Skip to main content

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1

Pölkky Kuusamo aloitti kevätkautensa vahvalla ja ehyellä suorituksella voittamalla LP Kangasalan 3-1 (25-11, 23-25, 25-22, 25-23). Voiton yhdeksi arkkitehdiksi nousi kotijoukkueen Lotta Piesanen, joka pelasi ensimmäisen pelinsä yleispelaajan tontilla. Lotan pisteet olivat 18/+9 ja hän viihtyi syöttöpaikalla 26 syötön verran, joista seitsemän ässää. Hieno peli Lotalta ja kotikatsomo onnittelee.

Ensimmäinen erä oli yhteen maaliin pelaamista ja tahdinlyöjänä oli kotijoukkue. Lotta Piesanen aloitti syöttövuoronsa 2-2 tilanteessa ja syötti perätysten kolme suoraa pistettä. Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9-2, mutta Lotta kuittasi senkin syötöllä 10-2 lukemiin. Tekniselle aikalisälle mentiin Olena Prokopenkon postimerkkihyökkäyksellä pitkään kulmaan tilanteessa 14-4. Olena päätti myös erän reilusti irti olleesta passista 25-11.

Toisen erän alku oli vierasjoukkueelta vahvaa ja Tuoma Alatalo kutsui pelaajistonsa aikalisälle 1-6 tappiolla. Aikalisä tuottikin tulosta ja Pölkky kuroi tasoituksen 7-7:ään. Kangasala kokeili passarivaihtoa Pölkyn johtaessa 9-8, mutta Outi Munnukka pelasi vain muutaman pallorallin Elizabeth Kobersteinin ottaessa pelinrakentelut ohjat takaisin itselleen. Erän puolessa välissä Pölkylle sattui huono hetki kahden perättäisen hyökkäyksen päättyessä Kangasalan torjuntaan. Kangasala jatkoi vahvaa pelaamista ja Alatalo otti toisen aikalisänsä lukemissa 18-22.
Pölkyn loppukiri alkoi ja Lotta Piesanen paukutti ykköskulmaan kaventaen lukemat 20-23. Vierailija hankki itselleen eräpallon seuraavassa tilanteessa, mutta turvautui aikalisään Olena Prokopenkon vahvan pelin purressa ja kaventaessa tilanteeksi 22-24. Olena jatkoi vahvaa hyökkäyspeliä ja pamautti kanuunansa Shelby Daltonin poskipäähän. Ottelussa hyvin syöttäneelle Lotta Piesaselle sattui harmittava syöttövirhe vierailijan eräpallotilanteessa ja erävoitto jäi vielä tällä erää haaveeksi. Erätappio tuli lukemin 23-25.

Kolmannen erän alkuun Pölkyn passari Iida Paananen syötti aloituksensa pitkäksi. Vierailija pelasi vahvasti myös kolme seuraavaa palloa ja Pölkky sai ensimmäisen pisteensä Roosa Laakkosen hyökätessä leveäksi. Erä oli varsin tasainen 6-6 lukemien jälkeen ja päättyi MeAshah Nicholsonin, Julia Voronan ja Olena Prokopenkon pisteiden perään 25-22.

Myöskin neljännen erän alku oli Pölkylle hankala, mutta Pölkky kuroi muutaman pisteen etumatkaa kiinni Kangasalan virheiden myötä tilanteeseen 4-5. Kangasala karkasi etumatkalle, jota Nicholson kavensi lukemiin 10-13. Vierailijan parin pisteen etumatka piti, mutta Annukka Paloniemen hyvän syötön ja yhden ässän turvin Pölkky tuli pisteen päähän 19-20. Kangasalan vahva ote ja parin pisteen keula oli edelleen pitävä. Kovan taistelun ja yleisön kannustuksen turvin Pölkky puristi rinnalle ja ohi. Ottelun viimeisen pallon niittasi Lotta Piesanen lukemiin 25-23. Pölkky Kuusamo keräsi tärkeässä paikassa täyden pistepotin.

Lotta Piesanen, Pölkky:
– Voitto tuntuu erittäin hyvältä. Peli oli koko joukkueelta tasainen ja kaikki onnistuivat. Meidän syöttö, vastaanotto ja hyökkäys toimivat hyvin. Uusi pelipaikka yleispelaajana oli ihan ok.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:
– Olen pettynyt häviöön. Peli olisi voitu voittaakin. Tappioon en pysty sanomaan tarkkaa syytä, mutta hyökkäystehomme jäivät alhaisiksi.

– Omaan peliin olen ihan tyytyväinen. Ainhan löytyy parannettavaa, mutta torjunta ja hyökkäys toimivat.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Avauserä oli mikä oli, mutta oli hyvä että se tuli meille. Kolme seuraavaa erää olivat tiukkaa vääntöä. En havainnut joukkueessa mitään paniikkia, vaikka olimmekin välillä takamatkalla. Torjunta- ja puolustuspelaamiseemme olen erityisen tyytyväinen.

– Kokeilin Lottaa yleispelaajaksi Julian paikalle. Asiaa on aina välillä ajatuksissa pyöritelty, jotta saisimme Juliasta enemmän tehoja irti.

– Meillä oli rikkinäinen viikko alla – on ollut kuumeilua ja pieniä vaivoja. Yhdet harjoitukset ehdimme vetää tällä kuusikolla. Amandalta (Love) nähtiin taas upeita puolustuksia ja vastaanottokin oli ihan hyvää.

Ismo Tahvanainen, päävalmentaja LP Kangasala:
– Onnittelut voittajalle. Pölkyltä hyvä ja ehyt peli. Tiesimme kyllä etukäteen, että Pölkky on kova kotijoukkue, joka hyökkää, torjuu ja puolustaa hyvin.

– Ensimmäisessä erässä ajatuksemme olivat ihan muualla, varmaan vielä laskettelumäessä. Eka erän shokeeraava peli vaikutti koko loppupeliimme, jossa jenkit olivat melko pihalla – myös passari. Pölkky käytti etsikkoaikansa hyvin ja löi palloa taitavasti yläkäsiin. Etenkin Lotta Piesanen oli yllättävän hyvä.

Joukkueiden parhaat pelaajat
– Prokopenko, Pölkky
– Tahvanainen LP Kangasala

LähiTapiolan pistekisa:
3. Prokopenko, Pölkky
2. Piesanen, Pölkky
1. Tahvanainen, LP Kangasala

Pisteet
Pölkky:
– Prokopenko 20/+9
– Piesanen 18/+9
– Klimova 12/+8
– Nicholson 10/+7
– Vorona 10/+2
– Paananen 5/+2
– Paloniemi 1/+1
– Love 1/-1

LP Kangasala:
– Mayfield 16/+5
– Laakkonen 15/+11
– Vilponen 9/+7
– Dalton 9/-
– Tahvanainen 7/-2
– Koberstein 4/+1