Pallo-Karhut – Etta 3-0

Ykkössarjakauden avaus sujui Kuusamossa varsin leppoisissa merkeissä. Pallo-Karhujen vieraaksi saapunut Etta taisteli hienosti puolitoista erää, mutta joutui antautumaan suoraan 3-0 (26-24, 25-15, 25-11). Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä erän puoleen väliin saakka, jolloin Etta karkasi reilun viiden pisteen johtoon. Kotijoukkueen saatua kirivaihteen päälle erä yleisön kannustuksen saattelemana lopulta Pallo-Karhuille 26-24.

Etta oli tehnyt taktisen muutoksen vaihtamalla keskitorjujana useat vuodet kovilla tehoilla pelanneen Miia Määtän tällä kertaa hakkurin paikalle. Ensimmäisen erän pirteimmät suoritukset nähtiin Sanna Kaakisen ja Elina Markkasen toimesta, jotka saivat omalla pelaamisella joukkueen taistelemaan erävoitosta. Rebecca Lamb teki pisteitä hyvillä sijoituksilla.

Toisen erän alku oli myös tasainen, mutta Pallo-Karhujen saatua helppojen virheiden määrää vähemmäksi ottelun loppu oli selkeää kotijoukkueen hallintaa. Pallo-Karhuilla on tällä kaudella myös vaihtopenkillä hyvin tehokkuutta ottelun suunnan kääntämiseen.

Mitenkä avauspelin kulku meni Pallo-Karhujen päävalmentaja Marko Kaakisen silmin? -Pientä jännitystä oli ottelun alussa, etenkin ensi kertaa Pallo-Karhujen peliasun pukeneilla pelaajilla, ja se näkyi omien virheiden määrässä. Ja paljon on vielä tekemistä että joukkueen potentiaali saadaan käyttöön. Pelissä oli myös paljon hyviä elementtejä. Vastaanotto toimi tosi hyvin, Milka pelasi hyvin vastaanotossa ja puolustuksessa. Sanna teki hyvin pisteitä ensimmäisessä erässä ja Elinan tulo vaihdosta kentälle rauhoitti joukkueen pelaamista. Ensimmäisen erän hyvä nousu toi rentoutta ja pelaamisen taso tarkentui.

-Kieltämättä meillä on nyt ihan hyvä tilanne siltä osin, että rosteriin voidaan heittää ketkä hyvänsä pelaajista. Yleisöä oli tänään mukavasti seuraamassa peliä ja kannustus oli aivan mahtavaa. – Suuri kiitos siitä, iloitsee Kaakinen haastattelun lopuksi.