Skip to main content

Pölkky vs. LP-Vampula 19.11.2017 klo 17.00

Sunnuntaina Challenge Cupin kenraaliharjoitus katsomossa ja kentällä.
 
Pölkky Kuusamo palaa seitsemän ottelun mittaisen vieraskiertueen jälkeen kotiluolaansa ja saa sunnuntaina vieraakseen sarjassa seitsemäntenä olevan LP-Vampulan. Pölkky on tällä hetkellä sarjataulukon toisella sijalla pisteen verran HPK:n perässä. Takana hengittävät vähemmillä ottelumäärillä LP Viesti ja OrPo.
 
LP-Vampulalla on alla kotivoitot Nurmosta ja WoVosta sekä 0-3 vierasappio LiigaPlokille. Syyskauden avauskierrokselle joukkue haki 3-2 vierasvoiton Pihtiputaalta. Näiden lisäksi Vampula on kokenut pisteettömät tappiot Kangasalaa, OrPoa, LP Viestiä ja HPK:ta vastaan.
 
Pölkyn kausi alkoi kolmella kolmen pisteen kotivoitolla HPK:sta, LiigaPlokista ja Nurmosta. Sen jälkeen joukkue pelasi sarjan vieraspelejä, joista ensimmäinen oli 0-3 tappio OrPolle. Se onkin tähän mennessä kauden ainoa peli, jossa Pölkky on jäänyt ilman sarjapisteitä. Aikaisempiin kausiin verrattuna tätä voidaan pitää kovana suorituksena. Seuraavissa vieraspeleissä tuli 3-0 voitot Kangasalasta ja WoVosta. Tämän jälkeen Pölkky uhmasi perättäisinä päivinä sekä LP Viestiä että HPK:ta näiden kotisalissa ja taipui molemmille vasta viisieräisen kamppailun jälkeen. Viime viikonloppuna Pölkky haki ottelun alkupuolen puolivaloilla pelaten voiton Nurmosta. Nurmo-pelissä Ruudun ja Yle Areenan kommentaattorina ollut Tuomas Mikkola totesi ottelun loppupuolella, että Pölkky pelaa ”kansainvälisen tason peliä”. Saman on todennut aikaisemmin LP Viestin valmentajana muutama vuosi sitten toiminut valmentajavelho Kari Raatikainen LP Viestin pelatessa kovia taisteluja Kuusamon kotisalissa. Viikko sitten sunnuntaina Pölkky jauhoi jälleen viisieräisen Pihtiputaalla kokien kauden kolmannen 2-3 tappion. Kyseisessä pelissä Pölkky teki hurjan määrän omia virheitä: vastaanotto 20, syöttö 15 ja hyökkäys 12 virhettä. Näiden lukujen perusteella Pölkky pelasi kauden heikoimman pelinsä Plokia vastaan. Olisiko hurja vierasrundi vienyt kuitenkin joukkueen energian miinukselle.
 
Hakkureiden taistossa Pölkyn Malina Terrell on ollut liigan paras pisteentekijä 171 pisteellä (4,38/erä) ja ässätilaston johdossa 31 syöttöpisteellä (0,79/erä). Vampulan hakkuri Sarah Blomgren on tehnyt pisteitä 89 (3,07/erä). Ässäsyöttöjä Sarahilla on 10. Keskipelaajista Pölkyn Mara Green ja Vampulan Katja Metsäkoivu ovat molemmat hyökänneet mainiosti 56 % tehokkuudella. Green on tehnyt 68 hyökkäyspistettä ja Metsäkoivu puolestan 24. LP-Vampulan paras torjuja on ollut HPK:sta siirtynyt Roosa Nieminen (10 torjuntaa). Pölkyn sisäistä torjuntatilastoa johtaa Nea Haatainen 15 torjunnalla. LP Vampulan peliä pyörittävät tyttöjen maajoukkuepassarina ollut Veda Mansikkaviita ja Susanna Sutki. Pölkyn passareina pelaavat Iida Paananen ja Venla Huurne.
 
Yksikään lentopallo-ottelu ei ole etukäteen taputeltu ja joka kerta joukkueen ja pelaajien paremmuus punnitaan kun aloitussyöttö nousee ilmaan. Tiukka taistelu sarjapisteistä nähdään myös sunnuntain kamppailussa.
 
Pölkyn henkilökunta on viimeviikkojen aikana rasvannut koneistoaan europelikuntoon. Pelaajat ovat toivoneet jo sunnuntaina vihreän aallon vyöryvän katsomossa. Vihreään paitaan pukeutuneet saavat bonuksena ilmaiset kahvit ottelukahviosta. Toivottavasti myös vierasjoukkue saa liikkeelle äänekkään kannustajajoukon. Mikäs sen parempaa kuin että ”Vampula-Huittisten VPK” tulisi ämpäreineen peliin mukaan.
 
Tervetuloa mukaan huikeaan tunnelmaan.
 
Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. LP-Vampula
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 19.11.2017 klo 17.00