitussyöttöön.

– Passarille on hyvä tilanne kun voi heittää pallon kenelle hyvänsä ja silti kuolee.

Virginie de Carne, päävalmentaja LP Kangasala:
– Kuusamo pelasi hyvän pelin ja rennosti. Pelimme kulki vieläkin ylös ja alas. Kolmannessa erässä taistelimme ja meillä oli mahdollisuutemme, mutta emme onnistuneet.

– Pelejä on paljon ja vähän aikaa harjoitella. Nykhalovalla meni nilkka keskiviikkona, mutta hän halusi pelata jo nyt. Hyviä joukkueita vastaan, kuten LP Viesti ja Pölkky, näkyy pelaajien loukkaantumiset.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Tiedämme, että syöttöpelissämme on potentiaalia. Tänään löytyi uusia syöttäjiä, kuten Iida (Paananen) ja Kenzie (Filer).

– Meiltä tasainen hyvä ottelu, jonka alussa oli tauon takia hieman jännitystä. Hyökkäysvirheiden määrä (6) oli melko alhainen. Hyvän vastaanoton jälkeen 64 % hyökkäystehot. Vastaaottomme oli tänään hyvä.