Pölkky Kuusamo – OrPo 2-3

Pölkky Kuusamon ja OrPon kohtaaminen oli kaksivaiheinen lentopallo-ottelu. Kahta ensimmäistä erää vei vierailija hyvällä syötöllä sekä torjunta-/puolustuspelaamisella. Kolmas ja neljäs erä menivät puolestaan Pölkyn komennossa ja viisieräinen jännitysnäytelmä päättyi tällä kertaa harmittavasti tappioon erin 2-3 (16-25, 15-25, 25-16, 25-17, 16-18).

Ensimmäisessä erässä tekniselle aikalisälle mentiin 7-14 lukemin. Erä päättyi Mercy Moimin hyökkäykseen, jossa pallo jäi torjunnan jälkeen leijumaan käsien päälle ja putosi inhottavasti torjunnan taakse lattiaan. Erä vierailijalle 16-25.

Toinen erä noudatti pitkälti samaa kaavaa ensimmäisen erän kanssa. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 8-14, mutta sen jälkeen Pölkky kavensi MeAshah Nicholsonin ja Lotta Piesasen onnistuneilla suorituksilla 11-14. OrPon aikalisä puri ja joukkue vei toisenkin erän selkein lukemin 15-25.

Pitkän erätauon jälkeen Pölkyn peli-ilme muuttui ja otteisiin tuli määrätietoisuutta, mikä näkyi heti pelin kaikilla osa-alueilla. Tuomas Alatalo pyöräytti Pölkyn rotaatiota puoli kierrosta eteenpäin ja loppupeli pelattiinkin nelospaikan passarialoituksella. Kolmannessa erässä peli oli tasan lukemissa 3-3. Olena Prokopenko onnistui 6-paikan hyökkäyksissä kolmen pisteen verran. Iida Paananen syötti ässän ja tulostaululle kirjattiin kotijoukkueen johdoksi 7-3. Nicholsonin pisteiden turvin kotijoukkue johti erää 11-6 ja OrPo turvautui erän toiseen aikalisään. Julia Vorona sai erässä lyönteihin terävyyttä ja kun myös Prokopenko, Piesanen sekä molemmat keskipelaajat vyöryivät vahvasti, erä meni kotijoukkueelle pistein 25-16.

Ekaterina Klimovan vahvalla syöttöpelillä Pölkky johti neljättä erää 4-1. OrPo kuroi etumatkaa kiinni ja meni pisteen johtoon Moimin voimalyönnillä lukemin 6-7. Muutaman pisteen verran pelattiin vaihtopalloilla, minkä jäkeen sekä Moim, että Salla Karhu hyökkäsivät kentän rajojen ulkopuollelle. Tekniselle aikalisälle mentiin Pölkyn johdossa 14-10. Klimova syötti suoran pisteen, jonka jälkeen Nicholson moukaroi kahdesti johtolukemiksi 18-11. Pölkyn hyvällä torjunnalla ja puolustuspelaamisella erä kotijoukkueelle 25-17.

Peli oli tasan 2-2 ja kuka ties monennenko kerran Kuusamossa nähtiin viisieräinen kamppailu? Vastaus: Pölkyn viides viisieräinen kotona ja yhteensä seitsemäs tällä kaudella. Tässä vaiheessa oli jo myös selvää, että vain LP Viestiä vastaan Pölkky on jäänyt pisteittä kotisalissaan. Prokopenko taituroi viidennen erän alkuun kaksi pistettä. Nicholson torjui Eeva Puukan keskipaterin ja lukemat olivat taululla 5-3. Tämän jälkeen Moim hyökkäsi torjuntaan ja OrPo turvautui aikalisään. Vorona paukautti viistoon kovan pommin ja onnistui myös seuraavassa pistesuorituksessa. OrPo otti toisen aikalisän Pölkyn johtaessa 8-4. Myriam English kavensi, jonka jälkeen Vorona jäi torjuntaan. Tilanne oli kutkuttavasti 9-6. Salla Karhu kavensi, mutta Nicholson vei kotijoukkueen 10-7 johtoon. Tämän jälkeen Pölkyn pelaajille sattui useita hyökkäysvirheitä ja OrPo puristi jo etumatkalle 11-13. Klimovan kolmella pisteellä peli oli tasan 15-15, mutta hänelle sattui harmittava hyökkäysvirhe OrPon ottelupallotilanteessa ja viides erä meni OrPolle jatkopalloilla 16-18. Tiukka taistelu oli päättynyt tällä kertaa tappioon.

Eeva Puukka, OrPo:
– Jännittävä ja yleisöön menevä ottelu pelattiin. Kaksi erää pelasimme lähes kauden parasta peliämme. Kolmanteen ja neljänteen erään vastustaja paransi syöttöään. Viides erä olisi voinut päättyä kummalle hyvänsä, mutta onneksi se päättyi meidän voitoksi.

Teemu Oksanen, valmentaja OrPo:
– Hyvä viikonloppu meille kaiken kaikkiaan. Kaksi erää pelasimme taktisesti hyvin ja se hyydytti vastustajan pelaamista. Kuusamo käänsi syötöllä ja onnistumisilla pelin itselleen. Viidenteen erään vastustajalle tuli virheitä ja meillä onnistui muutama torjunta tärkeään paikkaan.

– Hillaelina Hämäläisellä ja Maria Tuomisella onnistui tosi hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen tuli ehkä väsymistä koko joukkueella.

MeAshah Nicholson, Pölkky:
– Olen ylpeä, että onnistuimme vastaamaan peliin kahden huonon erän jälkeen. Häviö harmittaa tietenkin, mutta joukkueena menimme jälleen eteenpäin.

Tuomas Alatalo, valmentaja Pölkky:
– Kaksi erää olimme OrPo-merkkisessä ”pesukoneesa” pyöritettävänä. Tälle kaudelle emme ole vielä olleen noin vastustajan vietävänä. Kolmannessa erässä aloimme pärjäämään syöttö-vastaanottopelissä. Tämä oli koko joukkueelta epätasainen ottelu.