Pölkky – LP-Vampula 3-0

Ensimmäinen puolivälierä sujui Pölkyn komennossa. Pölkky Kuusamo ja LP-Vampulan sarja käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa. Pölkky vei koitoksen suoraan kolmessa erässä tunnin ja kolmen minuutin kamppailun jälkeen 3-0 (25-15, 25-12, 25-20).

Ensimmäisen erän alussa kotijoukkueen torjunta oli liiankin aktiivinen ja LP-Vampulan neljästä ensimmäisestä pisteestä kolme tuli Pölkyn torjunnan verkkovirheestä. Peli oli lukemissa 6-4, jonka jälkeen Adeja Lambert onnistui tappohyökkäyksessään ja seuraavassa pisteessä puolustuksen kautta pallo katsomoon. Vampulan ensimmäisellä aikalisällä Pölkky hallitsi erää 11-6. Jonna Wasserfallerin keskihyökkäyksen ja hakkuri Trine Kjelstrupin kahden onnistumisen jälkeen Pölkky johti erää 14-8. Kjelstrup vei Pölkyn 17-10 lukemiin ja Mia Swaneganin ässäsyötön jälkeen erä oli 19-11. Wasserfaller syötti eräpallotilanteeksi 24-14 ja seuraavan pallon hiukan pitkäksi. Vampulan syöttövirheen jälkeen avauserä Pölkylle 25-15.

Toisen erän alkuun Pölkky rynnisti jo 4-0 johtoon. Vampula kiri heikon alun jälkeen lähes tasoihin 5-4:ään. Nayaran hyökkäysvirheen jälkeen Wasserfaller pääsi tarjoamaan passin Lambertille, joka murjoi pallon kenttään lukemiin 9-5. Pölkyn torjuntapisteen jälkeen tilanne oli Vampulan toisella aikalisällä 14-5 ja Wasserfallerin kahden ässän jälkeen 19-7. Wasserfaller painoi vielä samaan syöttövuoroon kolmannen ässän lukemiin 21-7. Mia Swaneganin satasen hyökkäyksen jälkeen oltiin eräpallotilanteessa ja vierasjoukkueen hyökkäysvirheen jälkeen erä Pölkylle 25-12.

Viimeinen erä oli kaikkein tasaisin ja sen alkua pelattiin hienoisessa vierasjoukkueen johtoasemassa. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen tilanne oli jo 4-7 LP-Vampulan eduksi. Seuraava piste tuli kotijoukkueelle passari Jennifer Noguerasin torjunnalla. Pölkky kavensi uudestaan Nayaran hyökätessä torjuntaan. Pölkyn tasoitus lukemiin 7-7 tuli hieman erikoisella tavalla kun Adeja Lambert hyökkäsi vastapallon passari Iida Paanasen päähän josta pallo kimpoili Vampulan kenttään. Tasatilanteessa 12-12 Pölkyn torjunta alkoi napsimaan pisteitä ja Vampulan aikalisällä johtoasema olikin 15-12. Vierasjoukkueen seuraavalla aikalisällä ero oli venähtänyt viiteen pisteeseen lukemin 18-13. Vampulan suurimman pistepotin kerännyt Iina Andrikopoulou syötti mainiosti ja lukemat kaventuivat 22-20:ksi. Pölkky sai seuraavan pisteen Andrikopouloun hyökkäysvirheestä. Nea Haatainen syötti ässän ja peli oli ottelupallotilanteessa. Viimeisen pisteen teki vierasjoukkue omalla hyökkäysvirheellään ja ensimmäinen ottelu oli ohi kolmannen erän hienoisen taistelun jälkeen.

Sarjan aloitus oli hyvä kotijoukkueelle, mutta Pölkyn päävalmentaja Zvonko Nikolic totesikin pelin jälkeen, että tärkeintä on miten viimeinen peli sujuu.

Iina Andrikopoulou, LP-Vampula:
– Tänään ei ollut meidän parasta pelaamista. Täysin en ole tyytyväinen omaan pelaamiseen, yritin pelata omaa peliä ilman sen ihmeellisempää.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:
– Meiltä hyvä alku ja pelasimme hyvällä fiiliksellä. Ennen peliä tunnelmat oli enemmänkin odottavat kuin jännittyneet. Syöttöpeli tuntui hyvältä (5 ässää), olemma harjoitelleet torjunta-puolustusta.

Darko Dobreskov, päävalmentaja LP-Vampula:
– Tällaisiin peleihin pitäisi olla henkisesti valmiina, mutta kaikki pelaajat eivät olleet, enkä onnistunut pelin kuluessa tilannetta parantamaan. Toivottavasti tulemme seuraavaan peliin valmiimpana. Pölkky tuli juuri sillä tasolla kuin odotimmekin ja meidän pitää pystyä tasoa nostamaan.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:
– Vampula ei pelannut tänään omalla tasollaan. Pystyimme toki luomaan painetta vastustajalle. Olen tyytyväinen joukkueeseen ja olemme pystyneet jakamaan kuormaa pois hakkurilta. Kiitos kaikille kannustajille, yleisöstä tuli paineita molemmille joukkueille, mutta vastustajalle meitä enemmän. Pelaajat ja yleisökin olivat tyytyväisiä esitykseemme.

Parhaat pelaajat: – Wasserfaller Pölkky, Bright LP-Vampula

Pölkky: Kjelstrup 13/+10, Wasserfaller 12/+9, Lambert 10/+5
Vampula: Adndrikopoulou 11/+2, Bright 7/-1, Jantunen 3/.