PaKan N2 -sarjan Limingan haastanut joukkue

PaKan naisten 2 -sarjajoukkue haastoi sarjakärjen

Lentopallon naisten 2-sarjassa lohkonsa viidentenä oleva Pallo-Karhujen joukkue pelasi tiukan ja tasaisen väännön Limingan Niittomiehiä (LNM) vastaan lauantaina lukion salissa.

Pelissä kotijoukkueen valmentajana toiminut Mika Alanko korosti pelaajille ennen peliä ennakkoluulotonta peliä ja itsensä likoon laittamista. Pelaajat vastasivat huutoon ja pelasivat kolme ja puoli erää hyvällä ilmeellä. Hieman vajaamiehisenä ja vastustajaansa kapeammalla materiaalilla pelannut kotijoukkue haastoi voiton myötä lohkonsa kärkeen nousseen vastustajansa, mutta esitys ei aivan riittänyt pisteisiin ja ottelu vieraille erin 1-3 (22-25, 25-22, 24-26, 18-25).

Peli oli neljännen erän puoleen väliin saakka tasaista kamppailua, jossa pisteitä tehtiin tasatahtiin. Kolmannessa erässä kotijoukkueella oli yksi eräpallokin, jota se ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään, vaan erä kääntyi niukasti vastustajalle ja LNM erissä 2-1 -johtoon. Neljättä erää pelattiin edellisten erien tapaan tasaisesti aina erän puoliväliin saakka, jolloin nähtiin ottelun ratkaisuhetket. Tuomarin tulkinta kotijoukkueen passarin pelaamisesta virheellisesti verkkonauhan yläpuolelta takapassaritilanteessa toimittaessaan palloa verkon yli ja sitä seurannut vastustajan syöttövuoro muodostui pelin käännekohdaksi. Kotijoukkueen keskittyminen tuntui katoavan; aiemmin pelissä hyvin toiminut vastaanotto takkusi eikä kotijoukkue saanut kaivettua enää kunnon taistelua loppuerään vaan erä ja otteluvoitto matkasivat Liminkaan. Vastustaja pelasi ratkaisutilanteessa kotijoukkuetta terävämmin ja heiltä löytyi lopulta peliin enemmän ratkaisijoita. Muutaman pallon pomppiminen toiseen suuntaan olisi saattanut tuoda peliin kuitenkin aivan toisen lopputuloksen.

Vastustajan riveissä oli kuusamolaisille lentopallon ystäville tuttuja kasvoja: joukkueessa pelasivat muun muassa aiemmin Kuusamossa naisten mestaruusliigaa pelannut Salla Rautio, kokenut Salme Rautio, valmentajana Veikko Rautio sekä liberona Sandra Salumaa.

Seuraavaksi Pallo-Karhujen 2-joukkue matkaa vieraspelireissulle Ivaloon ja Rovaniemelle tulevana viikonloppuna.