Pölkky – Orpo 2-3

Pölkky ja OrPo pelasivat täydet viisi erää. Lopputulos 2-3 (25-21, 20-25, 25-22, 19-25, 12-15).

Pölkky Kuusamo ja OrPo pelasivat  viisieräisen ottelun neljä ensimmäistä erää vuorotahtiin. Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän Trine Kjelstrupin ässäsyötöllä. Orivesi otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-1, mutta Pölkky johti kahden pallon jälkeen jo 8-1. OrPo paransi omaa peliään ja kavensi lukemiksi 13-12 Pölkyn ottaessa samalla ensimmäisen aikalisänsä. Jonna Wasserfaller painoi keskeltä pohjaan saakka Jennifer Noguerasin tarjotessa vaikeasta tilanteesta loistopassin lukemiin 21-18. Tästä alkoi Pölkyn erittäin vahva loppuerä. Wasserfaller syötti seuraavassa pallossa ässän minkä jälkeen Mia Swanegan teki keskeltä lukemiksi 23-18. Kjelstrup takoi eräpallotilanteeksi 24-19 ja Swanegan päätti erän satasen hyökkäyksestä lukemiin 25-21.

Toinen erä käynnistyi OrPon passari Erica Handleyn kahdella syöttöpisteellä. Pölkky tasoitti 2-2:ksi, mutta omien syöttö- ja hyökkäysvirheiden jälkeen Zvonko Nikolic otti aikalisän tappiotilanteessa 3-6. Kotijoukkue sähläsi seuraavan pallon ja ero kasvoi pisteellä. Kjelstrupin peipin, Wasserfallerin keskihyökkäyksen sekä Noguerasin ja Adeja Lambertin syöttöpisteen jälkeen ero oli enää kaksi pistettä lukemissa 8-10. Saara Lepistön ässäsyötön ja Pölkyn torjutun hyökkäyksen jälkeen Nikolic otti toisen aikalisän tappiotilanteessa 8-13. Kotijoukkue paransi pelaamistaan ja Veera Hämäläisen hyökkäyspisteen jälkeen OrPo käytti puolestaan toisen aikalisänsä tulostaulun lukemissa 19-21. Pölkyn tehdessä virheitä erä vieraille lukemin 20-25.

Nelli Rantanen teki kolmanteen erään joukkueensa kaksi ensimmäistä pistettä hyvillä hyökkäyksillä, mutta sortui syöttövirheeseen Pölkyn tasoittaessa 4-4:ksi. Pölkky teki kolme seuraavaa pistettä Lambertin kahdella hyökkäyksellä ja Noguerasin ässäsyötöllä. Shannon Duganin syöttöpisteen jälkeen peli oli jälleen tasan 7-7. Kjelstrupin vahvan hakkuripelin turvin Pölkky vei erää OrPon toisella aikalisällä 18-13. Kjelstrup myös lopetti erän lukemiin 25-22.

Neljäs erä oli vierasjoukkueen eristä paras joukkueen hyökkäystehojen ollessa 50 %. Pölkyn toisella aikalisällä lukemat olivat 7-12 ja ero pysyi loppuerän samana Pölkyn kahdesta kirivaiheesta huolimatta. Erän loppulukemat olivat vierasjoukkueelle 19-25.

Viidennen erän alussa Orivesi pääsi kolmen pisteen karkumatkalle kahdella Netta Rekolan ja yhdellä Tiana Dockeryn onnistuneella hyökkäyksellä. Pölkky tasoitti Mia Swaneganin ässäsyötöllä lukemiksi 7-7. OrPo johti joukkueen parhaana palkitun Shannon Duganin ässäsyötällä jo viiden pisteen erolla 7-12, mutta Pölkky rutisti vielä kahden pisteen päähän lukemiin 11-13. Erä vierailijalle 12-15 ja joukkueet päätyivät pistejakoon sarjapisteiden mennessä 1-2. OrPo kavensi siis Pölkyn piste-etumatkaa yhdellä sarjapisteellä ja ero on nyt 9 pistettä.

Ottelun suurimman pistemäärän teki kotijoukkueen hakkuri Trine Kjelstrup 25/+15. Trine syötti myös kolme ässää ja otti yhden torjunnan. Vierasjoukkueen yleispelaaja Shannon Dugan teki pisteet 23/+15 ja hän syötti puolestaan neljä ässää ja otti kaksi torjuntapistettä. Molemmilta joukkueilta nähtiin vahvaa keskipeliä, kotijoukkueelta Mia Swanegan 19/+11 52 % hyökkäystehoin ja vierasjoukkueelta Saara Lepistö 15/+9 42 % tehoin.

Shannon Dugan, OrPo:
– Meille iso peli ja olen onnellinen lopputuloksesta ja voitosta. Syöttö ja vastaanotto oli meidän vahvuus ja pystyimme parantamaan pelin aikana.

Trine Kjelstrup, Pölkky:
– Aloitimme vahvasti, vastaanotossamme oli ongelmia ja sitä meidän pitää saada paremmalle tasolle.

Apsotolos Oikonomou, päävalmentaja OrPo:
– Pelin tärkein pointti oli saada itseluottamusta voiton myötä ja uskoa voittamiseen playoffseissa, joissa vastassa mahdollisesti Kuusamo tai Kangasala.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
– Onnittelut Orpolle, joka pelasi taktisesti hyvän pelin. Heidän vastaanototn jälkeinen hyökkäys oli 61 %, jota ole ennen nähnyt näin kovalla tasolla naisten peleissä. OrPo oli henkisesti vahvempi tänään ja he paransivat hävittyjen erien jälkeen hyökkäystä ja vastaanottoa. – Meidän pelissä oli hyviä ja huonoja hetkiä.