Skip to main content

Pölkky Kuusamo teki kovan luokan pelaajakiinnitykset

Pölkky Kuusamo on solminut yksivuotiset pelaajasopimukset libero Eveliina Rautiaisen sekä ruotsalaisen passari Fanny Anderssonin kanssa. Rautiainen siirtyy Kuusamoon Suomen mestari HPK:sta ja Andersson Ruotsin mestari Engelholmista.
 
Raumalaislähtöinen 23-vuotias libero Eveliina Rautiainen aloitti liigauransa jo vuonna 2012 LiigaEuran riveissä. Viimeiset neljä kautta hän edusti HPK:ta, jossa saavutti muun muassa kaksi SM-kultaa, Cup-kultaa, SM-hopean sekä SM-pronssia. Liigapelejä Rautiaiselle on kertynyt tähän mennessä 178 kappaletta. Rautiainen odottaa mielenkiinnolla siirtymistä Koillismaalle.
 
– Olen todella innoissani mahdollisuudesta tulla Kuusamoon. Olen kuullut pelkästään hyvää seurasta ja kaupungista. Suurella sydämellä tekeminen ja huikea yhteisöllisyys ovat olleet selvästi näkyvillä ja minut otettiin heti mukavasti vastaan. Odotan kovasti, että pääsen tapaamaan kaikki, nähdään viimeistään syksyllä!
 
21-vuotias ja 181-senttinen ruotsalainen passari Fanny Andersson on kuulunut viime kaudet ruotsalaisen Engelholms VS:n avainpelaajiin. Päättyneellä kaudella Engelholm pääsi juhlimaan Ruotsin mestaruutta, kun Hylte/Halmstad kaatui finaalisarjassa otteluvoitoin 3-1. Ruotsin liigan livescoren tilastojen valossa Andersson oli pudotuspelien paras passari, lisäksi ässäsyötöissä hän oli jaetulla toisella tilalla.
 
Ruotsin liigassa pelasi viime kaudella suomalaisillekin tuttuja pelaajia, muun muassa hopeaa saaneen Hylte/Halmstadin passarina nähtiin Taylor Bruns. Pronssia voittaneen Örebron riveissä pelasi Iida Murto.
 
PÖLKKY KUUSAMO 2018-2019:
Passari Venla Huurne (3. kausi Kuusamossa)
Passari Fanny Andersson SWE (uusi)
Yleispelaaja Essi Helminen (3. kausi)
Yleispelaaja Veera Hämäläinen (2. kausi)
Yleispelaaja Jenna Mustonen (uusi)
Yleispelaaja Adeja Lambert USA (uusi)
Hakkuri Trine Kjelstrup DEN (uusi)
Keskipelaaja Nea Haatainen (2. kausi)
Keskipelaaja Mia Swanegan USA (uusi)
Libero Iina Niemelä (2. kausi)
Libero Eveliina Rautiainen (uusi)
 
Päävalmentaja Tuomas Alatalo (4. kausi)
Apuvalmentaja Ismo Paananen (2. kausi)