PaKan A-tytöt SM-lopputurnaukseen

Pakan A-ikäiset lentopallotytöt varmistivat pääsyn SM-lopputurnaukseen

Pakan tytöt pääsevät toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna puolustamaan viime keväistä SM-kultaansa finaaliturnaukseen. Asia varmistui lauantaina Kuusamossa pelatussa kolmannessa pooliturnauksessa.

Joen Juju pystyi ensimmäisessä pelissä haastamaan kotijoukkuetta varsinkin erien alussa. Kun pakattarien peli lähti rennosti rullaamaan, jäivät joensuulaiset reilulle takamatkalle. Kuusamolaisten suunnattu syöttö ja toimiva torjunta/puolustuspeli takasivat 25-16 ja 25-13 erävoitot kotijoukkueelle.

Tamperelaisen MesTon luopuessa lauantain peleistä, varmisti PaKa jo turnauksen toisen pelin jälkeen SM-lopputurnauspaikan. Tässä pelissä JyväsLentis voitti joensuulaiset 2-0 (25-22, 25-21). Tämän tuloksen myötä pohjoiskarjalaiset joutuivat tyytymään turnauksen kolmanteen sijaan ja B-pooli paikkaan. Jyväskylä ja Pakan joukkue sinetöivät nousunsa A-pooliin ja finaaliturnaukseen.

Jatkopelien kannalta merkitsemättömässä viimeisessä pelissä taisteltiin turnausvoitosta. Kotijoukkue aloitti pelin väkevästi. Hyvä syöttöruututyöskentely ja näyttävät torjunnat hiljensivät JyväsLentiksen tytöt. Erävoitto tuli ansaitusti pistein 25-12.

Toisen erän puolessa välin jyväskyläiset rupesivat saamaan paremmin kiinni pakalaisten hyökkäyksiä. Kotijoukkue pyöritti tässä erässä pelaavassa ryhmässään kymmentä pelaajaa. Kun erän loppuun tuli vielä muutama harmittava vastaanottovirhe, valui erä vierailijoille 25-23.

Kolmas erä alkoi taas kotijoukkueen hallinnassa. Kenttäpuoliskoja vaihdettiin 8-6 tilanteessa. Kotijoukkue pääsi syöttämään kolmea ottelupalloakin. Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pelannut vierailija kuittasi pallot lyömällä laitahyökkäyksissä pallon pakattarien torjunnasta väliverhoon. Pitkä ja hyvää lentopalloviihdettä tarjonnut kolmaserä ratkesi Jyväskylän onnistuneeseen torjuntaan. Pistetaulu pysähtyi tilanteeseen 20-22.

A-tyttöjen SM-sarjassa pelaataan ennen toukokuun finaaleja helmikuussa 21.päivä neljäs pooliturnaus ja huhtikuussa 11.päivä välieräturnaus. Näissä turnauksissa pelataan lopputurnauksen tärkeät alkulohkojaot.